24-05-11

Toeval ?

Morgen heel vroeg vertrek ik naar Fuerteventura - wie wil zien wat ik daar zal aantreffen: behalve mijn nicht Melina en haar vriend Nick, die daar wonen, ook nog dit.

Maar da's niet de reden voor dit korte berichtje.
Wel: het is voldoende dat ik een vliegreis boek of er barst een vulkaan uit op IJsland. 't Was vorig jaar ook al van dat.

18-05-11

Even niet meer

Ik voel dat ik momenteel niets anders kan dan eventjes stoppen met de blog.
Er is nog nauwelijks inspiratie zonder in herhaling te vallen. En vooral, ik ben de laatste weken geen aangenaam gezelschap en dat zou ik zonder enige twijfel overbrengen op mijn blog. En ik wil niet steeds opnieuw over hetzelfde zagen, ook al is het sterker dan mijzelf. Dus: de blok erop voor een tijdje.
Om wat draait het ? Net zoals de laatste jaren weeral over hetzelfde, maar dan in het kwadraat: de droogte.
Dit is hier voornamelijk een tuinblog, en daar valt momenteel weinig plezier aan te beleven. Ik kan het - voorlopig - nog wel bolwerken, maar het dag in, dag uit sleuren met tuinslangen en sproeiers, het angstvallig alle internetweerberichten doorzoeken naar een spatje regen, het doet mij geen deugd. Ik kom maar niet tot rust. Ik ben elke dag weer blij als de nacht valt (omdat de verdamping dan afneemt) en da's een beangstigende gedachte.

En toch heb ik grote plannen, maar ik moet daar nog een maand of drie mee wachten. Het zal hier vanaf september wellicht heel druk zijn, en ik zal dan wel via mijn blog verslag uit te brengen van de verwezenlijking van die plannen.
Het is de bedoeling om in een eerste stap de helft van mijn borders met lente- zomer- en herfstbloeiers om te vormen tot iets waar ik minder werk aan heb. Enerzijds met pijn in het hart, want alles zal veel monotoner groen kleuren. Monotoon wel te verstaan, niet verwarren met het iets negatiever klinkende ééntonig. Op die manier hoop ik tijd en moed te hebben om in de toekomst de rest van de borders wél te kunnen besproeien bij langdurige droogteperiodes.
In een tweede stap, de jaren daarop, zal ik de borders die ik wél in stand wil houden, volledig vernieuwen, gebaseerd op planten die beter bestand zijn tegen de droogte. Eind juni ga ik alvast inspiratie opdoen in Kent, het bakermat van de Engelse tuinen. Daar breng ik wel verslag over uit, op voorwaarde dat ik heelhuids thuisgeraak natuurlijk.

Het is eigenlijk de gedachte aan mijn plannen die mij momenteel overeind houdt, zo diep zit het. Ik vrees dat het zelfs niet meer gezond is, zo erg zie ik er van af. Ik moet mij dus dringend herpakken.
En dat begint nú: de fiets achter op de auto en eens een paar uurtjes gaan fietsen aan zee.

10:38 Gepost door Geert in Tuin | Permalink | Commentaren (8) | Tags: droogte |  Facebook

10-05-11

Dwars door Brugge 2011

ddb_1.jpgZondag liep ik dus Dwars door Brugge, de eerste keer dat ik aan een stadsloop deelnam. Ik wist dus absoluut niet aan wat ik mij kon verwachten.
Ik kan niet beweren dat de uren vooraf boeiend waren: een beetje zenuwachtig zitten aftellen naar 12u45, het uur waarop ik de trein naar Brugge zou nemen, wat anoniem rondslenteren in een grote massa (plusminus 7000 personen), al even anoniem omkleden in een tot kleedkamer omgetoverde sportzaal, ....
Gelukkig ontmoette ik dan - volgens afspraak - Calamity Jane, wiens wederhelft ook zou meelopen.
Nadien was het nog bijna 40 minuten gewoon wachten aan de startplaats. Ruimte om op te warmen of te strechen was er daar niet, en om gans achteraan te starten had ik geen zin.

ddb_2.jpgMaar dan.... eens we vertrokken waren was het echt wel leuk: de grote massa lopers, de nog grotere massa toeschouwers, het historische kader van de binnenstad, het mooie kader van de rand van Brugge en op het einde de landelijke weg langs het water.
Het uren aftellen naar 15u was snel vergeten !

Ik had gehoopt de bijna 15 km te kunnen afleggen in 1u25, zeker omdat het zo warm was. Maar ik heb blijkbaar een heel stuk sneller gelopen dan ik gewoon ben: in de massa heb je onbewust telkens een nieuw doel enkele meters voor je uit. Ofwel lopen ze net iets te traag, ofwel lopen ze net iets teveel voor je voeten, ... altijd is er een reden om je voorganger voorbij te steken (al ben ikzelf natuurlijk nóg veel vaker voorbijgestoken !).
En zo komt het dat ik de afstand volmaakte in 1u18'24".
En hoewel deelnemen belangrijker is dan winnen.... ik loop niet mee om zomaar de hoop te vullen, dus was ik toch wel nieuwsgierig naar mijn uitslag:

  • in de kategorie mannen +55 jaar was ik de 77-ste op 166 lopers die de aankomst bereikten
  • in het totaal klassement (alle leeftijden, mannen & vrouwen) was ik nummer 2345 op 4656 lopers die aankwamen

Volgend jaar ga ik zeker terug !!!

ddb_3.jpg

06-05-11

Het boeiende leven van een spin

spin1.jpgVorige week rond deze tijd - eigenlijk al vanaf de donderdag - was ik voor de zoveelste keer in enkele jaren tijd angstavllig aan het hopen dat één van de zeldzame buien of onweren mijn tuin zou aandoen. Daarom had ik ergens een plastieken doosje neergezet, om min of meer te kunnen meten hoeveel er viel.
Terwijl grote delen van Belgie minimaal enkele liters, tot zelfs 20 liter per m2 kregen, bleef het hier op enkele druppels na alweer poerdroog.
Bleef mijn bakje daarom leeg ? Neen, want binnen de kortste keren had er zich een spin in genesteld.
We zijn nu een week verder, en de spin zit daar nog steeds. Elke keer als ik het bakje passeer zit ze daar, onbeweeglijk stil. Hooguit verhuist ze eens van de ene hoek naar de andere, om in de schaduw te kunnen blijven zitten.
Wat een boeiend leven heeft een spin. En wij zijn daar dan nog bang van ook !!!

spin2.jpgspin3.jpg


Of de spin ondertussen te eten had, weet ik niet, daar moet ze zelf voor zorgen, maar bij gebrek aan regen heb ik haar ergens neergezet waar ze kan drinken tot ze desnoods ontploft !

11:12 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook