03-03-10

Vuur

Een klein beetje plagiaat van bij Mamapippa.
Weinig tijd vandaag, maar haar blogje deed me aan vroeger denken.

Mijn broer speelde graag met vuur. Zo stak hij ooit in zijn slaapkamer een dweil, gedrenkt in wat benzine, in brand, maar veel herinner ik mij daar niet van, ik was nog te klein.
Hij was wel heel dikwijls met lucifers bezig. Tot......

Tot die ene keer. Een jaar of 15 moet hij geweest zijn, en zijn brommer - waarmee hij eigenlijk nog niet de straat op mocht - deed het alweer niet.
Vanalles had hij geprobeerd, en uiteindelijk bleef er volgens hem nog maar 1 mogelijkheid over: er was slechte benzine in de brommer. En hij zou zijn gelijk eens gaan bewijzen !
De benzine werd afgetapt, toch bijna een halve bidon vol. Hij goot de benzine in de riool - in die tijd stak dat nog niet zo nauw - en toen volgde de praktische proef.
Vanop enige afstand stak hij enkele lucifers in brand en gooide die in de riool. En.... er gebeurde inderdaad niets. Zijn gezicht straalde.
Enkele tellen later ging hij voorzichtig naar de riool, boog zich voorover om te kijken wat daar precies aan het gebeuren was, toen op dat moment een brandende lucifer, die wellicht in een spinneweb was blijven haperen, naar beneden viel,

Whaaaaaaammmmmm. En grote steekvlam. Kort maar krachtig.
Hij was niet verbrand, wonder boven wonder. Maar hij was volledig kaal. Al zijn haar was in één korte ruk afgebrand.

Hoe het met die brommer is afgelopen, dat weet ik niet meer.

11:14 Gepost door Geert in Uit de oude doos | Permalink | Commentaren (11) | Tags: benzine, vuur, broer, brommer |  Facebook

Commentaren

Woehahahhahaaaaaa! Mens...ik lig dubbel...zie het helemaal voor me! hahahahahaaa! Domme jongen hoor hahahahaa en hij heeft het geweten hè! :-)))
Vriendlief had vroeger ook een oude brommer die het slecht deed...één keer bood zijn oudere broer aan om het ding aan te duwen. Dus hij pakte het stuur, draaide flink aan het gas en duwde...en inderdaad..de motor sloeg aan...maar het gas bleef hangen! Steeds harder en harder ging het vooruit...en zwagertje er maar naast rennen, 'help help, ik hou 'm niet meer!' roepend! Totdat ie het écht niet meer hield en losliet...en hup de brommer reed zo de plomp in! Allemachtig...om dat verhaal heb ik ook zó moeten lachen toen ik het voor het eerst hoorde...maar dit van jouw broer is ook een hele sterke! hahahahahahahhahaaa!
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 03-03-10

jeeeeeeeeemig geert.... dat een zo'n lucifer van ma ja geest zo kan triggeren:-)

da's wel héél grappig hé,

werk ze hé man ...
veel te doen vandaag :-)
xxx

Gepost door: ♥ klaproos | 03-03-10

Gelukkig kwam hij er met de schrik en de kaalheid vanaf, 't had verdorie veel erger kunnen zijn !

Gepost door: Mamapippa | 03-03-10

Jij probeerde "draadjes" in het stopcontact...

Gepost door: ank | 03-03-10

Als je jong bent doe je domme dingen hé. Hij heeft veel geluk gehad!
BTW: mijn opkuis is nog lang niet gedaan zenne! Was't maar waar.
En ik vrees ook dat ze mij in een klooster niet eens zouden willen en bij de Hare gaan ze allemaal lopen eens ik begin te chanten.

Gepost door: Nana | 03-03-10

halootjes. nogal een chance dat het goed ofgelopen is voor hetzelfdse ,lag hij maanden in de kliniek...
mijne zino was ook zo'n pyromaantje,op een keer waren ze een kampvuurke aan het maken op de vouwte*.met lotto kaarten en kleurpotloden,gelukkig dat het al snel verdacht rook,....mag er niet aan denken wat de gevolgen konden zijn!!nu was er enkel een schroeiplek in de balatum...
grtjs....
*is een ruimte boven de kelder.

Gepost door: guusje | 03-03-10

Ja.. die inbraakschade moet van afgelopen week zijn...vriend wast elke week zijn motor in de achtertuin en heeft vorige week zeker weten nog niks gezien..dus weten we vrij zeker dat het van afgelopen week is. Maar ja...daar heb je weinig aan...het is behoorlijk kapot, hopelijk wordt er snel iets aan gedaan anders doe ik het zelf wel.
Groetjesssss!

Gepost door: mizzD | 03-03-10

Dat vurig broertje van je heeft toen enorm veel geluk gehad!

Gepost door: Martine | 04-03-10

jawadde :D die heeft geluk gehad :D
ik heb een broer die niks liever deed dan met de zon in een vergrootglas gaatjes in het tapijt te branden :D soms moest hij ook eens hard trappen om de boel niet gans in de fik te steken :D hihi :D

Gepost door: Blah | 04-03-10

Oei Geert, dat had falikant kunnen aflopen! Gelukkig kan je er nu nog mee lachen.Ja als je jong bent dan denk je alles aan te kunnen en weet je ook alles om ter best!!

Gepost door: magda | 04-03-10

Amai, die broer van jou heeft wel een goeie engelbewaarder, Geert! ppppfffff ... daar zal hij nog dikwijls aan terug gedacht hebben!

Gepost door: Ri@ | 04-03-10

De commentaren zijn gesloten.