09-02-11

Eindelijk !!

Eindelijk ?
Niet echt eigenlijk, want 't is al een tijdje aan de gang.
Maar omdat ik her en der in reakties op blogs lees dat na de sneeuwklokjes de krokusjes nu wel snel zullen volgen: hier staan er al heel veel bijna een week in bloei; de eerste zijn al weer uitgebloeid zelfs.

En gisteren, volop zon, profiteerden ze van het licht en de warmte.
Verder dan dit hier kan je als krokus niet opengaan.

krokus2_2011.jpg

Die gele stond ergens eenzaam en alleen, en had alle zonlicht voor zichzelf. Maar in groep is het natuurlijk veel fijner, dat hebben ook sommige krokusjes al begrepen.

krokus1_2011.jpg

23:45 Gepost door Geert in Bloembollen | Permalink | Commentaren (14) | Tags: krokus |  Facebook

03-02-11

Aanzuigingskracht tussen Jolan en de stofzuiger

Ik ging vandaag een blogpostje schrijven, ik ging vandaag boodschappen doen, ging wat in de tuin werken, en wou vast en zeker ook gaan lopen.

Maar 'k heb mezelf in nesten gewerkt door op Facebook een weddingschap aan te gaan waardoor ik gedoemd ben om een ganse dag als een gek in de tuin te werken. Gelukkig is de zon momenteel van de partij; binnen 10 minuten wil ik bezig zijn.

Toch nog snel iets over Jolan, want daar waren vragen over. Natuurlijk heeft hij de kleine ingreep vlot doorstaan, en hij is dan wel iets kwijt, zijn zotte kuren niet. Al van kleinsaf is hij van niets bang, blijft bijvoorbeeld rustig onder de auto zitten wanneer ik die (heel voorzichtig) uit de garage rij, en is fel aangetrokken door de stofzuiger. Als ik niet goed weet waar hij zich heeft neergevleid voor zijn middagdutje volstaat het dat ik de stofzuiger uithaal, en Jolan komt tevoorschijn. Niet omdat het lawaai hem irriteert, wel om te spelen.

Aanzuigingskracht dus, letterlijk zelfs.

10:11 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook

26-01-11

Een toontje hoger...

Jolan_operatie.jpg

Vandaag blijft Jolan's doekje leeg. Jolan is deze morgen als een "hij" afgezet bij de dierenarts, en komt in de namiddag terug als een "het". Dan zingt hij een toontje hoger.

Op Facebook wordt er vaak en graag gelachen met de fratsen van Jolan. En hij verdient dat.
Niettemin, nu het hier eventjes rustig is en ik besef hoe leuk zo'n dier is in huis, voel ik me schuldig: Aran kreeg niet al die aandacht op de blog of op Facebook. Geen van beide bestond al. En zij verdiende het als geen ander !
Daarom maakte ik dit....

13:11 Gepost door Geert in Hovawart | Permalink | Commentaren (22) | Tags: aran, jolan, hovawart, kat |  Facebook

20-01-11

't Begin van 't einde

Nee, niet van mijn blog; ik ben vandaag precies 2 jaar bezig, en was het niet van MizzD geweest, ik had er helemaal niet aan gedacht.

Vandaag ontdekte ik het begin van het einde van de winter. Nog heel voorzichtig, en maar een paar enkelingen, maar één ding is zeker: niet meer tegen te houden !!

200111_1.jpg200111_3.jpg

Links herkent natuurlijk iedereen de sneeuwklokjes, rechts de bloeiende 'Viburnum Farreri 'Farrer's Pink'

200111_4.jpg200111_2.jpg

En hier zie je links de winterakoniet, en rechts een doodgewone krokus. Wie doorklikt op de link van winterakoniet zal merken dat we, niettegenstaande de koude maand december, momenteel bijna drie weken voorliggen op vorig jaar.....

Ook de foto's zijn aanklikbaar, en leiden naar een grotere foto waar ook wat meer op te zien is.

