16-01-11

De zoektocht naar een deurklink

Wat is het leven lastig !!
Nog maar pas gedaan met de renovatie van mijn wasplaats/berging, en ik ben al weer aan de slag gegaan. Terecht kreeg ik opmerkingen over mijn gedemodeerde klinken, zodat ik besloot om maar meteen ook de deuren en deurstijlen aan te pakken. Met dit resultaat - weliswaar nog wel met de oude klink.

deur.jpg

Maar een klink vinden, da's verdorie niet gemakkelijk. Zeker niet als je - zoals ik - graag je gedacht doordrijft.
klink.jpgInderdaad, eens ik iets in mijn hoofd heb, zal ik nog niet snel van gedacht veranderen omdat het moeilijk te vinden is, of moeilijk te plaatsen. En laat de klink die ik in gedachten heb dan nog eens én moeilijk te vinden te zijn, én moeilijk te plaatsen te zijn.
Dat moeilijk te plaatsen.... Softwarefabrikanten wordt wel eens verweten steeds nieuwe dingen uit te vinden zodat we ook nieuwe computers nodig hebben, en omgekeerd. Wel, de fabrikanten van klinken en sloten kunnen er ook weg mee: moderne klinken passen niet meer op mijn sloten; die moeten dus ook vernieuwd worden.
Dat moeilijk te vinden..... De dame aan de andere kant van de lijn van het telefoonnummer op de website van Litto scheept mij beleefd (?) maar kordaat af als ze hoort dat ik een partikulier ben: voor 10 sloten moet ik mij wenden tot hun verdeler. Ik krijg niet eens de kans om te zeggen dat hun verdeler nog nooit die klink gezien heeft, niet weet hoe hij ze voor mij moet bestellen en tot overmaat van ramp hun website niet eens vindt. Van een kluns gesproken. Of liever, van twee klunzen gesproken.

Eventjes overweeg ik om mijn keuze te veranderen en te kiezen voor een klink van Bertomani. Een kat in een zak wil ik niet, ik wil dus eerst de technische informatie op de website van Bertomani, of zijn invoerder Metafranc, raadplegen. Bertomani heeft geen website die ik kan vinden, en Metafranc heeft alleen een e-mailadres op hun website. Een e-mail daarheen met de vraag mij de website van Bertomani door te spelen blijft nu al bijna een week onbeantwoord.

Dat brengt het totaal op vier klunzen: de dame aan de telefoon bij Litto (Assa Abloy), de verdeler van Litto, de dame (of heer) aan de e-mail bij Metafranc en de fabrikant Bertomani.
Vier klunzen, en één klos: ik ben de klos.

21:47 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (12) | Tags: litto, assa abloy, metafranc, bertomani |  Facebook

Commentaren

ach ja geert.....
blijven zoeken dan kom j ehem tegen of ehhhhhh
stoppen met zoeken en je vind hem :-)

lieve groet

Gepost door: klaproos | 16-01-11

Allemachtig...ga naar de Gamma of wat voor bouwmarkt dan ook en kóóp gewoon een klink..je hebt daar keuzen uit tientallen! Is dat nou zo moeilijk? :P
Vind het jammer van die deur...zo saai geworden...ik zag liever de oude uitvoering...maar kom...jij moet er tegenaan kijken...ik niet! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-01-11

Ik vind het net wel leuk geworden, samen met dat felle groen. Het moet ook niet te worden.
En, succes met het vinden van je klink!

Gepost door: Ellen | 16-01-11

das klinkende ellende Geertje...

Gepost door: danique | 17-01-11

O neen 't is juist niet saaier, maar klassevoller! Een klink vind je wel, net als ik ;)

Gepost door: patsy en milo | 17-01-11

De klinken, de klunzen en de klos, zou mooie titel zijn voor een kolderserie!

Gepost door: christa | 17-01-11

'T klinkt hier als 'n klo(s)k.

Gepost door: ank | 17-01-11

Weten wat je wil is niet altijd gemakkelijk !!
KLINKt als een mooi citaat hè :-)

Gepost door: Mamapippa | 17-01-11

Hé...een grote knalgroene smiley erop...dát zou wel leuk zijn...assorti met die opbergboxen ook hahahahah! Jeetje...het is toch maar een washok? of ga je er mensen ontvangen nu..barbecuers no doubt? :P:P:P

Gepost door: mizzD | 18-01-11

Geert in Brugge is er een héél grote winkel waar je zeker je keuze zou vinden : Lerou Ijzerwaren (ze hebben een website onder die naam). Proberen maar.

Gepost door: magda | 19-01-11

Magda heeft gelijk Geert! Het is het proberen waard!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 20-01-11

Langsgaan bij mapeco steenweg Op gierle 228 in turnhout, zij hebben klinken en Litto sloten.
krijg je ook deftige uitleg.

Gepost door: K | 02-02-11

De commentaren zijn gesloten.