28-07-10

I am just a dreamer, but you are just a dream....

In december vorig jaar schreef ik hier hoe ik soms kan overrompeld worden door een muzieknummer dat ik niet ken. Het gebeurt zelden, maar in dat geval weet ik meteen dat het een nummer is dat ik voor de rest van mijn dagen zal blijven beluisteren. En dikwijls.

Niemand zal het mij kwalijk genomen hebben dat ik Wires van Athlete niet kende. Zelf vind ik het schandalig dat ik "Like A Hurricane" van Neil Young niet kende. Of toch zeker niet goed.
Maar nu wel !!!
Eerder dit jaar bracht iemand deze song onder mijn aandacht, en ik wist het meteen: voor mij de ontdekking van 2010. En 't is verdorie een song geschreven in 1975, uitgebracht in 1977. Maar beter laat dan nooit.
U mag met mij meegenieten, naar keuze. Ofwel hier vlak onder, de unplugged versie, ofwel daaronder een live versie, ofwel in mijn rechtse kolom, als song van de week: de LP versie. Die song van de week zal er wel een maandje blijven staan.
Al vrees ik dat er zullen zijn die het maar niet vinden, en zelfs zouden wagen te zeggen dat hij wat vals zingt.
Durf niet hé !!!!!!!!

Volgende week vertrek ik naar Oostenrijk. Al goed dat er iemand meerijdt, anders was ik in staat om de ganse weg, u leest het goed, de ganse weg, naar de LP-versie te luisteren. Dat nummer kikkert mij op als ik me minder voel, en als ik mij goed voel zorgt het er voor dat ik me nog beter voel.

Commentaren

Gat in je cultuur dat je die niet kende Geert!
Ik krijg hier alleen maar zoete jeugdherinneringen door!
Zaaaalig! Zowel de unplugged, de plugged als de live versie!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 28-07-10

Geert, jij weet alles,
zelfs van schapen !

Waarom ik juist vanochtend deze
http://www.youtube.com/watch?v=C9_GpNM_SyQ
moest horen op de radio was geen raadsel...

Je komt zeggen dat je weg gaat.....
Wens je dan meteen nu een heerlijk week in Oostenrijk!!

Gepost door: ank | 28-07-10

Hoi Geert,

Ik ken t nummer niet, Neil Young wel.
Maar t is nie echt mijn favoriete muziek.
Smaken verschillen, hé!
Geniet jij maar voor 2 dan ... ;-)

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 29-07-10

Je maakt een absolute NeilYoung-fan nu heel blij! Ik ga m'n lp's weer eens draaien!! :-)
En nee...mijn erfgenamen zullen maar heel weinig erven hoor, ik doe meestal niet moeilijk over reiskosten als ik eens leuk een dagje uit ga...maar het feit dat ik ook nog eens op tijd weer terug thuis moet zijn, maakt het te gek om af te reizen naar Knokke..had het zondag plaatsgevonden, had ik niet eens getwijfeld en er een lekker dagje van gemaakt daar aan de Belgische kust!!
Groetjessssss!

Gepost door: mizzD | 29-07-10

speciaal geert,... niet echt een nummer waar je van opkikkert,:-))
maar eh de weg naar oostenrijk, is wel lang whahaha,
zullen wij meegaan ???
hihihi,
hoe dan ook ik wens je een heel fijne week toe..
xxx

Gepost door: klaproos | 29-07-10

Geert,
Het duurt soms een tijdje, maar ne keer dat je een liedje ontdekt hebt dan ga je er wel voor hé ? Meteen drie verschillende versies.
Ik ben ook uit de bol gegaan toen ik Neil Young ontdekte. Maar dat moet toch al een dikke 25 jaar geleden zijn. Al vind ik dit nu nog altijd een prachtig nummer. Neil Young zingt soms wel een tikkeltje vals, maar da's net het mooie eraan. Haha.
Veel plezier als je "like a hurricane" naar Oostenrijk reist !
Groeten !

Gepost door: Piet | 29-07-10

Hé..ga je op vakantie? Have lots of fun hè! :-) En kom behouden weer terug!

Gepost door: mizzD | 29-07-10

Alvast een fijne tijd op je reis naar Oostenrijk.

reactie:het is niet zozeer omdat het graf geruimd wordt dat die brief me zo trof ,maar die mededeling dat het zal gebeuren is precies of een buitenstaander zich wil moeien in mijn gevoelswereld.Ik ga niet zo dikwijls naar de parkbegraafplaats.Wanneer ik ga is het om rust te vinden .Het is daar zo mooi vol groen en bloemen en planten en je kunt er rustig wandelen in de laantjes .Uiteraard ga ik dan hier en dan eens de graven langs waar bekenden liggen. Met ouder worden word je ook milder en begrijp je dat je eigen leven ook eens hier zal eindigen. Toen mijn ouders pas gestorven waren kreeg je me met moeite op die begraafplaats.Wanneer ik er nu heenga besef ik dat ik meer geluk heb dan zij die daar liggen.Ook komen er dan veel herinneringen boven aan een tijd dat ik velen die daar nu liggen gekend heb.Wanneer ik daar weer buiten kom voel ik me vreemd genoeg gesterkt om verder te leven.Mijn ouders zijn in vele kleine dingen dicht bij me en daar heb ik echt hun graf niet voor nodig.

Gepost door: magda | 29-07-10

idd een gat in je cultuur!
:)

Gepost door: callemie | 29-07-10

prettige reis Geert
wandel ze!

Gepost door: fotorantje | 30-07-10

Veel fun in Oostenrijk Geertje!

Gepost door: danique | 30-07-10

Hahahahaaa! nee heb dat postje helemaal nog niet gemaakt, dus schrok niet echt...dacht eigenlijk dat je m'n hele tekst verkeerd begrepen had..dat je dacht dat dít huidige postje morgen had moeten verschijnen...tja, met Belgen ga ik toch altijd uit van het domme hè...woehahahahahhahahahahahahhahaaaaaaaa!!!

Gepost door: mizzD | 31-07-10

nee geertje
groot gelijk geen vakantie zonder water voor me!!!
dus geef me geen bergen!! vor een dagje wil ik wel het binnenland in (zoals we deden in corsica en ook nu in Madeira ) maar dan moet ik terug "tanken" aan het water
liefs en fijne vakantie

Gepost door: callemie | 31-07-10

Hoe vroeg was je er vanochtend?? Ik had dat postje pas om half 11 gepland hoor..en het is gepost ook! :P
Ik dacht dat jij op vakantie ging? Maar nog niet dus? Jammer..had je mee kunnen wandelen vanochtend, in de omgeving van Wortel...best mooi daar! :-)

Gepost door: mizzD | 01-08-10

:-D

Gepost door: inge | 09-08-10

De commentaren zijn gesloten.