29-11-10

Grote Tieten

Ik wist dus écht niet dat het zo simpel was.
En zó goedkóóp !!

greattit1.jpgIk heb iets op de kop getikt voor amper 3.79 euro, waarvan de bijsluiter beweert dat de "Great Tits" er in grote getale zullen op afkomen.
En ook de "Blue Tits", maar ik vermoed dat dát waarschijnlijk meer iets zal zijn voor rond de carnavalperiode.
Ik ben echt benieuwd.
Het lijkt me wel wat koud, maar ja.... zoveel te sneller zullen ze misschien wel komen aankloppen ?

Ik heb er meteen nog allerlei andere dingen bijgehangen, wie weet wat valt mij nog allemaal te beurt ?

greattit2.jpg

Dit is de "Great Tit", wij noemen dat gewoon een koolmeesje. Sorry mensen, maar ik heb die Engelse benaming niet uitgevonden.
greattit3.jpg

16:23 Gepost door Geert in Dieren | Permalink | Commentaren (14) | Tags: great tit, koolmees, blue tit |  Facebook

23-11-10

Onze (?) taal

kmsj zt hrt
12bwu 4eae
XxX <3
Vrij vertaald:
ik mis je heel hard
i want to be with you, for ever and ever
3 kusjes ♥

Of wat dacht je van deze ?
*k bezig mn b@bnapl@,
vlekjes
Vrij vertaald:
sterk bezig mijn batterij bijna plat,
veel liefs en kusjes

Gisteren was er in "Man bijt hond" een min of meer ludieke bijdrage over de evolutie van onze (?) taal (?)
Ik word er niet bepaald vrolijk van, vooral het toenemend gebruik van het Engels vind ik verontrustend, en eigenlijk gewoon belachelijk. story_of_acopy.jpg
Ook op FB kom je wel eens een niet-beschermd profiel tegen, waar de jeugd van tegenwoordig soms hele conversaties voert uitsluitend in het Engels. Vol met fouten, dat wel, maar wie struikelt daar nu nog over ? Engels spreken en schrijven, Engelse namen kiezen voor bedrijfjes, winkels, cafe's.... het is allemaal zogezegd heel erg hip.

Gelukkig zit er geen bijbedoeling achter, zoals destijds (en nu soms nog) met het Frans in het Gentse en omgeving (en elders in Vlaanderen). Daar zat vooral vroeger toch wel wat meer achter: een verschil proberen aantonen in maatschappelijke klasse.
Maar net daarom vind ik het volkomen onschuldig gebruik van het Engels in onze voertaal een beetje triestig. Zonder politieke bijbedoeling: laat ons fier zijn op onze afkomst en onze taal.

Om af te sluiten nog twee voorbeeldjes.
ily hon,
btw cu strx @ festje
hb r zin in
Xje
Vrij vertaald:
i love you honey,
by the way see you straks op het feestje
ik heb er zin in
kusje

En tenslotte:
H km vnvn b m 23u?
tt vnvn kmisjuh
kpt zndr juh
Vrij vertaald:
Hey kom je vanavond bij mij om 23u?
tot vanavond ik mis je
kapot zonder jou

Arm Vlaanderen, arm Nederlandstalig taalgebied....

10:43 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook

14-11-10

Aran en Jolan

Aran141110.jpg

Nu Jolan er is denk ik nog meer dan voorheen terug aan Aran.
Niet dat ik Aran vergeten was, ik zal Aran NOOIT vergeten. Maar Jolan konfronteert me met het feit hoe verschillend honden en katten zijn.

En ik vraag me af of ik Aran niet te streng aanpakte. Als zij eventjes te druk deed in huis (wat zelden voorviel), of als er bezoek kwam, dan was het van "Aran, in uw mand !" Eén keer, hooguit een tweede keer, nadrukkelijker dan: "A R A N ,  I N   U W   M A N D !!!" En Aran ging in haar mand. En bleef daar liggen, met of tegen haar zin.
Jolan doet precies waar hem het beste lijkt; als hij eventjes te druk doet, dan ben ik gedoemd om gewoon te wachten tot het over gaat....

In de tuin....
Aran mocht onder geen beding in de borders komen, en ocharme, zij deed dat perfekt. Jolan springt naar alles wat beweegt, en da's nogal wat met al die wind tegenwoordig. Jolan springt dus geregeld gewoon met volle gewicht (anderhalve kilo) pardoes midden op een plant. Aran zou nogal wat meegemaakt hebben.... Maar zij woog dan ook 32 kg.

Ik troost mij met de gedacht dat een hond die niet welopgevoed is een last is voor iedereen en dat een hond van nature uit vraagt om onder gezag te staan, en dat de meeste (Aran zeker), heel graag hun baas behagen (to please in 't Engels). Aran had hier een fantastisch leven met mij. En ik met haar.
Hoe graag ik Jolan ook zie, hij zal mij Aran nooit doen vergeten. Maar dat was ook nooit de bedoeling....

Jolan141110.jpg

19:05 Gepost door Geert in Dieren | Permalink | Commentaren (17) | Tags: aran, jolan, hond, kat, hovawart |  Facebook

12-11-10

Hoop in bange dagen

En 't zijn bange dagen met die storm die bijna 4 dagen zou duren.

Maar voor iedereen die af en toe denkt "pfffff..... en dan moet die dekselse winter nog beginnen", heb ik goed nieuws. Nog maar pas liet de herfst zich van zijn mooiste kant zien (zie mijn vorig postje), of ik merk al dat de lente in aantocht is.
Te optimistisch ? Neen, toch niet. De eerste tekenen zijn er al. Als het straks nog wat kouder wordt zullen deze sneeuwklokjes in wording zich wel weer wat gaan inhouden, maar ze ZIJN er toch al, en dat maakt ons blij. Hoop in bange dagen !

sneeuwklokje_november.jpg

En de winter ? Da's genieten. Als het sneeuwt en vriest is het genieten van de pracht van de natuur, als het niet vriest is er buiten altijd wel wat te doen in voorbereiding van een nieuw bloeiseizoen. Tuinieren, da's pret het hele jaar door.

71401-P.JPG

10:21 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook

04-11-10

Nationaal Park Eifel

Vrijdag, zaterdag, zondag en maandag was ik op het juiste moment op de juiste plaats. Het Eifelgebied is wellicht in het najaar veel mooier dan in de zomer, zeker als de verkleurde bladeren nog net aan de bomen hangen en de zon er volop doorschijnt. We verbleven in Einruhr, dicht bij de Ruhrsee.
Neem daarbij prachtig mooi weer, veel wandelplezier, lekker eten en drinken, en veel lachen .... meer moet dat niet zijn.

Het is niet mijn gewoonte hioer zo maar wat foto's te zetten, maar voor deze ene keer maak ik toch een uitzondering: het was daar PRACHTIG. Alle foto's aanklikbaar.

eifel_5.jpg eifel_6.jpgeifel_1.jpgeifel_2.jpgeifel_3.jpgeifel_7.jpgeifel_8.jpgeifel_4.jpg