11-05-10

Noorwegen - deel 2 - Omgeving Stavanger

Voor zover de moeite: alle foto's aanklikbaar.

Noorwegen2_8Noorwegen2_4

Langzaam groeit het besef hoe moeilijk het is een reisverhaal te brengen als het weer tegenviel, zeker als het gaat over een land als Noorwegen, waar toch vooral de natuur een overweldigende indruk naliet. Zelfs met dat slecht weer, ja.
Alleen, ik kan het niet bewijzen op de foto's.

Noorwegen2_6Noorwegen2_7

Het menselijk oog ziet altijd al veel breder en met meer diepte dan een foto, en als het zicht beperkt was blijft van de fotos niet veel meer over dan een persoonlijke en onvergetelijke herinnering.

Noorwegen2_1Noorwegen2_2

Eind april was de natuur nog niet echt begonnen met groen worden, en dat merk je wel; het accentueert echter nog meer en beter de ruwheid van alvast dat deel van Noorwegen.
Op maandag en donderdag verkenden we de nabije buurt van Stavanger. Talloze bezienswaardigheden, elk op zich niet op en top spektakulair, maar samen met de prachtige omgeving meer dan de moeite waard. Twee fantastische dagen dus.
Voor de toeristen staat elke markante plek ook telkens vrij goed aangeduid langs de weg; het volstaat er de tijd voor te nemen en een klein ommetoertje te maken.

Noorwegen2_5Noorwegen2_3

Ik hoop echt dat ik er een klein beetje in geslaagd ben de unieke omgeving van Stavanger weer te geven, want het is echt waar de moeite. In mijn laatste verslag, binnen enkele dagen, komen enkele foto's met wat meer kleur, want zo gaat dat: als het een hele week slecht weer is, dan vertrek je op je laatste dag 's morgens onder een staalblauwe hemel naar huis....

Voor wie het niet duidelijk mocht zijn: het slechte weer heeft mij geen seconde belet om te doen wat ik wou doen en om te genieten van deze heerlijke week.

10:57 Gepost door Geert in Vakantie | Permalink | Commentaren (14) | Tags: noorwegen, randaberg, amoy, floyola, stavanger |  Facebook

Commentaren

Drie jaar geleden was ik in Oostenrijk met alleen en alleen maar regen een week lang....regen.
Het weer is vaak een factor die je ervaring mede bepaald.

Jouw persoonlijke, onvergetelijke herinnering, samen met het genieten en gewoon doen wat je wilde
maken je reis onvergetelijk.
Dat is het belangrijkste,
dat neem je mee verder in je leven.
Die foto's met kleur
daarvoor ga je vast nog eens terug!

Gepost door: ank | 11-05-10

Vind dit toch al... heel sprekende foto's hoor...schitterend gewoon! Ik kan niet zo goed foto's maken met felle zon..heb het liever wat bewolkter. Regen is niet leuk, maar zoals ik al ergens schreef: naar Scandinavië ga je al met die verwachting op pad denk ik, net zoals naar Engeland en Schotland...daar regent het ook vaak nietwaar. Als het droog is valt het mee denk ik altijd maar.
Btw...die opmerking over Waver...was dat naar aanleiding van m'n opmerking bij Blah? :-) Ik weet van veel plaatsen in België de Nederlandse naam niet ( en schrijf dan wat er op de borden stond!)...de Franse ook niet trouwens ( wat ons nog eens een ommetje bezorgden toen we vanuit Parijs via Gent naar huis wilden rijden en Gand op de borden niet herkenden als zijnde Gent hahahahaha!)..maar voor de bekendere steden leerden we wel de Nederlandse namen op school...net zoals voor Frankrijk de Franse..en voor Groot-Brittannië de Engelse...alleen voor de hoofdsteden leerden we de Nederlandse naam en die gebruikt iedereen ook...hier zegt niemand Paris, maar wél Lille dus ( en geen Rijssel). Tja..'slands wijs 'slands eer zal ik maar zeggen?
:-)))
Groetjesssss!
ps. die F1's worden wel goed schoongehouden hoor..maar ik heb dan ook geen smetvrees en ben algauw tevreden hahahaha!

