24-03-10

Duidelijke rolverdeling

Mij valt tegenwoordig geregeld iets op wat een normaal mens niet voor mogelijk houdt in de 21-ste eeuw.

Het fenomeen doet zich voor aan de kassa's van - in alfabetische volgorde - zowel de Aldi, de Carrefour, de Colruyt, de Delhaize, de Makro, De Lidl, en noem maar op.
Nadat de kar is volgeladen arriveert een koppel aan de kassa, en dan begint een schouwspel dat eigenlijk vaak de moeite is om te volgen.
Terwijl de vrouw alle koopwaar op de band legt (hierbij gebruikt ze meestal maar één hand, want in de andere hand moet hoognodig de handtas vastgehouden worden) steekt de man geen vinger uit: ofwel kijkt hij doelloos voor zich uit, ofwel houdt hij zijn vrouw aan de klap (zelden), ofwel kommandeert hij haar hoe en waar ze alles moet leggen op de band. Het eerste en het laatste worden vaak gekombineerd: doelloss rondkijken, maar van tijd tot tijd zijn vrouw toch een ferme sneer geven.
Terwijl de kassierster de artikelen scant kan de vrouw onmogelijk volgen om alles tijdig in zakken te steken en in de kar te leggen, maar meneer steekt geen vinger uit. Nu houdt hij zich wijselijk volledig afzijdig.
Als alles gescand is, en de rekening moet betaald worden, acht de man zijn moment gekomen, en haalt zijn portefeuille boven. Mevrouw moet nu eventjes opzij, want nu speelt hij de eerste viool: betalen is een mannenzaak.
Als dat klaar is, gaan ze zij aan zij naar buiten, de vrouw duwt de kar. Bij de auto gekomen doet meneer de koffer open, want de auto is zijn domein. Terwijl mevrouw de zakken in de koffer tilt, gaat meneer alvast achter het stuur plaats nemen, en wacht geduldig tot mevrouw de kar ging wegbrengen.

22:23 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (22) | Tags: rolverdeling man-vrouw |  Facebook

Commentaren

Geert, daarom ga ik liefst alléén winkelen!!!hahaha!

Gepost door: magda | 24-03-10

Meen je dat nou? Ik ga daar eens opletten...maar ik doe m'n boodschappen op woensdagochtend...volgens mij gaan er dan lang zoveel mannen niet mee...ik zie er zelden...of alleenstaande. Maar mannen die de portemonnee trekken en verder niks ( en vrouwen die dat pikken???)...ik denk toch dat dat hier niet meer zo is hoor..zouden jullie dan tóch achterlopen??? woehahahahahahaa!
Groetjessssss!

Gepost door: mizzD | 24-03-10

Whahaahahahahha

wat een prachtige observatie geert,
jawel hé, ik herken daar alles in terug:-)

prachtig beschreven :-)

zeg jij als man der niks van ??

xxx

Gepost door: ♥ klaproos | 25-03-10

Hahaha ! En terwijl mevrouw de kar wegbrengt, rijdt ie de parking af en is weg naar huis. Mevrouw komt wel te voet. Hahaha.
Als ik zoiets zou doen, dan zou mijn echtgenote mij levend villen, denk ik.
Groeten !

Gepost door: Piet | 25-03-10

hihi
maar niet alle mannen zijn zo
als mijn ouders samen naar de supermarkt gaan, duwt papa de kar, mama vult de kar, papa zet de waren uit aan de kassa en laadt ze vliegensvlug weer in :-)), betalen, tja dat hangt er vanaf.
maar dit alles is enkel en alleen omdat het vlug moet gaan van de papa
en daarom gaan de mama en/of ik niet graag mee, het is opjagen van begin tot einde , en waarom? niemand die het weet, want nadien weet hij dan niet goed wat doen :-))

Gepost door: fotorantje | 25-03-10

Grappig, maar 't is wel héél vaak zo. Samen winkelen is iets dat hier zelden gebeurt, ofwel winkelt Ward, ofwel ik. Geen rolverdeling dus (toch niet wat betreft winkelen) ;-)

Wat onze Floris betreft, hij is 16 jaar, ik besef maar al te goed dat het absoluut geen goed nieuws is. Ik bereid me voor op het ergste, maar blijf ook hopen ... 't is moeilijk.

Gepost door: Mamapippa | 25-03-10

Ik geloof nu toch echt dat jullie inderdaad nog veel jaren achter lopen....
Hier regelen we dat zelf en betalen we ook zelf.
Voorbeelden genoeg om te weten hoe het gaat.
Ah ja, klaproos herkent het, maar die is veel in België tegenwoordig!!
Denk toch dat ik het zelf weet:
die rode toverhazelaar.