16-01-11

De zoektocht naar een deurklink

Wat is het leven lastig !!
Nog maar pas gedaan met de renovatie van mijn wasplaats/berging, en ik ben al weer aan de slag gegaan. Terecht kreeg ik opmerkingen over mijn gedemodeerde klinken, zodat ik besloot om maar meteen ook de deuren en deurstijlen aan te pakken. Met dit resultaat - weliswaar nog wel met de oude klink.

deur.jpg

Maar een klink vinden, da's verdorie niet gemakkelijk. Zeker niet als je - zoals ik - graag je gedacht doordrijft.
klink.jpgInderdaad, eens ik iets in mijn hoofd heb, zal ik nog niet snel van gedacht veranderen omdat het moeilijk te vinden is, of moeilijk te plaatsen. En laat de klink die ik in gedachten heb dan nog eens én moeilijk te vinden te zijn, én moeilijk te plaatsen te zijn.
Dat moeilijk te plaatsen.... Softwarefabrikanten wordt wel eens verweten steeds nieuwe dingen uit te vinden zodat we ook nieuwe computers nodig hebben, en omgekeerd. Wel, de fabrikanten van klinken en sloten kunnen er ook weg mee: moderne klinken passen niet meer op mijn sloten; die moeten dus ook vernieuwd worden.
Dat moeilijk te vinden..... De dame aan de andere kant van de lijn van het telefoonnummer op de website van Litto scheept mij beleefd (?) maar kordaat af als ze hoort dat ik een partikulier ben: voor 10 sloten moet ik mij wenden tot hun verdeler. Ik krijg niet eens de kans om te zeggen dat hun verdeler nog nooit die klink gezien heeft, niet weet hoe hij ze voor mij moet bestellen en tot overmaat van ramp hun website niet eens vindt. Van een kluns gesproken. Of liever, van twee klunzen gesproken.

Eventjes overweeg ik om mijn keuze te veranderen en te kiezen voor een klink van Bertomani. Een kat in een zak wil ik niet, ik wil dus eerst de technische informatie op de website van Bertomani, of zijn invoerder Metafranc, raadplegen. Bertomani heeft geen website die ik kan vinden, en Metafranc heeft alleen een e-mailadres op hun website. Een e-mail daarheen met de vraag mij de website van Bertomani door te spelen blijft nu al bijna een week onbeantwoord.

Dat brengt het totaal op vier klunzen: de dame aan de telefoon bij Litto (Assa Abloy), de verdeler van Litto, de dame (of heer) aan de e-mail bij Metafranc en de fabrikant Bertomani.
Vier klunzen, en één klos: ik ben de klos.

21:47 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (12) | Tags: litto, assa abloy, metafranc, bertomani |  Facebook

11-01-11

De arm der wet

Onlangs las ik bij Bientje een postje waarbij mijn gedachten snel terug gingen in de tijd.
En zó oud ben ik nu ook weer niet, toch lijkt het honderden jaren geleden als je het vergelijkt met de toestand nu..
Politie, Rijkswacht, Gemeentelijke Politie, fusies tussen Rijkswacht en Politie.... wij hadden daar geen boodschap aan. In onze gemeente was er een heuse veldwachter. En die verplaatste zich niet met een spiksplinternieuwe BMW, of een Volvo, of een Golf GTI... neen, de fiets, dat was zijn vervoermiddel.
Hij stond er ook gans alleen voor, maar dat was geen probleem, want hij werd geholpen i.p.v. tegengewerkt.

