03-04-10

Een financiële opsteker

In tijden van crisis is een onverwachte meevaller altijd welkom.
En in tijden van crisis kent men zijn vrienden. Deze keer is dat de moestuin.

Om de volgende winter min of meer ongeschonden door te komen werd het hoog tijd dat ik ook daar aan de slag ging. Het was een hele verrassing om tijdens de opkuis van wat straks de nieuwe zaaibedden moeten worden, na een lange en harde winter nog iets onverwachts te vinden.
In augustus had ik, tegen beter weten in, nog wat wortels gezaaid. Waarvan ik al spoedig merkte dat niet ik maar vooral de wortelvlieg en haar nakomelingen er veel plezier zouden aan beleven. Onder het motto 'alles wat leeft moet kunnen eten' liet ik het hele zootje maar onbekommerd en vooral onbeheerd achter.
Groot was mijn verbazing eergisteren toen ik merkte dat die wortels ondertussen a) nog bestonden en b) waren uitgegroeid tot volwaardige exemplaren.

aprilwortels

Wie goed kijkt zal merken dat de nakomelingen van de wortelvlieg inderdaad in zekere mate vrij spel gekregen hebben, maar er is nog voldoende over voor mijzelf. Wortelsoep, wortelpuree of gewoon worteltjes.... wat ik er mee ga doen weet ik nog niet, maar één ding is zeker: deze verse wortels uit eigen tuin, geoogst op 1 april (jawel !!) in barre weersomstandigheden - onder meer een mini-tornado in Brugge - zullen ervoor zorgen dat het tekort op mijn begroting voor de maand april minder dramatisch zal uitvallen dan voorzien.

P.S. Iedereen die vermoedt, hoopt, of er op rekent ooit door mij wortels voorgeschoteld te krijgen, kan ik geruststellen: ze zullen van een betere kwaliteit zijn dan wat hier te zien is. Besparingen worden alleen toegepast op mijzelf. Zo ben ik.

11:16 Gepost door Geert in Groenten | Permalink | Commentaren (12) | Tags: wortel, wortels, financiele opsteker |  Facebook

Commentaren

doet er niet toe hoe ze uitzien ik weet best dat ze lekker zijn
liefs en fijne paasdagen

Gepost door: callemie | 03-04-10

worteltjes met rozijntjes en beetje appelsiensap, njammie
jij kan voor een tijdje verder

OT hihi, Geert die niet weet wat hij moet zeggen, nooit meegemaakt

Gepost door: fotorantje | 03-04-10

Zo'n knapperig worteltje, gedipt in een beetje cocktailsaus, lekker als tv-hapje !

Fijne Paasdagen Geert xXx

Gepost door: Mamapippa | 03-04-10

hahahaha... die plaatselijke tornado ligt op je maag hé ;-)))

En wat een opluchting dat mijn postje klopt... ik mag er niet aan denken wat mij anders zou overvallen ;-)))

Gepost door: Tal | 03-04-10

Hahaa.. ja ja zou ikook doen...voor jezelf maakt het niet uit, maar voor de gasten moet het er toch goed uitzien hè..hoe smakelijk ze sowieso ook mogen zijn! Hoewel...als ik appeltaart bak, valt ie meestal nogal uit elkaar als ik hem aansnijdt, ziet er niet uit maar niemand die dat erg vindt..zeker niet als ik het een beetje maskeer met een flinke toef slagroom! hahahahaha!
Het was vandaag niet echt een lentewandelingetje eerlijk gezegd...we werden overvallen door een flinke regenbui die nogal bleef hangen..herfstig omschreef het wel goed eigenlijk. Maar het was toch weer een mooi groen tochtje! :-)))
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 03-04-10

:-)
ik wil best wel delen in die besapringen geert want ik weet uit eigen ervaring dat ze erg lekker zijn,
ik hoop dat dat zwarte monster gauw gevangen wordt want ik zou niet willen dat je jezelf ophing:-)

dikke knuffel
xxx

Gepost door: ♥ klaproos | 03-04-10

Worteltaart met walnoten Ingrediënten voor 4 personen

* 10 g boter (bakboter)
* 4 wortelen
* 2 eieren
* 20 g rietsuiker
* 4 cl arachideolie
* 125 g bloem (zelfrijzend)
* 50 g kokosnoot (geraspt)
* 1 eetlepel citroensap
* kaneelpoeder
* 40 g roomboter
* 75 g poedersuiker
* 0.5 dl sinaasappelsap
* 100 g walnoten

Verwarm de oven op 190°C. Vet een ronde springvorm in. Was de wortelen en rasp ze fijn. Klop de eieren en de suiker dik en romig. Klop de olie erdoor en dan de andere ingrediënten voor de taart. Schep het deeg in de vorm en strijk glad.

Bak in 20 tot 25 minuten in de oven gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster. Verwarm het sinaasappelsap lichtjes, voeg de poedersuiker en de boter toe en roer tot glazuur. Strijk deze over de taart uit. Garneer met halve walnoten.

Eet smakelijk!!

Gepost door: ank | 03-04-10

Amai Geert, dat zijn wel straffe wortels, dat die de strenge winter overleefd hebben.
Nog een tof Paasweekend verder ...

Gepost door: Ri@ | 04-04-10

Vrolijk Pasen.

Gepost door: els | 04-04-10

Ze zullen vast wel lekker zijn! Smakelijk!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 04-04-10

Dag Geert Mmmm, wortels zijn mijn lievelings groente. Als jij de nog betere wortels aan anderen geeft, dan wil ik graag eens bij jou wortels komen eten :-) Mooie oogst !

Gepost door: Joke | 05-04-10

Met deze vondst heb je bijna een euro uitgespaard. Dat scheelt een hoop in je budget!

Gepost door: Martine | 06-04-10

De commentaren zijn gesloten.