07-03-10

Oproep

Oproep aan alle pottendraaiers en pottenbakkers.

potten1       

Iemand die veel met planten bezig is, zowel voor binnen als voor op het terras, zal het al wel gemerkt hebben: het is niet gemakkelijk om mooie potten te vinden waar de plastieken plantcontainers goed in passen.
Nochtans zijn de afmetingen van plantcontainers min of meer gestandaardiseerd.

In tuincentra kan je vaak kamerplantjes kopen in heel kleine potjes: spotgoedkoop, en leuk om zelf verder groot te brengen. Zowel om ze te verpotten als om ze water te geven is het heel erg gemakkelijk als ze in plastieken containers kunnen opgekweekt worden.
Maar mochten de pottenbakkers overal ter wereld nu eens hun kreativiteit kombineren met een klein beetje logisch nadenken, de potten zouden zoveel beter afgestemd zijn op de plastieken containers. Geen toestanden zoals hieronder.

potten2 potten3 potten4

Daarom deze oproep aan alle pottendraaiers, waar ook ter wereld: neem eens wat lege plasiekpotjes mee naar de kursus, zodat jullie een mooi design én een nuttige bestemming kunnen kombineren !
De containertjes waarin de meeste zomerbloeiers worden aangeboden zijn heel erg bruikbaar om bvb. kamergeluk in te houden. Met een mooie kleien pot er rond, meer moet dat niet zijn. Die containers zijn bijna steeds de maat 10 of 10.5, zoals de 2-de en de 3-de pot van links, bovenaan: beide maat 10.5
Diameter bovenaan: 10.5 cm
Hoogte: +/- 8 cm
Diameter onderaan: +/- 7.5 cm.

potten5

Commentaren

Hallo Heel goed opgemerkt is dit. Volledig akkoord !
Groetjes !

Gepost door: M@rtientje | 07-03-10

Dag Geert Een goede tip, alleen laat ik het pottenbakken aan anderen over :-)

Gepost door: Joke | 07-03-10

........ zou het niks voor jou zijn om zelf te gaan pottendraaien geert,
mijn oude baas en vriend heeft dat gedaan en die geniet daar nog steeds van.,.....

ik weet haast zeker dat jij het ook wel leuk zou vinden :-)

heb je het fijn gehad gisteren:-)
xxx

Gepost door: ♥ klaproos | 07-03-10

Nou inderdaad! Hoewel ik toch het idee heb dat die plastic potten ook nog wel eens van vorm wisselen hoor...kom ik thuis met een kamerplantje en blijkt de brede rand bovenaan op de rand van de sierpot te blijven hangen...of is het ineens een heel hoog smal potje die óf boven de sierpot uitsteekt óf je moet 'm in een veel te grote pot zetten...ligt niet altijd aan de sierpotten mijns inziens! Gelukkig bewaar ik altijd de plastic potjes...kun je je plant gewoon dáárin verpotten en past ie tóch in de beoogde sierpot.
Maar je hebt wel een goed onderwerp aangesneden inderdaad...een kleine ergernis, maar wél een veel voorkomende!
Btw...als ik een plant met pot koop om kado te doen, kies ik in het tuincentrum eerst de plant uit en pas die dan ter plekke in de beschikbare sierpotten...hoevaak ik daar ooit thuis al eens mee heb staan tobben om zo'n plant leuk kado te doen terwijl de boel achteraf niet paste...dát heb ik nu lekker niet meer! :-)))
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 07-03-10

Tip? Met al die lieve blogmensen om je heen
organiseer JIJ een "potten"bak dag,
op voorwaarde
dat alle "potten" om jou "potje"'s passen.....

Gepost door: ank | 07-03-10

Heel handig zijn die verschillende maten inderdaad niet...
Kun je zelf beetje creatief worden Geert. Ga je plastic knippen.