veldwachter.jpgTegenwoordig wordt iedereen die verondersteld wordt gezag uit te oefenen of gezag af te dwingen tegengewerkt. Om maar enkele voorbeelden te noemen: de leraar wordt tegengewerkt door de ouders, de politie wordt tegengewerkt door de advocaten.
Dan was de veldwachter er heel wat beter aan toe.
Reed kleine Geert zonder handen ? Een boze blik van de veldwachter, die alomtegenwoordig bleek te zijn, was voldoende om dat zeker een ganse week niet meer te durven.
Reed kleine Geert op het voetpad ? Idem dito.
Of reed kleine Geert zonder handen én op het voetpad (zowat het summum van overtredingen die je toen nog kon maken), dan stond de veldwachter tegen valavond aan de voordeur, en werd de hulp van vader en moeder ingeroepen. De veldwachter moest toen niet vrezen allerlei verwijten naar de kop geslingerd te krijgen, hij moest toen niet bang zijn voor een zinnetje dat pas veel later is uitgevonden ("hebt ge niets anders te doen?"), neen, hij werd binnengeroepen, dronk een druppel (of twee) en kon er zeker van zijn dat hij kleine Geert de komende maanden niet meer zou moeten berispen. Daar zorgden vader en moeder wel voor.

De wereld is veel veranderd. Verbeterd ? Waarschijnlijk wel, maar zeker niet in alle opzichten. 't Zou mooi zijn mocht de zwaarste criminaliteit weer iets zijn in de zin van een kind dat op het voetpad rijdt, of een volwassene die een kilo boter smokkelt van Nederland naar Belgie.
Nu moet je al voor de derde keer iets gestolen hebben in een winkel eer er een PV van opgemaakt wordt.

 

P.S. Wie wat tijd heeft moet eens het gratis webboek lezen op http://www.kromrecht.be/, of toch minstens de korte inhoud op http://www.kromrecht.be/page3.html

06-01-11

Een boekje tuin - de winter

De winter is dan wel al een tweetal weken officieel bezig, in het echt is het al veel langer koud dit jaar, en is er al veel vroeger sneeuw gevallen.
Maar in het kerstverlof is het zo druk met vanalles en nog wat dat er weinig aandacht is voor interessante blogpostjes, daarom kom in nu pas met de winter op de proppen. Want dit is een interessant blogpostje, wees daar maar zeker van.

Op 21 maart kwam ik hier heel enthousiast met "Een boekje tuin - de lente". Klokslag drie maand later, op 21 juni, was ik nog even enthousiast, en volgde "Een boekje tuin - de zomer". En op 28 september, een week telaat, ik weet het, volgde "Een boekje tuin - de herfst", en nu is het dus hoogtijd voor het vierde en laatste hoofdstuk: de winter. En dan is de cirkel rond.
boekjetuin11.jpg

En ik val in herhaling als ik zeg dat er ook voor het winterseizoen voor de kinderen een heleboel leuke en interessante wetenswaardigheden, knutsels, en spelletjes staan in het boek van Inge Bergh, Inge Misschaert en Kolet Janssen, met illustraties van Jurgen Walschot.

boekjetuin12.jpgInformatie over de kerstboom, hoe dit aloude gebruik ingeburgerd geraakte. Hoe je straks reeds kan beginnen met de sommige zaden te laten kiemen om ze later uit te planten. Welke leuke en lekkere planten er bestaan om op te eten en die wat in de vergeethoek geraakten. En het zijn er meer dan wat hierbij is opgesomd. Lekker en van bij ons !!

boekjetuin1.jpg

Wie het boekje heeft zal nu ongetwijfeld al genieten van de heerlijke geur van zelf tot bloei gebrachte hyacinten, smult volop van graanrepen en ander zelfgemaakt lekkers, en was al volop in de weer om de vogeltjes de eerste en strenge winterprik te helpen overleven.
Zelfs de wormen werden niet vergeten, want daar werd een heus hotel voor gebouwd. Niet zomaar natuurlijk, ondertussen werd ook uitgelegd hoe nuttig wormen wel niet zijn.
En nog zoveel meer, teveel om op te noemen.

En na het hoofdstuk winter staat nog een kollektie foto's die op een leuke manier een aantal weetjes overbrengen.

