06-01-11

Een boekje tuin - de winter

De winter is dan wel al een tweetal weken officieel bezig, in het echt is het al veel langer koud dit jaar, en is er al veel vroeger sneeuw gevallen.
Maar in het kerstverlof is het zo druk met vanalles en nog wat dat er weinig aandacht is voor interessante blogpostjes, daarom kom in nu pas met de winter op de proppen. Want dit is een interessant blogpostje, wees daar maar zeker van.

Op 21 maart kwam ik hier heel enthousiast met "Een boekje tuin - de lente". Klokslag drie maand later, op 21 juni, was ik nog even enthousiast, en volgde "Een boekje tuin - de zomer". En op 28 september, een week telaat, ik weet het, volgde "Een boekje tuin - de herfst", en nu is het dus hoogtijd voor het vierde en laatste hoofdstuk: de winter. En dan is de cirkel rond.
boekjetuin11.jpg

En ik val in herhaling als ik zeg dat er ook voor het winterseizoen voor de kinderen een heleboel leuke en interessante wetenswaardigheden, knutsels, en spelletjes staan in het boek van Inge Bergh, Inge Misschaert en Kolet Janssen, met illustraties van Jurgen Walschot.

boekjetuin12.jpgInformatie over de kerstboom, hoe dit aloude gebruik ingeburgerd geraakte. Hoe je straks reeds kan beginnen met de sommige zaden te laten kiemen om ze later uit te planten. Welke leuke en lekkere planten er bestaan om op te eten en die wat in de vergeethoek geraakten. En het zijn er meer dan wat hierbij is opgesomd. Lekker en van bij ons !!

boekjetuin1.jpg

Wie het boekje heeft zal nu ongetwijfeld al genieten van de heerlijke geur van zelf tot bloei gebrachte hyacinten, smult volop van graanrepen en ander zelfgemaakt lekkers, en was al volop in de weer om de vogeltjes de eerste en strenge winterprik te helpen overleven.
Zelfs de wormen werden niet vergeten, want daar werd een heus hotel voor gebouwd. Niet zomaar natuurlijk, ondertussen werd ook uitgelegd hoe nuttig wormen wel niet zijn.
En nog zoveel meer, teveel om op te noemen.

En na het hoofdstuk winter staat nog een kollektie foto's die op een leuke manier een aantal weetjes overbrengen.

En dan benadruk ik nog eens letterlijk wat ik al eerder schreef.
Pure reklame ? Ik maak geen reklame, ik prijs iets aan, en da's een groot verschil. En waarom ? Omdat boekjetuin13.jpgik er, als fervent tuin- en natuurliefhebber, van overtuigd ben dat de liefde voor alles wat de planten en de natuur ons te bieden hebben, heel veel gemakkelijker wordt doorgegeven via iets wat uitnodigt om aktief aan deel te nemen. Aan het spreekwoord "al doende leert men", voeg ik vandaag één zinnetje toe: "al doende krijgt men interesse". En interesse voor alles wat de tuin ons geeft kan er niet vroeg genoeg zijn.

Alleen voor kinderen en jonge tieners ? Neen !! Ik heb er ééntje, en doe het nooit meer weg. En er staan een aantal dingen in die ik nog niet wist, jawel. Een aanrader. ISBN 978-90-5838-609-0
(ik heb er eigenlijk 2: ééntje om te gebruiken, en ééntje om te bewaren)

En jong geleerd is oud gedaan, dat staat nog altijd als een paal boven water.


Tot slot nog aan toevoegen dat mijn foto's bij kunstlicht toch niet echt goed gelukt zijn, en dat de tekstjes en figuurtjes er in het echt heel wat frisser uitzien !


Illustraties: Jurgen Walschot, uit Een boekje tuin (De Eenhoorn)

Commentaren

Altijd leuk om enthousiaste reacties te lezen over een boek dat je zelf (toch voor een derde deze keer) geschreven hebt!
Ik zal vanavond direct doorlinken naar mijn boekenblog!

Liefs
en groetjes,
Inge
PS het is Bergh :-D

Gepost door: inge | 06-01-11

Uw naam is aangepast, stommiteitje....

Gepost door: Geert | 06-01-11

En wat zegt het Nederlands woordenboek over het woord 'reclame'..? "Publieke aanprijzing'...en dat is toch precies wat jij hier doet...maar waarom zou dat niet mogen? Als het iets is waar jezelf helemaal enthousiast van bent en waar je nog veel meer mensen ( ouders en hun kinderen bijv.) enthousiast voor wilt maken? Ik gebruik mijn blog daar ook wel eens voor hoor...waarom niet? En voor dit boek mag het wat mij betreft zéker want het klinkt echt als een niet in je kast te missen boek! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 06-01-11

Wij geloven je hahaha

Gepost door: danique | 07-01-11

dank je wel geert...
mijn tuin in de winter:-))))
ben je geintresseerd in een foto wahahahahahahha

Gepost door: klaproos | 07-01-11

Aan het spreekwoord "al doende leert men", voeg ik vandaag één zinnetje toe: "al doende krijgt men interesse".

Ook: Goed voorbeeld, doet goed volgen.
Hoe vroeger kinderen beginnen met zaadjes waarmee wonderen gebeuren, hoe eerder en meer respect ze ontwikkelen.

Evenzo in het omgaan met dieren,
hoe eerder ze mogen en kunnen zorgen voor een dier
(begint vaak met een wandelende tak)
hoe beter!

Gepost door: ank | 07-01-11

In je zijkolom:

In the beginning there was nothing...
and even thát exploded.

zo mooi !!

Gepost door: ank | 07-01-11

Je schrijft er zo enthousiast over dat het wèl goed moet zijn. Dus we gaan op zoek naar dit boekje.

Gepost door: magda | 07-01-11

Zeker de moeite waard, dat boekje. Liefde voor de natuur, de tuin en alles wat ermee te maken heeft is iets dat niet weg te denken is uit een leven .

Euh ... Heb je alles in tweevoud :-D

Gepost door: Mamapippa | 08-01-11

Geert,
Jong geleerd is oud gedaan. Ik ren meteen naar de boekenwinkel.
Groeten !

Gepost door: Fluwijn | 10-01-11

Mijn koters zijn er nog een beetje te klein voor maar het staat zeker op het lijstje!

Gepost door: Nana | 10-01-11

Je hebt gelijk, het was het ene chocolade winkeltje na het andere. Trop is te veel he!

Gepost door: Ellen | 10-01-11

De commentaren zijn gesloten.