14-11-10

Aran en Jolan

Aran141110.jpg

Nu Jolan er is denk ik nog meer dan voorheen terug aan Aran.
Niet dat ik Aran vergeten was, ik zal Aran NOOIT vergeten. Maar Jolan konfronteert me met het feit hoe verschillend honden en katten zijn.

En ik vraag me af of ik Aran niet te streng aanpakte. Als zij eventjes te druk deed in huis (wat zelden voorviel), of als er bezoek kwam, dan was het van "Aran, in uw mand !" Eén keer, hooguit een tweede keer, nadrukkelijker dan: "A R A N ,  I N   U W   M A N D !!!" En Aran ging in haar mand. En bleef daar liggen, met of tegen haar zin.
Jolan doet precies waar hem het beste lijkt; als hij eventjes te druk doet, dan ben ik gedoemd om gewoon te wachten tot het over gaat....

In de tuin....
Aran mocht onder geen beding in de borders komen, en ocharme, zij deed dat perfekt. Jolan springt naar alles wat beweegt, en da's nogal wat met al die wind tegenwoordig. Jolan springt dus geregeld gewoon met volle gewicht (anderhalve kilo) pardoes midden op een plant. Aran zou nogal wat meegemaakt hebben.... Maar zij woog dan ook 32 kg.

Ik troost mij met de gedacht dat een hond die niet welopgevoed is een last is voor iedereen en dat een hond van nature uit vraagt om onder gezag te staan, en dat de meeste (Aran zeker), heel graag hun baas behagen (to please in 't Engels). Aran had hier een fantastisch leven met mij. En ik met haar.
Hoe graag ik Jolan ook zie, hij zal mij Aran nooit doen vergeten. Maar dat was ook nooit de bedoeling....

Jolan141110.jpg

19:05 Gepost door Geert in Dieren | Permalink | Commentaren (17) | Tags: aran, jolan, hond, kat, hovawart |  Facebook

Commentaren

en wat kijkt Jolan hier onschuldig
'ikke, nee, ik steek geen kattekwaad uit' hihi

Gepost door: fotorantje | 14-11-10

Nee...natuurlijk vergeet je Aran niet...en ja, het zal compleet anders zijn. Hoewel..weet niet zeker of dat met het verschil tussen hond en kat te maken heeft...Ax mag eigenlijk ook best een stuk meer dan Lennox mocht...je laat de teugels wat meer vieren bij de tweede..omdat je weet dat 'het kán'..! Misschien gaat het met kinderen ook zo?? :-)))
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 14-11-10

Ik lees, en knik zeer begrijpend ...

Gepost door: Mamapippa | 14-11-10

Inderdaad, een kat is eigen baas zoals ze hier zeggen :-)
Dat butlerschap was geen grapje hé.
Maar ze zijn zoooo lief!

Aran was echt wel een heeeeel mooie hond!

Liefs,
Inge

Gepost door: inge | 14-11-10

meestal ben je een hondenmeneer of een kattenmadam, maar jij kunt met alletwee heel goed uit de voeten. Jolan kan zich geen betere baas wensen, en dat zal Aran vanuit zijn hondenhemel zeker beamen!

Gepost door: Jientje | 14-11-10

Hey Geert, wij hebben de twee hier en idd , kat en hond niet te vergelijken , hebben beiden voor hun voors en na's! Ik zou eigenlijk niet weten wat ik verkies??? Allebei?????
Onze hond is heel groot , kruising tussen een duitse herder en een rottweiler maar echt een mooi dier! Tot ik ziek was kwam hij nooit binnen en nu heeft hij zijn eigen matje bij mijn zetel. Of ik daar blij mee ben?? Soms wel , soms niet?? Het probleem was dat hij zelf de deur opende en ik niet uit de zetel kon om ook maar te reclameren en daar heeft dat baaske aardig misbruik van gemaakt! Ach ja, hij mag ook een mooie oude dag hebben, hij is ook 10 jaar en mankt gelijk zijn vrouwke! We vormen dus een mooi team!