En dan benadruk ik nog eens letterlijk wat ik al eerder schreef.
Pure reklame ? Ik maak geen reklame, ik prijs iets aan, en da's een groot verschil. En waarom ? Omdat boekjetuin13.jpgik er, als fervent tuin- en natuurliefhebber, van overtuigd ben dat de liefde voor alles wat de planten en de natuur ons te bieden hebben, heel veel gemakkelijker wordt doorgegeven via iets wat uitnodigt om aktief aan deel te nemen. Aan het spreekwoord "al doende leert men", voeg ik vandaag één zinnetje toe: "al doende krijgt men interesse". En interesse voor alles wat de tuin ons geeft kan er niet vroeg genoeg zijn.

Alleen voor kinderen en jonge tieners ? Neen !! Ik heb er ééntje, en doe het nooit meer weg. En er staan een aantal dingen in die ik nog niet wist, jawel. Een aanrader. ISBN 978-90-5838-609-0
(ik heb er eigenlijk 2: ééntje om te gebruiken, en ééntje om te bewaren)

En jong geleerd is oud gedaan, dat staat nog altijd als een paal boven water.


Tot slot nog aan toevoegen dat mijn foto's bij kunstlicht toch niet echt goed gelukt zijn, en dat de tekstjes en figuurtjes er in het echt heel wat frisser uitzien !


Illustraties: Jurgen Walschot, uit Een boekje tuin (De Eenhoorn)

02-01-11

Mijn nieuwjaarscadeau

Zelf voor gezorgd, en bijna vier weken werk aan gehad.
Maar het mag er zijn, en ik ben er meer dan tevreden mee.

Mijn wasplaats annex berging had nu ruim 23 jaar geleden een plafond gekregen in de zowat goedkoopste houten planchetten die er bestaan, en het zag er niet meer uit. Ik wou een nieuw plafond, en van het één is het ander gekomen.
Alle foto's zijn aanklikbaar: ze allemaal groot neerzetten hier leek me geen goed idee, maar wie in meer detail wil zien hoe e.e.a er vroeger uitzag, of nu uitziet, kan doorklikken.

Het eerste rijtje foto's is van hoe het er tot voor kort allemaal uitzag, al was ik toen wel al begonnen met het plafond, en ook met 1 valse wand.
Ik had een heleboel legborden, waarop het gaandeweg één grote chaos was geworden. En stof dat daarop valt, da's niet te geloven.

berging2.jpg

berging1.jpg

berging3.jpg

Hieronder was ik al een eindje opgeschoten, i.p.v. alles wit was er, op aanraden van en advies door een paar FB-vrienden, gekozen voor een accent met mos-groen.

berging4.jpg

En toen alles uiteindelijk klaar was, tegen nieuwjaar, was ik zo tevreden met het resultaat dat ik jullie met plezier een aantal details laat zien. Ik ben echt wel trots op mijn werk: een stielman zou het misschien, misschien zeg ik wel, niet beter doen.

berging5.jpg

berging7.jpg

berging8.jpg

berging6.jpg berging10.jpg

En tot slot nog een totaalzicht, langs twee kanten.
Het enige wat mij nog te doen staat, en dat ik eerst niet van plan was, is het schilderen van de deuren en de deurlijsten. Ook op aanraden van.... Het zwart steekt nu wat af tegen alle andere frisse kleuren.

berging9.jpg

berging11.jpg

11:47 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook

30-12-10

Druk

Eergisteren was 't hier druk, ondertussen is alle sneeuw volledig weg. Nu is't hier nog alleen druk in huis, ik ben mijzelf een nieuwjaarscadeau aan 't voorbereiden. Wat het wordt, zien jullie dan overmorgen wel, of misschien pas zondag.

druk.jpg

10:24 Gepost door Geert in Dieren | Permalink | Commentaren (10) | Tags: vogels, sneeuw, voedsel |  Facebook

26-12-10

De draad weer oppakken.

Ik pak de draad weer op, niet alleen met het bloggen, vooral met het lopen.
Al was ik amper 1 week in rust (?), ik voel me daar vervelend bij, en ik voel me niet fit.

Maar maak jullie geen zorgen, het is puur een mentale kwestie, het is een soort verslaving. Ik moet en ik zal om de twee dagen een uur lopen, of ........   ja of........  ?
Of wat ? Ik weet het niet. Maar het moet !!

