18-09-10

Veel drukker dan verwacht....

Als je, zoals ik, niet tegen het schreiend gemiauw van een jong katje kan, dat schreit omdat hij niet alleen wil gelaten worden, dan zijn de eerste dagen dat je een kitten in huis haalt wonderwel gevuld.

jolan_180910_2.jpg

Jolan laat mij niet gerust. Is hij wakker, dan moet er gespeeld worden, moet er gekeken worden of hij geen kattekwaad uitsteekt, moet hem aangeleerd worden wat mag en niet mag, .... Slaapt hij, dan is het op mijn schoot. Jolan wil overdag niet slapen in zijn mand: alleen mijn schoot is goed genoeg voor meneer, soms is hij tevreden met mijn schouder ook. Zet ik hem in zijn mand, dan zoekt hij mij toch onmiddellijk weer op, en kruipt gewoon langs mijn broekspijpen omhoog tot hij is waar hij wil zijn: op mijn schoot. Zet ik hem weer in zijn mand, en sluit ik de keuken af, dan is er een concert. Een cencert waar ik dus niet tegen bestand ben....

Ik heb verdorie de indruk dat een volwassen kat veel meer slaapt dan zo een klein spook. Maar 't is zo een lieve, zo een leuke en zo een mooie. Daar doet een mens al eens iets voor :-D

jolan_180910_1.jpg

18:23 Gepost door Geert in Dieren | Permalink | Commentaren (25) | Tags: jolan, kat, kater, kitten |  Facebook

Commentaren

Toch opletten dat hij het je niet ontzettend moeilijk zal maken om hem alleen te laten... ik zou al eens proberen om gewoon het huis te verlaten, eventjes maar...

Gepost door: Tal | 18-09-10

ik kwam eigenlijk binnenwippen om te zeggen dak eens een osteopaat ga zoeken, in mijn buurt

Gepost door: Tal | 18-09-10

Ewel Geert, dat had ik nu helemaal niet in jou gezien! Je bent verdorie een eerste klas moederkloek!! :-PP Maar dat beestje is wel met zijn gat in de boter gevallen bij jou! En het is dan ook een snoezig ding hé!
Groetjes!

Gepost door: lena | 18-09-10

Jij wordt/bent een superpoezenpapa!!!
Welkom in de poezenwereld!!!

Gepost door: Tal | 18-09-10

tuurlijk schreit die alles bijeen, wie wil er nu alleen gelaten worden? zo'n beestje komt uit een kroostrijk gezin! maar geen nood, eens ze door hebben dat je zelfs na lange tijd toch altijd weer terug komt, houdt dat schreien op den duur wel op hoor. maar in het begin, als ze nog zo klein zijn, hebben ze die logica nog niet, en zoeken ze dus de warmte en de veiligheid op. hoe zou je zelf zijn?

Gepost door: blablamie | 18-09-10

Vertederend !
Je hebt de poezenmicrobe al helemaal beet, en eens je die bezit, geraak je die nooit meer kwijt ...
Nen echte snoes, zeker op die laatste foto ...mooi !

Gepost door: Mamapippa | 18-09-10

Zo'n katje is natuurlijk ook nog maar pas weggehaald bij zijn mama, dat mag je niet vergeten. Troost het maar, je doet dat goed!

Gepost door: inge | 18-09-10

Geert, niet twijfelen, gewoon doen wat je hart je insteekt! De rest gaat vanzelf!

Gepost door: christa | 18-09-10

Ziet, die laatste foto, zo'n kopke kunt ge toch niks weigeren!

Gepost door: Ellen | 18-09-10

Jolan heeft blijkbaar al volledig beslag op jou gelegd, Geert! :-)

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 18-09-10

wat een knap ding is het toch, jawel geert, hij weet je al handig om zijn pootje te draaien:-)
een goeie raad wat je niet wilt dat hij later doet, leer hem dat nú af, zoals in je broek klimmen dat doet hij dus ook als jij je nette pak aan hebt...etc etc...
pfff vermoeiendhé jonge katjes maar leukkkkkkkkk:-))))

't is een knap koppie:-)

xxx

Gepost door: klaproos | 18-09-10

Ik zit je hier toe te lachen,
iedereen met een kat
had dit al voor jou kunnen schrijven....

Je broek? je blote benen ook hoor
en de nageltjes zijn vlijmscherp.
Dat je zelfs nog aan je toetsenbord kan komen,
hier komt mormel ook gewoon overheen gewandeld
en kruipt dan tussen bureaublad en mij in om op schoor te liggen.

oh oh, dit is nog maar het begin!
Het is zeker zo dat een volwassen kat meer slaapt...

