18-07-10

Weerstand tegen verandering

Of in management-taal: resistance to change
Geef toe, in het Engels komt dit nog eens zo serieus over.

Het was me wat de laatste dagen hier op de Skynetblogs, en ik beken, ik was één van de zovelen. Het is schrikken als je plots merkt dat iets waar je zoveel tijd in stak, er plots heel anders uitziet. En ik heb nog heel wat werk voor de boeg, want 50% van mijn eerder verschenen postjes ziet er nu in IE8 niet uit zoals het er zou moeten uitzien: op de ene computer wel, op de andere dan weer niet.
Ik ga er van uit dat dit dan toch aan het nieuwe platform ligt: een goed geschreven programma moet er overal hetzelfde uitzien. Maar ik ken dat, ik was/ben zelf ook ingenieur: de oorzaak ligt altijd ergens anders. In dit geval niet bij de makers van het nieuwe blogplatform, maar bij Microsoft. Natuurlijk !

Maar de mens past zich aan. En bij wijze van oefening, om e.e.a. onder de knie te krijgen, een eerste nieuw postje met wat foto's waarvan ik hoop dat ze bij iedereen zullen staan waar ik wil dat ze staan.

Bijvoorbeeld, dat de tekst boven en onder de foto nauw aanleunt bij de foto zelf, dat er dus geen lege lijn tussen te zien is.
juni10_1.jpg
En dat lukt aardig
Via de standaard methode een foto invoegen heeft tot gevolg dat er altijd een lege lijn boven en onder de foto is, zoals hier.

juni10_2.jpg

Maar dat wil ik niet altijd.
Genoeg voor vandaag, veel te mooi weer om nog langer te experimenteren, ik ga genieten van de tuin.
juni10_3.jpg

juni10_4.jpg
En van de vijver !
Heerlijk dromen van een paar onvergetelijke dagen die ik in juni en juli meemaakte, en die ondermeer bovenstaande twee foto's opleverden, getrokken door iemand die beter overweg kan met het fototoestel dan ikzelf.

11:59 Gepost door Geert in Tuin | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook

Commentaren

En ik geniet mee van je tuin, al is het virtueel !

Maak er een fijne zondag van !

Gepost door: Mamapippa | 18-07-10

Ewel, ik vind dat juist mooi, ordentelijker, zo'n streepje tussen... zo zie je maar weer dat je nooit iedereen kunt tevreden stellen... en al bij al vind ik de vernieuwing best te pruimen...

Gepost door: Tal | 18-07-10

t ziet er goed uit Geert
de blog, de foto's en de tuin

Gepost door: fotorantje | 18-07-10

Ja Geert, ik heb een nieuwe titel gekregen op het werk. Ik ben geen secretaresse meer maar Business Unit Administrator. Klinkt chic hé? De verdiensten blijven dezelfde... ;-)
En ik gebruik eigenlijk veel Engelse termen dankzij mijn opleiding vertaler-tolk. Dat raak je nooit meer kwijt. Vandaar mijn 'resistance to change' op mijn blogje.
Het begint er hier toch weer goed uit te zien hoor! En de foto's zijn mooi mooi mooi! De tuin ook!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 18-07-10

Het ziet er hier als van oudsuit...maar spelen met foto's , zoals ik eerst deed, zit er voor mij niet meer in...afmetingen staan vast (en zijn bijzonder klein en dan ok nog onscherp) en de tekst doet dan dingen die ik absoluut niet wil. Ik heb geen flauw idee hoe verder te gaan...vind er zo nog maar weinig aan eerlijk gezegd.
Ik roei voorlopig verder met de riemen die ik heb, maar weet echt niet voor hoe lang nog...ik heb niks tegen vernieuwingen als het verbeteringen zijn...maar in dít systeem heeft een digibeet als ik niks te zoeken. Blogs horen laagdrempelig te zijn vind ik...dat elke janboerenlul er zijn ding kan doen...en niet alleen voor wizzkids en ingenieurs te gebruiken.
Groetjesssssss!