Gepost door: chrissebie | 15-11-10

ach geert, je hebt goed gedaan met aran, ..
weet je honden zijn slaafs en volgen graag,,en een kat heeft personeel, en lolan heeft jou uitgekozen om naar zijn pijpen te dansen en je doet dat graag :-)

da's mooi, da's héél mooi

geniet er maar van geert

xxx

Gepost door: klaproos | 15-11-10

Een gehoorzamer hond dan Lara ken ik (nog) niet.
Ze is dan ook een groot plezier voor mij, maar ook voor anderen,
waardoor ze altijd met mij mee kan en mag.
Het andere plezier Quincy poesje, is totaal anders.
Ze luistert niet, dus met een plantenspuit moet ik haar dingen laten afleren.
Maar het plezier en het lachen om haar reuze sprongen is formidabel.
Zeker omdat Mormel is ook is, die twee samen een groot feest festijn geworden. Dan toch vooral voor Quincy. En mij.
Nergens van bewust zit Mormel te suffen en ik zie het keer op keer; Quincy komt aangeslopen en dan ineens.... met en spong erbovenop!
Zo heeft ze al wat klappen gevangen, maar ook dat ziet ze voor spelen aan.
Maar boven alles uit is het grote verschil dat Quincy gewoon op mijn schoot, of in mijn armen komt slapen, en ervoor zorgt dat de wereld even stil staat. Zo LIEF !
Een kat is daardoor "dichterbij".
Voor jou, je laat het al zien:
Zat Jolan wel eens zo gezellig bij je op tafel, als je aan je pc je blogje maakt??? Kwam Jolan kijken naar je toetsenbord en op je vinger tikken?
Aran moest in de mand, maar Jolan "lacht" je uit en blijft je spelend vervelen.
Het mag allemaal.
Katten zijn bijzonder, en voor de donder niet bang! Kijk maar:

http://www.zie.nl/video/opmerkelijk/Krokodil-is-bang-voor-kat/m1fzrasfrn3s

Gepost door: ank | 15-11-10

Ja, hier net zo.
Seppe, daar zijn we toch wat strenger mee. De katten die krijgen we amper iets aan/ afgeleerd. Maar zou ze voor geen goud willen missen.
En Jolan, dat lijkt wel de onschuld zelf op de foto!

Gepost door: Ellen | 16-11-10

Ja, de meeste honden hebben een strenge hand nodig. Ook onze Sam want geef je die een vinger dan neemt hij een arm. Je mag/kan katten en honden niet vergelijken hé. Geniet maar met volle teugen van Jolan, hoe ondeugend hij soms ook is! :-)

Gepost door: Nana | 16-11-10

Ik denk dat je wel goed gehandeld hebt. Ons Milo moet ook niet in de border lopen en ja er zijn wel wat dingen die je verbiedt, wat je volgend mij niet aan een poes kunt verbieden ... Ik denk dat ze helemaal anders zijn en ik denk dat je Jolan niet kan verbieden om in de border te zitten, dat zich gewoon in zijn natuur. 't Is anders ja en daarom benader je ze ook op een andere manier. Plus je bent intussen ook weer wat ouder en dus ook milder :)

Gepost door: Patsy | 16-11-10

Ik denk dat je wel goed gehandeld hebt. Ons Milo moet ook niet in de border lopen en ja er zijn wel wat dingen die je verbiedt, wat je volgend mij niet aan een poes kunt verbieden ... Ik denk dat ze helemaal anders zijn en ik denk dat je Jolan niet kan verbieden om in de border te zitten, dat zich gewoon in zijn natuur. 't Is anders ja en daarom benader je ze ook op een andere manier. Plus je bent intussen ook weer wat ouder en dus ook milder :)

Gepost door: Patsy | 16-11-10

Zoveel energie en dan toch braafjes stil blijven zitten ,
hola, en dat voor een kitten.
Een echt snoesje.

Gepost door: Leona | 16-11-10

Btw...Jolan is nu al wel echt goed zwart aan het worden hè...dat grijzige is er nu wel af! :-)

Gepost door: mizzD | 17-11-10

Ja een enorm verschil maar logisch dat je aan Aran denkt.

Liefs van mij

Gepost door: danique | 17-11-10

honden hebben een baasje nodig,
katten niet,
die spelen zelf de baas..
veel succes met je kattebeest...
ik ben een hondemens,hondstrouw.
;-) grtjs....

Gepost door: guusje | 18-11-10

Geert ,hond en kat dat is gewoonweg niet te vergelijken.Een kat is een eigenzinnig beest dat zich wel hecht aan iemand maar toch altijd haar gedacht doet.Een hond heeft een baasje nodig en zal al doen wat dat baasje wil. Maar ze zijn allebei toch zo lief !

Gepost door: magda | 18-11-10

De commentaren zijn gesloten.