Bovendien is er echt een groot verschil
tussen een Jolan hondje of een Jolan poesje!

Een poes spint....

Gepost door: ank | 18-09-10

Het komt wel in orde Geert! En anders kan je nog altijd een tweede poesje in huis halen, dan heeft hij een speelkameraadje.

Gepost door: Martine | 19-09-10

Het zit goed! Geen commentaar.
Die laatste foto spreekt gewoon voor zich!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 19-09-10

getver Geert, merci om me zo een schrik te doen krijgen op mijn blog, ik durf nu amper nog de garage in, laat staan de stofzuiger vastpakken!!!! En ik zou moeten stofzuigen, verdomme!!!! :p :p

Gepost door: Blah | 19-09-10

en los daarvan: Jolan is een dot, zoveel is duidelijk :D

Gepost door: Blah | 19-09-10

Het is al hééél erg duidelijk wie de baas is daar bij jullie. Poezen kunnen een heus jankconcert opzetten (en het lang volhouden ook) maar ik zou ze toch niet altijd haar zin geven. Toch maar eens buitengaan. Mag ze nog niet mee? Moest ze haar mand niet meer willen, poezen liggen niet graag op de grond. Ze verkiezen een hoogte. Hier ligt Mollie altijd op de versterbank in de mand, maar ik vermoed dat die van jou daarvoor wat te groot is. Is die gekocht op de groei hi hi? Maar alle gekheid op een stokje: ze liggen graag in iets dat niet té groot is én ietwat van de grond staat. Misschien een plekje in de zetel ?? Maar ja, de nageltjes kunnen wel wat beschadigen. Alhoewel een echte kattenliefhebber hier niet om maalt.
Mijn nonkel zijn vrouw is gestorven in februari en zijn dochter heeft hem nu een katje gegeven. Hij kan zelf niet meer het huis uit, wegens te beperkt in mobiliteit, maar kijk... plots heeft hij weer iets om te leven. Hij is dol op de poes én poes op hem. Ze slaapt bij hem en likt hem wakker. Het is supermooi om te zien.
En Geert, ... dat gaat daar bij jou ook wel goed lukken ... maar in het begin is haar aanwezigheid wel veeleisend. Beetje zoeken en aftasten voor beide partijen. Maar het komt wel goed. Ik vermoed dat haar karakter ook ietwat eigenwijs is en dat het wel erg goed bij jou gaat passen.

Gepost door: Stefanie | 19-09-10

Ah ja Geert, kleine poezen slapen inderdaad minder dan een volwassen poes. Heel speels zijn ze én je krijgt ze quasi niet moe. Ook een oplossing: 2 poezen ! Dan hebben ze mekaar om mee te spelen. Of geef ze een klein balletje of iets banaals dat ze met haar pootje kan doen voortrollen. En dan is ze weer effe zoet.
Heel veel succes.

Gepost door: Stefanie | 19-09-10

Wat een leuk poesje, mist natuurlijk de moeder en zoekt jouw aanwezigheid op.
Ik wens je een fijne zondag toe. Groet

Gepost door: Chris en Kelly | 19-09-10

Nou voor dit kanjertje zou ik ook alles overhebben ...

Gepost door: danique | 20-09-10

Geert, je bent van nu af Jolan's steun en toeverlaat, zijn speelkamaraad en zijn vertrouwenspersoon. En ook wel een beetje zijn butler.
Groeten !

Gepost door: Fluwijn | 20-09-10

Hahahaa...doet me wel héél erg denken aan Axel als pupje hoor..dus zóveel verschil tussen hondje en poesje is er dan toch ook weer niet! hahahaha! Gaat wel goedkomen hè..is toch leuk, zo'n klein aandachtstrekkertje hahahaha!
Maar in je broekspijpen naar boven...en op die foto zie ik toch echt wel hele (harige! :P) blote benen!!...auw auw auw dus! :-)))
Groetjessss!

Gepost door: mizzD | 20-09-10

Zeg...heb jij die arme Blah nou zo voor de gek gehouden?? Stoute stoute man...ik hoop dat Jolan er morgen nog een tandje bijzet en je echt de héle dag laat rennen! hahahahahahhaaaa!

Gepost door: mizzD | 20-09-10

hij is een stille genieter

Gepost door: callemie | 20-09-10

]]]]]] *


*dit zijn groetjes terug voor Jolan...van de Noorderburen! :-)

Gepost door: mizzD | 21-09-10

De commentaren zijn gesloten.