We zijn nu zondag, de laatste keer was vorige zaterdag, en ik was er 's anderendaags niet goed van. Het parcours lag besneeuwd, maar ik wou niet plooien. 's Anderendaags dus tamelijk wat rugpijn: ik vermoed dat je op een gladde ondergrond onbewust en uit noodzaak anders gaat bewegen dan normaal. En de spieren zijn daar niet op voorzien.
Vandaag zal alles wel sneeuwvrij zijn, en ik verwacht veel volk rond de watersportbaan: het is zondag, het is de dag na kerstdag, en het is een beetje zonnig.

Ik ben weg !!!!  Yihaaaaaaaaaaaa !!!!!

10:47 Gepost door Geert in Sport | Permalink | Commentaren (8) | Tags: lopen, watersportbaan |  Facebook

19-12-10

Nu even niet....

Nu even niet.
En da's niet omdat ik De Standaard moet lezen, maar wel omdat ik een tweetal weken geleden begonnen ben aan een kleine aanpassing in mijn wasplaats / berging en van het één is het ander gekomen.
De bedoeling was een nieuwe plafond, maar het wordt een volledige make-over. Zelfs de elektriciteit en de waterleiding ben ik aan het verleggen of aan het aanpassen.

En dat van De Standaard, wie het niet snapt luistert wellicht te weinig naar Radio1 en de reklamespots.

09:51 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook

14-12-10

Oud, en dus afgeschreven

Pijnlijke dag gehad onlangs.
Ik stond 's morgens op en geraakte niet op internet. Meer is er niet nodig om een dag in mineur te doen beginnen. Vooral de eerste uren zijn een kwelling: een mens zou er echt alles voor doen om er toch maar op te geraken.

Na een dag miserie bleek uiteindelijk dat er niets meer, maar ook niets minder, aan de hand was dan een nachtelijke update bij mijn provider die ervoor gezorgd had dat de oeroude, maar oerdegelijke, eerste generatie ADSL-modems niet meer ondersteund worden.

Tja..... de vooruitgang zeker ? Ik heb nu een splinternieuwe router, en qua prestaties merk ik geen enkel verschil.
En waarom was mijn dag zo pijnlijk ? Omdat ik zelf nog aktief betrokken was bij de ontwikkeling van deze modemkaart. Een beetje nostaligie dus. Een beetje veel zelfs.
Een betere heeft er nooit bestaan, en zal er ook nooit meer bestaan. Eens benieuwd hoeveel modems kunnen zeggen dat ze 7 generaties Windows overleefden: Windows 95, Windows 98, Windows ME, Windows NT, Windows 2000, Windows XP en Windows Vista.
Wie doet ooit beter ?

En nu ten grave gedragen, niet omdat hij dood is, maar omdat hij te oud is. Te oud en dus afgeschreven....pc-nic.jpg

 

10:25 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (9) | Tags: adsl, pc-nic, alcatel, modem |  Facebook

07-12-10

Waaghalzerij

Gisteren verschoot ik toch danig.
Naar buiten stormen had geen zin, want hem doen schrikken was zeker geen oplossing, daarom had ik wel de tijd de camera mee te nemen.

Vandaag was het dan toch zover. Op een bepaald moment kwam Jolan naar me toe en hij zag er uit als een waterrat. En ja hoor, de plaats waar hij gisteren altijd opnieuw ging zitten, was losgebroken van de rest. Ik ben nu toch al wat geruster: hij zal zijn lesje geleerd hebben, en blijkt nu ook dat hij zichzelf goed weet te redden.

18:40 Gepost door Geert in Dieren | Permalink | Commentaren (10) | Tags: jolan, ijs, kat, vijver, waterrat, schrikken |  Facebook

02-12-10

Noodstop in de sneeuw

Eergisteren.... de eerste sneeuw.....
Vol enthousiasme er invliegen en..... schrikken.
Een noodstop (of een remspoor, maar da's ook iets anders :-D )

Jolan_sneeuw1.jpg

Net op het juiste moment afgedrukt, want toen begon hij in het wilde rond te springen. Eigenlijk had Jolan hier al een minuuskuul sprongetje voorwaarts gemaakt na de noodstop.

