14-10-11

Snoeien doet groeien

In 't voorjaar kon je hier lezen dat ik noodgedwongen mijn Catalpa moest snoeien.
De meeste soorten Catalpa's zijn echt wel forse groeiers, en het is haast ongelofelijk hoe snel het plots allemaal gaat, eens de groei echt herbonnen is.
Zo zag de boom er nog uit half maart.

IMG_3159.jpg

En met een Catalpa moet je veel geduld hebben, want ze komen in 't voorjaar echt heel traag op gang; er wijn weinig bomen die later in blad komen dan de Catalpa.
Zo zag hij er uit half april, toen wist ik al dat het goed zou komen.

IMG_3196.jpg

Jolan kruipt geweldig graag in de Catalpa, ik denk dat hij gewoon weet dat de kleur van zijn ogen mooi overeenstemt met de kleur van de bladeren, en een leuk kontrast vormt met zijn vacht.

IMG_4816.jpg

En nu, begin oktober, is het weer een grote boom. Ik vrees dat ik hem in 2013 alweer zal moeten snoeien, hij groeide dit jaar als nooit tevoren..

IMG_4895.jpg

10:28 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (6) | Tags: catalpa, jolan, snoeien, groeien |  Facebook

03-10-11

Wat een heisa....

A2_BORDNB_jpg_h513_jpg_767.jpg't Was prachtig weer dit weekend: een staalblauwe lucht en temperaturen van 25 graden en meer. En dat op 1 en 2 oktober. Dus trokken de Belgen massaal naar zee.
En toch vond de pers alweer iets om moord en brand te schreeuwen, onder het motto "wij zijn kritisch": geen redders aan het strand. Eén en twee oktober, en geen redders aan het strand. Stel je voor, hoe is zoiets mogelijk !!! 
Nu waren de ouders verplicht om zélf hun kroost in de gaten te houden, want niettegenstaande het zwemverbod werd er massaal in zee gezwommen.
Ah ja, natuurlijk !!!! Het bord met het zwemverbod heeft het uitzicht en de afmetingen van een verkeersbord, dus dat is van geen tel. Niet voor de volwassenen, die dergelijke borden doorgaans aan hun laars lappen. En niet voor kinderen die - behalve het uurtje verkeersopvoeding op school - elke dag rondom hen opnieuw merken dat zo'n dingen niet meetellen.

Dus werd er gezwommen. En werd de verantwoordelijkheid die ouders dragen door hen, en door de pers, nog maar eens afgeschoven op een ander. In de week moeten die van 't school hun kinderen in de gaten houden en opvoeden, in het weekend moeten er redders zijn. Want zelf hun kind iets verbieden ? Ho maar !!
Gelukkig zijn er toch nog ouders die het mijns insziens wél goed doen. Ik heb zelfs het voorracht er zo enkele te kennen.

19:12 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook