03-10-11

Wat een heisa....

A2_BORDNB_jpg_h513_jpg_767.jpg't Was prachtig weer dit weekend: een staalblauwe lucht en temperaturen van 25 graden en meer. En dat op 1 en 2 oktober. Dus trokken de Belgen massaal naar zee.
En toch vond de pers alweer iets om moord en brand te schreeuwen, onder het motto "wij zijn kritisch": geen redders aan het strand. Eén en twee oktober, en geen redders aan het strand. Stel je voor, hoe is zoiets mogelijk !!! 
Nu waren de ouders verplicht om zélf hun kroost in de gaten te houden, want niettegenstaande het zwemverbod werd er massaal in zee gezwommen.
Ah ja, natuurlijk !!!! Het bord met het zwemverbod heeft het uitzicht en de afmetingen van een verkeersbord, dus dat is van geen tel. Niet voor de volwassenen, die dergelijke borden doorgaans aan hun laars lappen. En niet voor kinderen die - behalve het uurtje verkeersopvoeding op school - elke dag rondom hen opnieuw merken dat zo'n dingen niet meetellen.

Dus werd er gezwommen. En werd de verantwoordelijkheid die ouders dragen door hen, en door de pers, nog maar eens afgeschoven op een ander. In de week moeten die van 't school hun kinderen in de gaten houden en opvoeden, in het weekend moeten er redders zijn. Want zelf hun kind iets verbieden ? Ho maar !!
Gelukkig zijn er toch nog ouders die het mijns insziens wél goed doen. Ik heb zelfs het voorracht er zo enkele te kennen.

19:12 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook

Commentaren

inderdaad Geert, we hebben de redders eens meegemaakt op hun laatste dag van het seizoen: dat is boeien uitgraven, boten wegbrengen, ... noem maar op, ... en omdat het goed weer is zouden die allemaal terug moeten? onze jongens hebben dit weekend in zee "gezwommen", niet verder dan hun middel erin en ze hadden er ferm veel deugd van, ...

Gepost door: ann dk | 03-10-11

Zelfs als neen zeggen tegen je kind , moeilijk is, kan ik nog snappen in dit zomerweer ! Maar speel dan zelf redder en laat je kind onder geen beding alleen in zee! Bon, zou ik toch zeker nooit gedaan hebben, deed het zelf niet met redders !
groetjes

Gepost door: christa | 03-10-11

De pers maakt overal stennis van...ik weet niet of er zoveel ouders hun kinderen niét in de gaten hielden, ik was niet aan het strand afgelopen weekend. Maar het zou me niks verbazen als de meesten dat gewoon wél hebben gedaan. Die kranten moeten gewoon vol en als er geen nieuws ís, dan máken ze het wel pffff.
Als de zomer voorbij is, is het natuurlijk onzin om redders op het strand op te laten draven...dat begrijpt iedereen toch. Dus als je dan met je kinderen naar het strand gaat zul je er zelf wel op moeten passen...sowieso vind ik eigenlijk. Ik weet niet anders dan dat er alleen een bemande ehbo-post bij het strand is..ook in de zomer.
Vanaf 1 oktober mogen op het strand bij Ouddorp de honden weer op het strand trouwens...ik had de gezichten van de badgasten weleens willen zien als ik die hond lekker los langs hen heen had laten sjezen..ze hadden niet eens kunnen klagen! hahahaha! Maar in de pers hebben de honden het toch ook altijd al gedaan..!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 03-10-11

En nog kun je niet alles voorkomen: een jongen van 15 grijpt naar een bal onder water en komt niet meer boven. Reddingsactie zoekt tot donker en geeft dan op. Ouders zagen het voor hun ogen gebeuren.
Ik bedoel; er zijn ouders die goed opletten en zorgen, maar het gebeurt toch.
Er zijn ouders die alles uit handen geven en er gebeurt niets.
Er is een school hier waar kinderen van zeven uur in de ochtend tot zeven uur 's avonds worden opgevangen. Ouders kunnen naar een restaurant en er is animatie om kinderen bezig te houden.
Opvoeden?
Kwestie van discipline en nee kunnen zeggen, vooral consequent zijn.
Opvoeden is misschien het moeilijkste wat er is? Voor mij is het toch ook:
Het voorbeeld geven, je kind vóór leven.
Want zo jij leeft, zo doet het kind het ook.
Moeilijk als je zelf alles maar op de grond gooit, om een kind het anders te laten doen.
Als je zelf zorg draagt voor mens, dier en natuur, geef je je kind een mooi geschenk mee.
Kinderen zijn er niet enkel voor de leuke dingen, alleen als je er tijd voor hebt.
Mijn kinderen waren en zijn mijn levensdoel, het zijn leuke sociale mensen geworden.
Zoals mijn dochter zei: "Ik wil graag kinderen om dat die nodig zijn om een betere wereld te maken".
Ze heeft er nu drie, en weet je? Door hen wordt de wereld elke dag een beetje mooier.
Ze helpen er allemaal aan mee. Ik wéét dat het in deze tijd niet gemakkelijk is, alles is te koop, maar niet alles is nodig. Dát aan kinderen te leren, op te voeden, met heel vaak "nee" zeggen, is heel moeilijk.
En ook jij Geert, geeft aan de kinderen in jouw omgeving, die jij mag volgen, het goede van jouw leven mee.
Ook jij draagt er zo een stukje aan bij. Het is jouw voetstap die jij ooit eens achterlaat....

Gepost door: ank | 03-10-11

Ja Geert ik heb me doodgeërgerd aan dat gezanik in de kranten dat er geen redders meer waren op het strand. Dan hebben die mensen van in het vorjaar tot half september hun best gedaan en omdat er toevallig een "heet" weekend is zou alles weer uit de winterberging moeten komen. Verdorie dat de mensen eens redelijk zijn. Daarbij het water is echt niet meer zo warm om erin te zwemmen als je dat niet gewoon bent. Kunnen ouders nu eens niet zelf op hun kinderen letten en kunnen ze zelf ook niet eens opletten wat ze doen als ze in het zeewater gaan ?

Gepost door: magda | 04-10-11

Ik weet niet of die ene nog is gaan klimmen...ik zou me in ieder geval zeker niét door hem hebben laten zekeren! Hij is er door iemand van het bestuur die ook mee was dan ook wel op aangesproken...er wordt genoeg gedronken en we zijn allemaal volwassenen, maar je moet wel een beetje je eigen grenzen in de gaten houden hè..als ie komend weekend instructie moet geven aan beginnende klimmers kun je zoiets helemáál niet hebben.

Gepost door: mizzD | 05-10-11

De commentaren zijn gesloten.