Gepost door: ank | 25-03-10

Jij had voor dectieve moeten gaan! hahaha
Inderdaad dat valt me ook op zo'n dingen!
die mannen toch!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 25-03-10

Is me idd ook al opgevallen maar ik denk toch dat het eerder oudere mensen zijn die in die rol blijven steken, nee? Wel grappig om zien hé.

Gepost door: Nana | 25-03-10

Dag Geert Heel knap en grappig hoe je deze door velen herkenbare situatie neerschrijft. De man draagt duidelijk de broek en de portefeuille :-)

Gepost door: Joke | 25-03-10

Hahahahaa! De Gentenaars??? Wij hebben hier de Duitsers al gehad...die ventjes uit Gent kunnen we wel hebben hoor! hahahahahahaa!

Gepost door: mizzD | 25-03-10

Oef ! Gelukkig breken wij deze traditie. Mijn ventje duwt altijd het karretje en ik mag m'n portefeuille bovenhalen (maar het gaat gelukkig wel van onze gemeenschappelijke rekening).
Leuk beschreven en ik zal er bij een volgend supermarktbezoekje eens op letten.

Gepost door: maaike | 25-03-10

hoi geert. in het begin dat wij samen waren,was het altijd bekvechten aan de kassa,want zoals je daar omschrijft;het lag nooit goed,dus heb ik na enige tijd besloten om mij er lekker niet meer mee te bemoeien,en laat hem het karretje duwen;uit en inladen dient meneer zelf doen,en betalen dat mag ik nog,in de koffer inladen idem dito,en om het thuis op zijn plaats te krijgen,hebben wij een afspraak,ik doe alles in de frigo,en hij doet de kelder....
en..je doet mij daar een super idee kado,met dat tuinboekje,ons cedric is juist in de ban van de tuin,en de papa zal de tips even goed kunnen gebruiken,dat is al één zorg minder voor de paasklok :-)
grtjs...
re;ik denk dat jou pa,en mijn schoonpa,veel overeenkomsten heeft......

Gepost door: guusje | 25-03-10

Dan heb je het als vrouw gewoon niet goed uitgezocht!
Ik heb vandaag ook boodschappen gedaan met een jongen en die hielp gewoon met alles op de band leggen, in de kar leggen en dingen in de auto zetten. Dikke prima!

Gepost door: Annemarie | 25-03-10

Wij doen zelden nog samen boodschappen. Terwijl Alain op zaterdag naar de GB gaat stofzuig ik of doe ik wat strijk. Als we samen gaan (zelden) dan vullen we elk een zakje naast elkaar (een zakje met frigo-gerief en een zakje met droog gerief. Diegene die het dichtst bij de Bancontact staat betaalt :-)
Wel grappig wat jij beschrijft, ik zal er eens op letten!

Gepost door: inge | 25-03-10

hahah heb je me dan gezien?????????????????
tja tis vreselijk
die mannen toch
maar kunneN we zonder?????

Gepost door: callemie | 26-03-10

Bij ons is het ongeveer andersom sinds hij gepensioneerd is wind ik me niet meer op en laat hem rustig doen.
Alleen betaal "ik" op het einde met "zijn" kaart :-)
Alles in zakken en de auto doen we samen. Thuis ook alles samen uitladen.
Dat is zo nu sinds we een "ou stel" geworden zijn...
Groetjes Geert.

Gepost door: emmy | 26-03-10

Ah... dat cholesterol geven wij ook anders aan...ik denk dat jij de Cholesterol/HDL-c ratio misschien bedoelt? Dat was bij mij 3..dus niet zoveel minder als van jou.
En geweldig...18km!! het gaat nog steeds vooruit hè! ( tenzij je achteruit liep natuurlijk hahahahaha!)
Doeidoeiii!

Gepost door: mizzD | 26-03-10

Ja hoor... ook weer heel anders...heb dat lijstje van mij hier ( mocht ik meenemen haha)en daarop staat: cholesterol was 4,4 ( normaal is tot 6,5),
HDL-cholesterol was 1,6 (normaal is vanaf 1,1), LDL-cholesterol was 2,6 (normaal is tot 4,4) cholesterol/HDL-c ratio 3 (normaal tot 4,5)
Bij jullie is echt alles anders op het medische vlak!
Bye!

Gepost door: mizzD | 26-03-10

Erg hé!!!Nu besef ik weer waarom ik vrijgezel blijf...

Gepost door: Martine | 26-03-10

Ha nee hoor! Hier niet! Wij doen alles in team en het gaat als vanzelf.
De één legt op de band en de ander steekt in zakken of boxen. Luc duwt meestal de kar en degene die het dichtst staat bij het bakje betaalt... hihihi
Liefs,

Gepost door: Bientje | 28-03-10

LOL
ik zie het zo voor me....maar ik ga altijd alleen met de kids winkelen ...en die helpen als besten...en laten mij betalen.

Gepost door: els | 28-03-10

De commentaren zijn gesloten.