Gepost door: mizzD | 18-07-10

Het webloggen levert je veel méér op dan ergernis.
De mooie dingen in het leven die dus geen "dingen" zijn
maar alles met mensen te maken hebben....
Geniet er van !!!

Gepost door: ank | 18-07-10

Awel Geert, da's hier weeral de pure perfectie!
Maar ergens had ik niet anders verwacht :-)
En hierbij kruip ik ook in de tuin.
Nog een fijn weekend.

Gepost door: Stefanie | 18-07-10

Wat een moooooie foto's zeg! Maar ja, zo'n mooie tuin kun je dan ook niet lelijk trekken hé ;-)

Gepost door: inge | 18-07-10

Het lukte je toch aardig hé Geert. Ik zie jou post heel normaal. Mooie grote foto's en niet te veel lijnen tussen de tekst.
Ik heb het ook goed gemaakt vandaag.
Groetjes en veel plezier in je tuin of op de fiets?

Gepost door: emmy | 19-07-10

Hé Geert...hoe pixels breed is jouw blog nu eigenlijk...volgens mij net zo breed als de mijne? Maar ik zie jouw foto's breder dan die van mij, ondanks jouw tip!
En nee hoor...zo'n vaart zal het niet lopen...maar vanmorgen sloeg alles steeds vast en ik had geen zin meer in uitgebreid te posten. Bovendien vrees ik voor m'n blogskin..na ruim vier jaar misschien een andere te moeten kiezen, zal voelen als m'n blog verliezen. Beetje melodrama...maar daar had ik eens zin in vanmorgen na al dat geklooi hahahahaha!

Gepost door: mizzD | 19-07-10

Oh...heb het al gevonden door op de foto met rechts te klikken en dan de eigenschappen te bekijken...bij mij wordt maximaal 460 pixels breed toegestaan...hier is het 498...toch goed gezien met m'n timmermansoog! :-))) Moet het straks echt gaan durven m'n middenkolom te verbreden wil ik tevreden blijven met m'n blog...heb van Ank daarover al hulpmailtjes gekregen...gaat wel goedkomen denk ik! :-)

Gepost door: mizzD | 19-07-10

Haha! tegelijk gereageerd..ik was er dus al achter! En dubbele reakties...tja, dat blijft ook maar gebeuren hè. Ach..we schrijven het maar weer toe aan schoonheidsfoutjes hahaha!

Gepost door: mizzD | 19-07-10

Btw...wie was er aan het bellen blazen..jij???? hahahaha!

Gepost door: mizzD | 19-07-10

Super foto's !!!
Hatelijk die nieuwe skynet layout, zit ook in de knoei, kan bepaalde zaken niet meer wijzigen zoals bv linkerkolom wat onder culinaire planning staat GRRR. Help ? Of gewoon deleten en nieuwe tekst zetten ???

Gepost door: one life | 21-07-10

prachtige tuin .
maar heb 1 opmerking waarom staan er ook uitheemse bloemen in uw tuin?
niet dat ik er iets op tegen heb maar het zou veel beter zijn voor het milieu als je streekeigen groen aanplant.
de planten zijn inmiddels aangepast aan de strenge winters in ons land.
streekeigen groen is ook veel beter voor de dieren in uw tuin zo kunnen ze gemakkelijker nectar bijvoorbeeld uit uw bloemen zuigen.

waarom ik dit zeg is omdat als iedereen nu eens inheemse bloemen zet zelf streekeigen groen zou dit al veel beter zijn voor plant en dier.

ook als uitheemse bloemen zich uitzaaien in ons mooi landschap zijn ze een bedreiging voor onze flora en fauna.


nogmaals je hebt een prachtige tuin

Gepost door: senne | 15-07-12

Aan welke uitheemse planten denk je dan ? Bij mijn weten staat er zo goed als niets in wat echt zonevreemd is ?

Gepost door: Geert | 15-07-12

De commentaren zijn gesloten.