26-12-10

De draad weer oppakken.

Ik pak de draad weer op, niet alleen met het bloggen, vooral met het lopen.
Al was ik amper 1 week in rust (?), ik voel me daar vervelend bij, en ik voel me niet fit.

Maar maak jullie geen zorgen, het is puur een mentale kwestie, het is een soort verslaving. Ik moet en ik zal om de twee dagen een uur lopen, of ........   ja of........  ?
Of wat ? Ik weet het niet. Maar het moet !!

We zijn nu zondag, de laatste keer was vorige zaterdag, en ik was er 's anderendaags niet goed van. Het parcours lag besneeuwd, maar ik wou niet plooien. 's Anderendaags dus tamelijk wat rugpijn: ik vermoed dat je op een gladde ondergrond onbewust en uit noodzaak anders gaat bewegen dan normaal. En de spieren zijn daar niet op voorzien.
Vandaag zal alles wel sneeuwvrij zijn, en ik verwacht veel volk rond de watersportbaan: het is zondag, het is de dag na kerstdag, en het is een beetje zonnig.

Ik ben weg !!!!  Yihaaaaaaaaaaaa !!!!!

10:47 Gepost door Geert in Sport | Permalink | Commentaren (8) | Tags: lopen, watersportbaan |  Facebook

03-06-09

Rolland Garros

Ik heb oprecht medelijden met Simona Halep. Amper 17, Roemeense tennisster en door moeder natuur bedeeld met een handicap. In het golfen wordt dat - voor zover ik weet - meegeteld om iedereen wat op gelijke voet aan de start te brengen, niet in het tennissen.
Het kan eigenaardig overkomen wat hieronder volgt, maar mijn posting is op geen enkele manier ingegeven door sensatie of spot. Iets wat op heel wat internetsites jammer genoeg wel gebeurt als het over Simona gaat. Ik hou teveel van sport, om de noodkreet van Simona Halep zomaar naast mij neer te leggen.

Ooit maakte een echte tennisbabe, Anna Kournikova, reklame voor degelijke sportkledij. Ik heb het hier over hetgeen de vrouwelijke speelsters dragen ónder hun shirt. Als aktieve sportbeoefenaar kan ik mij inbeelden dat het als vrouw niet onbelangrijk is dat je hiervoor de juiste keuze maakt.

AK

Maar laat ons terugkeren naar Simona Halep. Naar verluidt een tamelijk groot talent. Maar zelf zegt ze dat op sommige kritieke momenten haar lichaam nét niet doet wat ze precies wil. En daar wil ze iets laten aan doen.

simona halep

Ik hoop van ganser harte dat de borstverkleining, want daarover heeft ze het, van haar een andere tennister maakt, én een ander mens. Het lijkt mij quasi onmogelijk om in de huidige omstandigheden, op 17-jarige leeftijd alsjeblieft, te kunnen konkurreren met het gros van de vrouwelijke proftennisgilde.

10:22 Gepost door Geert in Sport | Permalink | Commentaren (10) | Tags: simona halep |  Facebook

03-05-09

Voetbal een mannensport ?

Soms wel.
In  discussie gaan met een Portugees kan gevaarlijk zijn. Dat mocht Ryan Giggs van Manchester United onlangs ervaren tijdens de kwartfinale van de Champions League tegen F.C. Porto. De Braziliaan Anderson wacht ondertussen zijn beurt af.

Alle foto's van www.daylife.com. In Engeland schijnt dit dus tot het dagelijks leven te behoren.


123

10:11 Gepost door Geert in Sport | Permalink | Commentaren (14) | Tags: voetbal |  Facebook