22-02-11

Jolan en zijn doekje....

..... of waar een mens zich zoal mee bezig houdt....

Van kleinsaf lag - toen nog - Jolanneke heel graag op zijn doekje, bij mij op de tafel waar de computer staat.

Jolandoekje1.jpg

En dat is zo gebleven tot er op Facebook, in de nasleep van de gebeurtenissen in Egypte, alsmaar meer protest kwam op het feit dat Jolan zijn doekje ondertussen wel wat ontgroeid was, en men vond dat hij recht moest hebben op een groter formaat.
Geef toe, er viel wel wat voor te zeggen.

Jolandoekje2.jpg

En zo gebeurde het dat de democratie haar rechten kreeg, en op Facebook kon iedereen een stem uitbrengen. Toen duidelijk werd welke kant het op zou gaan sprak Obama tijdens een inderhaast ingelaste TV-toespraak deze historische woorden:
The people of Facebook have spoken. Their voices have been heard and Jolan's towel will never be the same.
By replacing it, Jolan's butler responded to the FB people’s hunger for change, but this is not the end of this transition. It’s the beginning.
I’m sure there will be difficult days ahead for Jolan, and many towels will come and go.
But I am confident that his butler can find the answers, and help Jolan peacefully, constructively, and in the spirit of dignity that Jolan deserves.
For FB people have made it clear that nothing less than a large bunch of towels will carry the day.

Jolandoekje3.jpg

Maar Jolan was niet overtuigd en moest, net als De Denker van Auguste Rodin, toch het één en het ander tegenover elkaar afwegen. En zijn beslissing was pijnlijk, vooral voor mij: Jolan maakt geen gebruik meer van zijn "double-sized" doekje, zoals hieronder links. Ik zit nu eenzaam en verlaten voor mijn computer. Maar nam deze morgen het drastische besluit Jolan's doekje weer dubbel te plooien, zoals hieronder rechts. In de hoop dat hij zijn oude vertrouwde plaats weer inneemt. Ondertussen ligt hij meestal gewoon aan mijn voeten.
Jolandoekje4.jpgJolandoekje5.jpg

Zo zie je maar dat niet elke revolutie een verbetering is.
En dat de mens wikt, maar Jolan beschikt.
En dit is alleszins belangrijk genoeg om via deze weg wereldkundig te maken.

Update: één uur later lag Jolan weer op zijn doekje. Och och, wat heeft hij toch allemaal moeten ontberen !!! Als hij later ooit een andere kat doodbijt, weet zijn advocaat wat hij moet pleiten, en waar het in zijn jeugd is misgelopen !

10:49 Gepost door Geert in Dieren | Permalink | Commentaren (14) | Tags: jolan, kat, obama, doekje, towel, revolution |  Facebook

15-02-11

Ze zijn met veel dit jaar !!!

Rond deze tijd van 't jaar heb ik nog nooit zoveel slakken aangetroffen in de tuin, als dit jaar.

En de eerste slachtoffers daarvan zijn de sappige bloemblaadjes van de Iris Reticulata. Maar ook de krokussen worden aangevreten, en straks zijn de paaslelies aan de beurt, dat weet ik nu al.
Iedereen die tips heeft die écht werken, is welkom met zijn/haar advies. Want tot nu toe heb ik nog niet echt een milieuvriendelijke manier gevonden om slakken te bestrijden.

iris_ret_150211_2.jpgiris_ret_150211_1.jpg

Wij mogen dan al de indruk hebben dat we ons deel van de winter al gehad hebben, de dagen en nachten dat er vorst aan de grond was zonder dat alles bedekt werd onder een dikke laag sneeuw, die zijn op één hand te tellen. Een isolerend dekentje dus.
Met voor de slakken als bijkomend voordeel dat de vogeltjes niet konden gaan woelen in de grond op zoek naar eten. Wat ze vooral doen als het vriest zonder dat er sneeuw ligt: dan gaan ze in de afgestorven bladeren op zoek naar alles wat hen kan dienen.
Niet dit jaar dus.....

't Wordt een harde strijd !!!

10:56 Gepost door Geert in Tuin | Permalink | Commentaren (10) | Tags: slakken, iris reticulata |  Facebook

09-02-11

Eindelijk !!

Eindelijk ?
Niet echt eigenlijk, want 't is al een tijdje aan de gang.
Maar omdat ik her en der in reakties op blogs lees dat na de sneeuwklokjes de krokusjes nu wel snel zullen volgen: hier staan er al heel veel bijna een week in bloei; de eerste zijn al weer uitgebloeid zelfs.

En gisteren, volop zon, profiteerden ze van het licht en de warmte.
Verder dan dit hier kan je als krokus niet opengaan.

krokus2_2011.jpg

Die gele stond ergens eenzaam en alleen, en had alle zonlicht voor zichzelf. Maar in groep is het natuurlijk veel fijner, dat hebben ook sommige krokusjes al begrepen.

krokus1_2011.jpg

23:45 Gepost door Geert in Bloembollen | Permalink | Commentaren (14) | Tags: krokus |  Facebook

03-02-11

Aanzuigingskracht tussen Jolan en de stofzuiger

Ik ging vandaag een blogpostje schrijven, ik ging vandaag boodschappen doen, ging wat in de tuin werken, en wou vast en zeker ook gaan lopen.

Maar 'k heb mezelf in nesten gewerkt door op Facebook een weddingschap aan te gaan waardoor ik gedoemd ben om een ganse dag als een gek in de tuin te werken. Gelukkig is de zon momenteel van de partij; binnen 10 minuten wil ik bezig zijn.

Toch nog snel iets over Jolan, want daar waren vragen over. Natuurlijk heeft hij de kleine ingreep vlot doorstaan, en hij is dan wel iets kwijt, zijn zotte kuren niet. Al van kleinsaf is hij van niets bang, blijft bijvoorbeeld rustig onder de auto zitten wanneer ik die (heel voorzichtig) uit de garage rij, en is fel aangetrokken door de stofzuiger. Als ik niet goed weet waar hij zich heeft neergevleid voor zijn middagdutje volstaat het dat ik de stofzuiger uithaal, en Jolan komt tevoorschijn. Niet omdat het lawaai hem irriteert, wel om te spelen.

Aanzuigingskracht dus, letterlijk zelfs.

10:11 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook