07-08-10

Ellen

Ik was bij de eersten in Vlaanderen die over het internet surfte, maar een GSM hoefde voor mij niet. Overal bereikbaar zijn en op de meest onmogelijke momenten kunnen opgebeld worden, niets voor mij. Maar vroeg of laat ben ik toch op die kar gesprongen, al gebruik ik hem maar sporadisch en dan nog meestal voor een sms-je.

Zo ook met de GPS. Ik kon zélf wel kaarten en wegwijzers lezen, niemand hoefde mij te vertellen langs waar ik moet rijden. Maar met twee geplande reizen deze zomer schafte ik onlangs dan toch een toestel aan.
De grote test kwam er eerder deze week, op weg naar Oostenrijk, en op de terugweg.

Mijn vetrouwen in Ellen - want zo heet ze - was al niet bijster groot, want ze weet mij niet eens mijn eigen doodlopende straat in de juiste richting uit te loodsen. En onderweg naar Oostenrijk dacht ik dat ze helemaal de kluts kwijt was. Maar Ellen is slimmer dan ik dacht. Erger nog, Ellen is slimmer dan ikzelf, en da's een pijnlijke vaststelling. Lees maar...

We waren rustig aan het rijden met heel weinig verkeer toen Ellen plots fier verkondigde dat we over 1600 meter de afrit naar rechts moesten nemen. We keken elkaar aan en schoten in een lach: we hadden immers nog ruim 500 km autostrade voor de boeg. Een grandioze miskoop die GPS, dat was nu wel overduidelijk. Natuurlijk trokken we ons daar niets van aan, Ellen was volledig aan het flippen.
Maar ze gaf niet af. Tien km verder wou ze ons weer absoluut het niemandsland insturen, en ze zei er zelfs bij waarom: "druk verkeer vooruit". Helemáál om te lachen natuurlijk, we waren zo goed als alleen op dat stukje autostrade in Duitsland.
Twee km verder stonden we stil: wegwerkzaamheden. Het kostte ons meer dan een uur om 5 km af te leggen.
Ellen was plots in onze achting gestegen.

Maar een man vergeet snel. Zeker als het een vrouw is die denkt het beter te weten.
Op de terugweg, onmiddellijk na een zondvloed die in Vorarlberg 24 uren had geduurd, hadden we de eerste 20 km op de Bregenzerwaldstrasse al alpenweiden die op de baan gespoeld waren moeten doorploeteren, hadden we al ettelijke keren de brandweer zich zien opmaken om ondergelopen wegen af te sluiten toen Ellen ons weer rechts deed afslaan, in een onooglijk klein en kronkelend weggetje dit keer. De verbijstering was zodanig groot dat ik het nog deed ook, maar 200 meter verder zijn we teruggekeerd. Wat dacht Ellen wel ? Was ze helemaal zot geworden ? We waren op amper 5 km van de autoweg die ons binnen de 5 minuten uit Oostenrijk zou brengen. Een stuk autoweg dat we op de heenweg niet hadden genomen (wegens geen vignet), en dat ons een uur stapvoets verkeer in Bregenz had gekost. Ellen lulde wellicht maar wat uit de nek, het kon niet anders.
Vijf km verder zorgde de politie er aan de oprit voor dat niemand de ondergelopen autoweg opkon. Terugkeren naar Ellen haar klein weggetje mocht ook niet: niemand mocht nog het Bregenzerwald in. De enige optie was de autoweg nemen in de verkeerde richting tot aan de eerste afrit: in plaats van alleen door Bregenz zouden we nu én door Lustenau én door Hard én door Bregenz moeten rijden. En vooral: we waren niet alleen. Drie uren later waren we in Duitsland. Nadien, op de kaart, bleek dat Ellen ons op 15 minuten naar Duitsland zou geloodsd hebben.

Vanaf nu luister ik blindelings naar elke stem waarvan de eigenares Ellen heet.

Commentaren

hmmm zo blindelings zou ik nu toch ook weer niet durven ... maar ze ziet files die jij niet ziet en dan kan je maar beter naar haar luisteren :)

Gepost door: patsy | 07-08-10

Haha ... grandioos.
Sommige vrouwen die het denken beter te weten, weten het dan ook beter hè Geert !
Ik ben blij dat Ellen er voor je is, ze heeft het goed met je voor :-)

Gepost door: Mamapippa | 07-08-10

Jawel Geert, je hebt dan toch een goeie GPS gekocht hoor ik!
Je zou eens wat meer naar vrouwen moeten luisteren! Ze bedoelen het soms écht wel goed hoor! ;-)
Liefs,

Gepost door: Bientje | 07-08-10

Je hebt een perfect toestel gekocht als ze je zelfs hindernissen weet te vermijden! Als je natuurlijk niet in de vrouwen geloofd, dan maar ondervinden dat ze bijna altijd gelijk hebben hé, Geert ;-))

Gepost door: emmy | 07-08-10

Hoi Geert,
Dat doet die GPS van ons niet hoor. Dat heb ik tenminste nog nooit meegemaakt.
Jij kunt alvast op die van jou vertrouwen :-)

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 07-08-10

Onze Sien kan dan ineens zeggen " binnen honderd meter langzaam of stilstaand verkeer, wenst u te worden omgeleid?" terwijl er in de verste verte geen file te zien is! Ook weer zo'n rare kronkel!

Gepost door: Jientje | 08-08-10

whaahahahahahha
de mijne heet eva, en ik heb soortgelijke verhalen :-)

waaaaaaauw geert wat een openbaring hé:-)

wel op tijd updaten hé

Gepost door: klaproos | 08-08-10

Da's een knappe...onze Lieve weet ons pas voor een file te waarschuwen als we er net achter aansluiten..en een alternatieve route heeft ze nog nooit van gehoord. Koester die Ellen van jou! :-)
Groetjesssss!

Gepost door: mizzD | 08-08-10

Hé die gps van jou is aangesloten bij de Vooruitziende Vrouwen en naar die vrouwen moet je altijd en onvoorwaardelijk luisteren!!! Dat heb je nu wel ondervonden he manneke!! hahaha!
Die heen- en terugreis is er eentje die je niet vlug zult vergeten.

Gepost door: magda | 08-08-10

Wat zeiden ze alweer ? Een ezel die stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen ;-))))))))

Gepost door: Jessica | 08-08-10

Amaai, die is goed zeg! Onze James zendt ons soms ook een heel andere kant uit wegens 'onverwacht obstakel', wat meestal een file betekent. Vroeger luisterde ik ook nooit, maar nu wel hoor!

Gepost door: inge | 08-08-10

Je luisterde naar je GPS ???
Eerder schreef je dat je de ganse weg liefst naar
Neil Young - Like a Hurricane wilde luisteren....???

Gepost door: ank | 09-08-10

Hahahaha !
Geert, je moet jouw Ellen maar eens flink vertroetelen. Een beetje liefde en waardering zal haar deugd doen.
Groeten !

Gepost door: Piet Fluwijn | 09-08-10

Mijn Brammeke is zo slim niet hoor!!! Amai, je hebt dus wel een goed toestel gevonden :D
Leuk geschreven trouwens, ik zat hier echt te grinniken :D:D

Gepost door: Dinne | 09-08-10

Nooit gedacht dat een vrouw je hart kon veroveren :-) En dan een Ellen. Er zal maar ooit eens een echte Ellen je pad kruisen. Wie weet?

Gepost door: Stefanie | 09-08-10

Als je toestel weet waar de werken en problemen zijn, heb je er wel een goed vast hoor, de meesten weten dat niet. Ofwel is de link van de werken met de toestellen niet in orde, dat kan ook.

Ik heb geen GPS, ik heb een WPS : Wims positioning system. Wim zegt me wel hoe ik moet rijden, zelfs met een halve kaart raken we er wel zonder problemen. Alleen jammer dat hij de wegwerkzaamheden niet weet op te vangen. ;p

En gsm: we hebben er beide één van het werk, anders zouden we er waarschijnlijk geen hebben :)

Groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 10-08-10

Natuurlijk, Ellen moet je vertrouwen. Ze heeft altijd gelijk! :-)

Geert, jij nu computerproblemen, die van mij zijn achter de rug. Het was maar een klein probleempje, maar de tijd om ermee naar de winkel te gaan ontbrak.

Ik hoop dat het bij u ook snel opgelost is!

Groetjes,

ELLEN

Gepost door: Ellen | 14-08-10

Zeg niet te gauw "'t is maar een vrouw" !

Gepost door: Martine | 15-08-10

De commentaren zijn gesloten.