11-04-10

Waar het goed toeven is...

De gevangenis van Brugge.

Toch alvast iemand die zich heel erg goed voelt in de gevangenis van Brugge: een eend.
eend_1Zeg nu nog eens dat eenden geen verstand zouden hebben. Zodra moeder eend in het prille voorjaar voelt dat ze één of meerdere eieren moet leggen, zoekt ze nu al vier jaar na elkaar een plek op waar haar eieren maximaal beschermd zijn tegen vanalles en nog wat: de binnenplaats van de gevangenis van Brugge.

En als kort na het uitbroeden de dag aangebroken is waarop voortaan een dagelijkse zwemles voor de kuikentjes op het programma staat, wordt de zwaarbewaakte poort enige tijd op een kier gezet, zodat moeder en kroost  ongestoord en netjes op één rij, zoals het hoort in een gevangenis, naar de gracht rond de instelling kunnen waggelen.
In tegenstelling eend_3tot vele van onze gedetineerden, maken ze geen misbruik van hun tijdelijke vrijheid, want als de zwemles is afgelopen gaan ze aan de poort staan wachten tot ze weer binnen mogen. Zodra de poort wordt geopend wandelen ze in formatie het plein weer op.
Als de cipiers het eventjes te druk hebben met iets anders - wat ook wel eens voorvalt natuurlijk - en de poort niet onmiddellijk weer open gaat, dan komen ze gewoon later nog eens terug.

Hoe één en ander opgelost wordt als de cipiers in staking zijn - want ook dát gebeurt wel eens - is niet geheel duidelijk.

eend_2

Foto's van Het Nieuwsblad.

10:50 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (9) | Tags: gevangenis, brugge, eend |  Facebook

Commentaren

hahah ik dacht dat je naar gevangenis was gegaan om forookes tr trekken
mis dus!
en ben net gaan lopen si hahaha welliswaar even in mijne living maar het was een plezier hahahaha

Gepost door: callemie | 11-04-10

Het is grappig maar ook wel jammer
dat ze niet,
zoals een eend hoort te doen,
heerlijk in een polder leven.
Er zijn ook mensen
die keer op keer
terug in het gevang gaan wonen
ik vervoer ze......

Gepost door: ank | 11-04-10

Aha! Dus die zwaarbewaakte poort staat een tijdje op een kier...nu begrijp ik waarom er bij jullie zo vaak gevangenen ontsnappen uit de gevangenis...gewoon effe wachten tot het broedseizoen en je loopt zo naar buiten, vermomd als eendenkuiken! ( niet zoveel anders als de uilskuiken-look die ze anders al hebben natuurlijk hahahahaa!) Hier doen de gedetineerden nog de moeite van het graven van een tunneltje hahahaha!
En ja...de Keukenhof is wel eenzijdig...het is een bollententoonstelling niet waar, de etalage van wat de bollenkwekers te bieden hebben. Voor meer afwisselende showtuinen zijn er het hele jaar door diverse mogelijkheden inderdaad. Maar ik hou toevallig wél van tulpen nietwaar! :-))) En het is gewooon echt wel heel mooi aangelegd vind ik hoor.
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 11-04-10

Dan ben je zeker weten wel veilig!
De gedetineerden zullen het ongetwijfeld alleen maar leuk vinden. :-)

Gepost door: Annemarie | 11-04-10

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ik smelt,
wat een lieflijk tafereel geert,
ik ben hélemaal verkocht,
als ik de gevangenis indraai wil ik naar brugge:-)

jailbird bij de eendjes:-)

Gepost door: ♥ klaproos | 11-04-10

hoi geert. een nieuw fenomeen duikt op,ze deinzen nergens nog voor terug,sedert een paar dagen komt ook hier een eendenpaar op zoek naar eten..verleden jaar,kwam er dagelijks een eendenkroost op bezoek in het cafeetje aan het vaartje van lissewege.dat was toen de atractie van het seizoen. :-)grtjs..

Gepost door: guusje | 11-04-10

zo lief!

Gepost door: fotorantje | 11-04-10

OT
in de brielmeersen hebben ze alles :-)
stonden ergens waar je nu beter niet passeert of de ganzen ztten achter je, hihi, zijn aan het broeden,en durf je naderen beginnen ze te blazen, toch stoute schoenen aangetrokken om te passeren en werd beloond met vergeetmijnietjes

Gepost door: fotorantje | 13-04-10

Schattig toch! Daar zou zelfs een zware crimineel vertederen

Gepost door: Martine | 14-04-10

De commentaren zijn gesloten.