Gepost door: mizzD | 11-05-10

goed of slecht weer het is indrukwekkend!!!!
maar ja altijd leuker als het mooi weer is hé
OT
neen geen speciale lens
gewoon 10 foto's na elkaar getrokken met statief en dan aan elkaar geplakt!
prutswerk maar ja we moesten het doen!
hihi

Gepost door: pascale (callemie) | 11-05-10

Het is je zeker gelukt een impressie te geven, de ruwheid van de natuur, het moet daar ongelofelijk mooi zijn. Maar zolas je zegt, op foto wordt het uitzicht plots anders dan wanneer je er echt was. Maar toch, ik geniet van de foto's, en ben vooral fan van de vijfde in de rij.

Gepost door: Mamapippa | 11-05-10

toch goeie impressie, het moet daar echt wel heel mooi zijn.

Gepost door: fotorantje | 11-05-10

dag geert, jammer dat het weer tegenviel,maar het is daar ongelooflijk mooi,de weidse vergezichten doen je daar voelen hoe klein we zijn in het universum!
dit is niet van mij,maar van mijn zus die een paar jaar geleden tot in lapland getrokken is.van haar heb ik de video's en massa's foto's gezien.een keer diep gezucht,en wie weet ??.
re:ah ja,waar loop je zo'n verkoudheid op,het komt binnen langs je neus,en als je pech hebt ontwikkeld het zich verder.
maar je hebt gelijk,hier aan het zeetje zie ook van die taferelen,wij lopen nog met een dikke jas aan de waterlijn,terwijl anderen al in een bikini liggen te zonnen,en dat is niet goed,want van de eerste zon,verbrand je huid veel te rap.als kind mochten wij pas in badpak lopen vanaf half juni!en nu zie ik soms van die hele jonge kindjes zonder bescherming,en dan krijg ik goesting om er iets over te zeggen,maar....ik hou wijselijk mijn mond.
grtjs...

Gepost door: guusje | 11-05-10

Het weer Geert was inderdaad een tegenvaller maar je optimisme om er toch iets van te maken is voor ieder een opsteker!!! Nu hebben we al prachtige dagen achter de rug...je kan het niet kiezen hé. Deze morgen hadden we serieuze hagelbuien en sneeuw maar dan is het terug opgeklaard. Je weet het hé, de deur staat hier altijd voor je open en dan hoop ik dat de weergoden je gunstiger gezind zijn ;)
ha det bra og stor klem fra
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 11-05-10

De eerste foto is mijn favoriet. Prachtig gewoon om te wonen langs het water.
De hele reeks foto's doen me denken aan het lied: "He has the whole world in his hands".
Machtig dus.
Bedankt en groetjes.

Gepost door: Leva | 11-05-10

Wat telt, is toch de indruk die jij daar gekregen hebt, Geert. Foto's zijn slechts een momentopname, hé!

Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 11-05-10

ondanks dat het er grauw uitziet toch genieten geert,
wel man da's je plicht:-)
maar inderdaad het is je goed gelukt dat weer te geven,
wat een massief land hé, de degelijkeheid komt je tegen...

maak er een fijne dag van vandag hé,
xxx

Gepost door: klaproos | 12-05-10

Met mist.. is het voor foto's óf heel mysterieus en mooi óf je ziet gewoon weinig hahahahaa!
En ik dacht altijd dat Néderlanders een volk van klagers was...maar inderdaad...hihi je zegt het zelf hè!

Gepost door: mizzD | 12-05-10

Een beetje grijs past er wel bij, het heeft ook wel wat van Ierland weg zo.

Gepost door: Danique | 12-05-10

oooh ik vind het mooi en ik heb wel 't gevoel dat je in je opzet bent geslaagd. Ik vind het prachtig zeker en vast!

Gepost door: Blah | 13-05-10

Net die slechtweerfoto's bewijzen hoe mooi Noorwegen is. Als het er in de regen en de mist al zo prachtig uitziet. Dan weet een mens zeker dat het met een zonnetje erbij gewoon een land is om met je mond op je knieën door te lopen!

Gepost door: inge | 16-05-10

De commentaren zijn gesloten.