Jolan_sneeuw2.jpg

11:17 Gepost door Geert in Dieren | Permalink | Commentaren (12) | Tags: kat, jolan |  Facebook

29-11-10

Grote Tieten

Ik wist dus écht niet dat het zo simpel was.
En zó goedkóóp !!

greattit1.jpgIk heb iets op de kop getikt voor amper 3.79 euro, waarvan de bijsluiter beweert dat de "Great Tits" er in grote getale zullen op afkomen.
En ook de "Blue Tits", maar ik vermoed dat dát waarschijnlijk meer iets zal zijn voor rond de carnavalperiode.
Ik ben echt benieuwd.
Het lijkt me wel wat koud, maar ja.... zoveel te sneller zullen ze misschien wel komen aankloppen ?

Ik heb er meteen nog allerlei andere dingen bijgehangen, wie weet wat valt mij nog allemaal te beurt ?

greattit2.jpg

Dit is de "Great Tit", wij noemen dat gewoon een koolmeesje. Sorry mensen, maar ik heb die Engelse benaming niet uitgevonden.
greattit3.jpg

16:23 Gepost door Geert in Dieren | Permalink | Commentaren (14) | Tags: great tit, koolmees, blue tit |  Facebook

23-11-10

Onze (?) taal

kmsj zt hrt
12bwu 4eae
XxX <3
Vrij vertaald:
ik mis je heel hard
i want to be with you, for ever and ever
3 kusjes ♥

Of wat dacht je van deze ?
*k bezig mn b@bnapl@,
vlekjes
Vrij vertaald:
sterk bezig mijn batterij bijna plat,
veel liefs en kusjes

Gisteren was er in "Man bijt hond" een min of meer ludieke bijdrage over de evolutie van onze (?) taal (?)
Ik word er niet bepaald vrolijk van, vooral het toenemend gebruik van het Engels vind ik verontrustend, en eigenlijk gewoon belachelijk. story_of_acopy.jpg
Ook op FB kom je wel eens een niet-beschermd profiel tegen, waar de jeugd van tegenwoordig soms hele conversaties voert uitsluitend in het Engels. Vol met fouten, dat wel, maar wie struikelt daar nu nog over ? Engels spreken en schrijven, Engelse namen kiezen voor bedrijfjes, winkels, cafe's.... het is allemaal zogezegd heel erg hip.

Gelukkig zit er geen bijbedoeling achter, zoals destijds (en nu soms nog) met het Frans in het Gentse en omgeving (en elders in Vlaanderen). Daar zat vooral vroeger toch wel wat meer achter: een verschil proberen aantonen in maatschappelijke klasse.
Maar net daarom vind ik het volkomen onschuldig gebruik van het Engels in onze voertaal een beetje triestig. Zonder politieke bijbedoeling: laat ons fier zijn op onze afkomst en onze taal.

Om af te sluiten nog twee voorbeeldjes.
ily hon,
btw cu strx @ festje
hb r zin in
Xje
Vrij vertaald:
i love you honey,
by the way see you straks op het feestje
ik heb er zin in
kusje

En tenslotte:
H km vnvn b m 23u?
tt vnvn kmisjuh
kpt zndr juh
Vrij vertaald:
Hey kom je vanavond bij mij om 23u?
tot vanavond ik mis je
kapot zonder jou

Arm Vlaanderen, arm Nederlandstalig taalgebied....

10:43 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook

14-11-10

Aran en Jolan

Aran141110.jpg

Nu Jolan er is denk ik nog meer dan voorheen terug aan Aran.
Niet dat ik Aran vergeten was, ik zal Aran NOOIT vergeten. Maar Jolan konfronteert me met het feit hoe verschillend honden en katten zijn.