Gepost door: Annemarie | 07-03-10

Hahaha nee... tenminste...ik weet het niet...deze foto van de wilgenkatjes van mij was een oude...ben nog niet bij die wilg geweest...zal van de week eens kijken hoever het ermee staat! :-)))

Gepost door: mizzD | 07-03-10

Ik voel mij wreed aangesproken ;-)), als je nog twee jaar geduld hebt zal ik misschien al zover zijn dat ik zo'n grote potten kan draaien... Maar euh Geert... Waarom steek jij je planten mét plastic in die potten??? Dat snap ik nu eens niet? Die plantjes kunnen gewoon niet uitgroeien... Je moet gewoon een zakje bloemaarde kopen, wat scherven op de bodem leggen, de pot half opvullen met aarde, de plant uit plastic potje halen, op de aarde zetten en opvullen met aarde. Geen potjesprobleem meer, en een héééél gelukkig plantje :-D

Gepost door: inge | 07-03-10

Geert, De standaard bloempotten die in serie worden gemaakt hebben meestal wel de juiste maat. Maar artistieke pottendraaiers houden geen rekening met 10 of 10,5. Dat zal hen een worst wezen. Da's een probleem voor de tuinders.
Groeten.

Gepost door: Piet | 08-03-10

Hahaa.. ja verwachtte wel dat er iémand daar over zou vallen, dat ik het eerst te druk vond...maar dat was ook wel een héél verschil hoor...eerst die drukte en toen...niemand meer! Ik verwachtte nog meer wandelaars voor of achter me te zien..is meestal wel hoor...dit was echt uitzonderlijk stil.
En geen wolven of beren uiteraard...maar de ergste beesten die er rondlopen hahahahahaa! Ach...gewoon jammer dat je als vrouw alleen aan zulke dingen moet denken hè...áls er iemand daar rondliep die kwaad wilde, dan had in eerste instantie niemand geweten waar ik gebleven was..toch een eng idee. Later liep ik toch meer op paden waar ik in de verte dan mensen zag od hoorde...joggers meestal. Toch een fijner gevoel.

Gepost door: mizzD | 08-03-10

hehehe heb ik geen last van, ik heb sowieso niet echt veel planten in mijn tuin (bloos) wegens bruine ipv groene vingers, maar je hebt wel gelijk natuurlijk. As always, moehahahahaha!

Gepost door: Blah | 09-03-10

OT OT dat heb ik gezien Geert,het vreselijk groot verschil tussen de kastes.
wij hebben zowel toeristische als niet toeristische plaatsen bezocht...
En toch, je moet daar rondlopen om te voelen dat alles er op z'n plaats is, niet in onze Westerse ogen, maar door hun ogen bekeken

Gepost door: fotorantje | 09-03-10

beste geert, in een vorig leven heb ik ook nog potten gebakken,en daarna even veel potten gebroken,laat het een uitdaging zijn,en draai,of klei uw potten zelf,ik wil je nog gratis les komen geven.....
:-)) grtjs...

Gepost door: guusje | 09-03-10

grote pot, kleine pot ik heb op mijn terras ook een paar toestanden zoals op je foto's... Vreselijk!
Jij vraagt me of ik de krokussen geteld heb? Wel, wat je op mijn foto ziet is nog niet 1/10 van wat daar bijeen staat!

Gepost door: Martine | 09-03-10

Hoi Geert, das een heel herkenbaar probleem.
Hopelijk komen hier ook pottenbakkers lezen en doen ze iets met jouw goede raad!

Gepost door: Ri@ | 09-03-10

:-) Natuurlijk altijd een fiets gehad, maar met een hond kan ik niet fietsen...dus fiets uitgeleend aan zus en die...liet hem pikken!
Elke Nederlander heeft gemiddeld 1,6 fiets geloof ik hahahaa, maar wij niet meer hoor...vriendlief heeft net een paar weken geleden zijn drie oude fietsen weggedaan en heeft er nu nog maar eentje...dus wij hebben er gemiddeld een halve!
:-)

Gepost door: mizzD | 09-03-10

De commentaren zijn gesloten.