01-03-10

Voor en na de zondvloed

Het is een moeilijk jaar aan het worden.
Moeilijk om het evenwicht te vinden tussen wanneer wel en wanneer niet.
Het was lang te kou om echt grondig aan de winteropkuis te beginnen. En nu is het te nat om de prille en nog onzichtbare groeiknoppen van vaste planten in volle grond te verstoren.
Eén en ander heeft tot gevolg dat er al vanalles staat te bloeien doorheen de plantenresten von vorig jaar. Ah ja, want de dagen zijn al serieus gelengd, en da's een belangrijk sein voor veel plantjes om aan hun jaarlijkse groei te beginnen. Koud of niet koud.

010310_1

Gelukkig kon ik vorige week al wel een klein deel van de vasteplantenborder klaar leggen. Het lijkt een werkje van niets, maar ik deed daar toch weer twee dagen over. Want overal staat er wel iets wat zich heeft uitgezaaid en moet bewaard worden, of juist zeker weg moet.
Foto's hieronder aanklikbaar, want ze zijn nogal klein.

010310_2 010310_3

010310_4

Vandaag, na de zondvloed van gisteren, ga ik aan de slag in de voortuin. Die is qua concept gans anders, en daar hoef ik de bodem niet te betreden. Da's het strakke en onderhoudsvriendelijke deel van mijn tuin. Eigenlijk wel gemakkelijk, maar ik beperk het toch tot vooraan, want elders neig ik steeds weer naar Engelse borders: zoveel mooier, maar zoveel meer werk ook.
De klus hieronder was vandaag in 3 uurtjes geklaard: snoeien, hakselen, uitstrooien tussen de restanten ('t zal daar wel komposteren zeker, en ik ben er van af) en de boel mooi opkuisen.

010310_5 010310_6

11:31 Gepost door Geert in Tuin | Permalink | Commentaren (18) | Tags: winteropkuis, strakke voortuin, zondvloed |  Facebook

Commentaren

Het schijnt... morgen en overmorgen hier heel aardig weer te worden...eindelijk kan ik dan ook eens de tuin in...het is hard nodig! :-)
Groetjesssssss!

Gepost door: mizzD | 01-03-10

Och... het is pas net maart...die zon zal heus wel eens gaan komen hoor! Morgen dus...als het goed is. :P

Gepost door: mizzD | 01-03-10

Een goeie maandag. Uw onderwerp trok mij even aan om op uw blogje te komen kijken. Ik dacht dat het met de Bijbel te maken had. Wat voor en na de zondvloed staat ook in de Bijbel. De Ark van Noach. Dat mensen weten dat we in een andere tijd leven dat niet makkelijk is.

Gepost door: Patricia | 01-03-10

Ben benieuwd naar diezelfde foto's in elk seizoen van het jaar!
Morgen heb ik iets in petto voor jou op mijn blog. :-)

Gepost door: Nana | 01-03-10

wat een werk komt er steeds om de hoek kijken hé geert
ik zat foto's van mijn ouwe tuin te bekijken van het weekend pffffffff
never again :-))

Gepost door: ♥ klaproos | 01-03-10

.... ze geven toch een paar droge dagen

Gepost door: merel | 01-03-10

dat is veel werk Geert
en het ziet er daar zo groot uit
k zal eens komen wandelen in je tuin :-)

Gepost door: fotorantje | 01-03-10

zeg manneke!!! laat het uit he!!! een slecht voorjaar ook nog??? Na 3 dikke maanden serieuze winter??? Pffff..... Enfin, niks aan te doen, zolang de zomer dan maar een echte zomer wordt :D:D

Gepost door: Blah | 01-03-10

Dat is zeker lastig!!
Volgens mij ben jij een dusdanig goede tuinman dat je het er toch prima vanaf brengt..
Ohh de eerste krokussen al.. Die zitten hier nog onder een laag sneeuw. Alhoewel.. Misschien toch even in de tuin checken!!!

Gepost door: Annemarie | 01-03-10

over enkele maanden zal je voor al dat gezwoeg dik vergoed worden door de natuur!

Gepost door: Martine | 01-03-10

Oef...3 uurtjes? Toch nog een aardige tijd...het is dan ook aardig wat snoeiwerk zo te zien. Ik ga vanmiddag even aan de slag...maar ben denk ik met de hele tuin nog geen 3 uur bezig..voor én achter hahaha!
Groetjes weerrrr!

Gepost door: mizzD | 02-03-10

Jawadde, da's een heel werk Geert! Chapeau!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 02-03-10

Met het zweet nog op m'n rug... van eindelijk eindelijk de tuin op te ruimen ( 2 uur werk, voor en achter haha soms ben ik héél blij met m'n kleine stadstuintje! haha) kom ik even zeggen, dat die Koen niet voor jouw ogen bestemd was...voor jou stond er een hele leuke blondine bij hè! :-)))))))

Gepost door: mizzD | 02-03-10

Ik zag wel dat je thuis was.....

Gepost door: ank | 02-03-10

Durf niet zenne makker!!!!!! :-)

Gepost door: Nana | 02-03-10

Monique van de Ven... dat was nu toevallig degene op wie ik Linda de Mol vond lijken met dat donkere haar...en eigenlijk: Monique is ook niet echt donker...maar ook niet echt blond! Zij speelde trouwens samen met Linda in dat 'Spangen' waar ik over schreef...werkte echt goed samen. En is inderdaad ook een hele goede actrice en ook nog een sympatieke vrouw! Jane Birkin ken iki alleen van het gehijg met Serge Gainsbourg hahahahahaa!
En ik...ik was een stúk vroeger...en nu nóg...een stúk ouder!! hahahahahahahhaa!
Doeidoeiii!

Gepost door: mizzD | 02-03-10

:-) t begin is dus weer gemaakt, Geert ... de rest volgt ook wel snel, als t weer t toelaat tenminste!
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 02-03-10

dag Geert, wat ben je al bezig geweest zeg! Je kunt me toch niet zeggen dat het weer echt zo ideaal was om in de tuin te werken!Ja je hebt een grote tuin en er is dan ook veel te doen ,maar ik heb altijd gewacht tot het weer wat vriendelijker was om de tuin op te kuisen. Vandaag was het echt te doen ,maar het ligt er zo nat bij dat het ook niet ideaal is.Ik ben maar gaan wandelen daar heb ik tenminste deugd van gehad!Ook heb ik dit voorjaar niet zo echt veel te doen ,want er zijn wat uren afgewerkt in het najaar.Het was echt grote kuis. Daar ben ik nu natuurlijk wel blij om met die lange koude winter die we kregen.
Wanneer hou je eens opendeur dag? In juni zijn er veel tuinen die opengesteld worden.Als je er aan meedoet dan kom ik het zeker af!!!!
Zeg wat die boete betreft:het is voor mij de eerste maal in Holland en in Belgie ben ik even voorbeeldig.Ook één keer en toen ik die brief kreeg moest ik echt nadenken waar en wanneer dat kon geweest zijn. Ik schoof de schuld al op mijn man ,maar dat kon niet want het was met mijn auto gebeurd,hahaha! In Zedelgem had ik 10 km te vlug gereden op een grote baan waar je ineens op honderd meter voor een verkeerslicht geen 90 km mocht rijden!! Ja als ze willen kun je altijd wel ergens een boete oplopen met al die verbodstekens die ineens op je afkomen.Maar ik heb niet geprotesteerd hoor en netjes betaald.

Gepost door: magda | 02-03-10

De commentaren zijn gesloten.