En ik vraag me af of ik Aran niet te streng aanpakte. Als zij eventjes te druk deed in huis (wat zelden voorviel), of als er bezoek kwam, dan was het van "Aran, in uw mand !" Eén keer, hooguit een tweede keer, nadrukkelijker dan: "A R A N ,  I N   U W   M A N D !!!" En Aran ging in haar mand. En bleef daar liggen, met of tegen haar zin.
Jolan doet precies waar hem het beste lijkt; als hij eventjes te druk doet, dan ben ik gedoemd om gewoon te wachten tot het over gaat....

In de tuin....
Aran mocht onder geen beding in de borders komen, en ocharme, zij deed dat perfekt. Jolan springt naar alles wat beweegt, en da's nogal wat met al die wind tegenwoordig. Jolan springt dus geregeld gewoon met volle gewicht (anderhalve kilo) pardoes midden op een plant. Aran zou nogal wat meegemaakt hebben.... Maar zij woog dan ook 32 kg.

Ik troost mij met de gedacht dat een hond die niet welopgevoed is een last is voor iedereen en dat een hond van nature uit vraagt om onder gezag te staan, en dat de meeste (Aran zeker), heel graag hun baas behagen (to please in 't Engels). Aran had hier een fantastisch leven met mij. En ik met haar.
Hoe graag ik Jolan ook zie, hij zal mij Aran nooit doen vergeten. Maar dat was ook nooit de bedoeling....

Jolan141110.jpg

19:05 Gepost door Geert in Dieren | Permalink | Commentaren (17) | Tags: aran, jolan, hond, kat, hovawart |  Facebook

12-11-10

Hoop in bange dagen

En 't zijn bange dagen met die storm die bijna 4 dagen zou duren.

Maar voor iedereen die af en toe denkt "pfffff..... en dan moet die dekselse winter nog beginnen", heb ik goed nieuws. Nog maar pas liet de herfst zich van zijn mooiste kant zien (zie mijn vorig postje), of ik merk al dat de lente in aantocht is.
Te optimistisch ? Neen, toch niet. De eerste tekenen zijn er al. Als het straks nog wat kouder wordt zullen deze sneeuwklokjes in wording zich wel weer wat gaan inhouden, maar ze ZIJN er toch al, en dat maakt ons blij. Hoop in bange dagen !

sneeuwklokje_november.jpg

En de winter ? Da's genieten. Als het sneeuwt en vriest is het genieten van de pracht van de natuur, als het niet vriest is er buiten altijd wel wat te doen in voorbereiding van een nieuw bloeiseizoen. Tuinieren, da's pret het hele jaar door.

71401-P.JPG

10:21 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook

04-11-10

Nationaal Park Eifel

Vrijdag, zaterdag, zondag en maandag was ik op het juiste moment op de juiste plaats. Het Eifelgebied is wellicht in het najaar veel mooier dan in de zomer, zeker als de verkleurde bladeren nog net aan de bomen hangen en de zon er volop doorschijnt. We verbleven in Einruhr, dicht bij de Ruhrsee.
Neem daarbij prachtig mooi weer, veel wandelplezier, lekker eten en drinken, en veel lachen .... meer moet dat niet zijn.

Het is niet mijn gewoonte hioer zo maar wat foto's te zetten, maar voor deze ene keer maak ik toch een uitzondering: het was daar PRACHTIG. Alle foto's aanklikbaar.

eifel_5.jpg eifel_6.jpgeifel_1.jpgeifel_2.jpgeifel_3.jpgeifel_7.jpgeifel_8.jpgeifel_4.jpg

31-10-10

Er op uit !!

rursee.jpgAls MizzD elke maand van 't jaar drie keer op reis mag gaan, dan mag ik er toch ook wel eens enkele dagen op uit trekken zeker ?

Ik zit momenteel hier, of toch minstens in de buurt, en zal nog vandaag nog niet terugkeren.
En Jolan ? Die is in goede handen en komt vast en zeker niets tekort !!!

12:15 Gepost door Geert in Vakantie | Permalink | Commentaren (6) | Tags: eifel, monschau |  Facebook