18-05-11

Even niet meer

Ik voel dat ik momenteel niets anders kan dan eventjes stoppen met de blog.
Er is nog nauwelijks inspiratie zonder in herhaling te vallen. En vooral, ik ben de laatste weken geen aangenaam gezelschap en dat zou ik zonder enige twijfel overbrengen op mijn blog. En ik wil niet steeds opnieuw over hetzelfde zagen, ook al is het sterker dan mijzelf. Dus: de blok erop voor een tijdje.
Om wat draait het ? Net zoals de laatste jaren weeral over hetzelfde, maar dan in het kwadraat: de droogte.
Dit is hier voornamelijk een tuinblog, en daar valt momenteel weinig plezier aan te beleven. Ik kan het - voorlopig - nog wel bolwerken, maar het dag in, dag uit sleuren met tuinslangen en sproeiers, het angstvallig alle internetweerberichten doorzoeken naar een spatje regen, het doet mij geen deugd. Ik kom maar niet tot rust. Ik ben elke dag weer blij als de nacht valt (omdat de verdamping dan afneemt) en da's een beangstigende gedachte.

En toch heb ik grote plannen, maar ik moet daar nog een maand of drie mee wachten. Het zal hier vanaf september wellicht heel druk zijn, en ik zal dan wel via mijn blog verslag uit te brengen van de verwezenlijking van die plannen.
Het is de bedoeling om in een eerste stap de helft van mijn borders met lente- zomer- en herfstbloeiers om te vormen tot iets waar ik minder werk aan heb. Enerzijds met pijn in het hart, want alles zal veel monotoner groen kleuren. Monotoon wel te verstaan, niet verwarren met het iets negatiever klinkende ééntonig. Op die manier hoop ik tijd en moed te hebben om in de toekomst de rest van de borders wél te kunnen besproeien bij langdurige droogteperiodes.
In een tweede stap, de jaren daarop, zal ik de borders die ik wél in stand wil houden, volledig vernieuwen, gebaseerd op planten die beter bestand zijn tegen de droogte. Eind juni ga ik alvast inspiratie opdoen in Kent, het bakermat van de Engelse tuinen. Daar breng ik wel verslag over uit, op voorwaarde dat ik heelhuids thuisgeraak natuurlijk.

Het is eigenlijk de gedachte aan mijn plannen die mij momenteel overeind houdt, zo diep zit het. Ik vrees dat het zelfs niet meer gezond is, zo erg zie ik er van af. Ik moet mij dus dringend herpakken.
En dat begint nú: de fiets achter op de auto en eens een paar uurtjes gaan fietsen aan zee.

10:38 Gepost door Geert in Tuin | Permalink | Commentaren (8) | Tags: droogte |  Facebook

Commentaren

Herpakken...dáár zijn blogs ook zo fijn voor..alles een beetje in het juiste perspectief zien te krijgen! :P:P:P

Jammer hoor...maar een ieder moet doen wat ie moet doen natuurlijk.
Tot over een tijdje dan maar?
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 18-05-11

Goed over nagedacht.
Niet meteen rigoureus ophouden
maar gewoon even laten bezinken.
Je kent misschien nog mijn woorden:
"Volg je hart...."

Gepost door: ank | 18-05-11

dag geert....

jawel ik herken je gevoel....
ik kan daar in meegaan,
je weet wat ik nu heb en ook ik heb de slang uit,
jammer dat het zo moet hé, dat maakt het minder leuk,

doe wat je hart je ingeeft.....
dat doe ik ook:-)

ik heb wél héél leuk nieuws, maar dat heb jij gemist:-)
het log van gisteren.....
een kleien feestje waard:-)

lieve groet en een knuffel,
xxx

Gepost door: klaproos | 18-05-11

Geert ik snap je volledig, maar ik vindt niet dat je "zaagt"! Je tuin is nu eenmaal belangrijk voor je , je troetelkind en je hebt pijn dat je kind nu al die droogte wordt aangedaan . Je hebt daar al die jaren zoveel energie ingestoken en nu is het even te erg om het nog bij te benen. Normaal dat je hart dan gaat bloeden en dan je nood hebt om het spuwen van je gedachten. In elk geval geniet van het dagje fietsen, het zal deugd doen eens uit te waaien!
Groetjes

Gepost door: christa | 19-05-11

Ieder mens heeft zijn prioriteiten en voor jou is dat je tuin, Geert. Ik begrijp heel goed dat je daar over in zit. Hopelijk komt alles toch nog goed.

Hou je goed!

P¨.S. Had je mij op FB verwijderd? Ik heb je terug als vriend toegevoegd omdat ik jou nie meer in mijn lijst had staan blijkbaar ... :-(

Gepost door: Ri@ | 20-05-11

Ik snap je natuurlijk wel, maar ik hoop toch af en toe nog eens iets te horen van je!! Hou je goed, en tot binnenkort.

Gepost door: Ellen | 22-05-11

Ik kan je begrijpen Geert,ik loop ook alle dagen rond te zeulen met water en met de tuinslang.Maar mijn tuin is niet zo groot als de jouwe ,dus dat scheelt al een stuk .Ik kan het niet over mijn hart krijgen om al het werk dat je erin gestoken hebt zo maar te laten verkommeren door de droogte. Dus hou ik het nog even vol. Ik heb ook het voordeel dat de bomen die er staan terug al een aardige kruin hebben en die geven schaduw af aan de struiken die er rond staan.
Ach Geert een blog moet leuk blijven en als je het nu niet ziet zitten ,laat die dan inactief tot je er weer zin in krijgt!!! Het allerbeste en tot later.

Gepost door: magda | 23-05-11

Geert, je hebt een diepe & onvoorwaardelijke liefde voor je tuin, maar als je er niet meer van slaapt en alleen de bergen werk in gedachten voor je ziet, dan ben je - sorry dat ik het zeg - verkeerd bezig. Dan heb je geen oog meer voor de schoonheid ervan en het gezegde 'pluk de dag'. De natuur is sterk en droogteperiodes horen erbij. Alles herstelt zich wel weer. Ik vermoed dat je het een beetje té goed wil doen en té veel ingrijpen. Je hebt al wel een titanenjob verzet door je vijver leeg te maken, dat kruipt ook niet in je kouwe kleren. Even er tussenuit trekken kan je deugd doen, nieuwe inspiratie opdoen, een zuiver hoofd krijgen. En met je tuin onderhoudsvriendelijker te maken, daar is ook niks mis mee. Ga nu maar eerst uitwaaien en even genieten. Zorg voor rust in de chaos in je hoofd en binnenkort sta je er wel weer zoals we je kennen.

Gepost door: Stefanie | 31-05-11

De commentaren zijn gesloten.