13-02-10

Een kippevelmoment

Ruim 10 jaar geleden liep ik wekelijks 50 km, en om de 2 weken een toer van 20 km. Tot ik druppels in mijn ogen moest doen omwille van glaucoom, en die druppels bevatten betablokkers.
Ik vergeet het nooit. Van de ene dag op de andere was het gedaan. Lopen, alles wat je wil, maar ik moest geregeld een eindje stappen tussendoor, daar was niets aan te doen.

Anno 2010, drie stukjes meniscus armer, steunzolen rijker én de verlossing via een "second opinion" dat ik geen glaucoom heb en mijn druppels met betablokkers mag achterwege laten (daarover later meer).
Net als toen voelde ik het verschil quasi van de ene dag op de andere. Ik was altijd wel blijven lopen, maar het ging plots weer beter.

Gisteren was, onverwacht eigenlijk, een glorieuze dag. Voor een buitenstaander niets speciaals, voor mij heel erg leuk, zelfs belangrijk.
Na een drietal km opwarmen kwam ik aan de watersportbaan in Gent, waar Stefaan Engels sinds 1 januari elke dag een marathon afwerkt, met als ultiem doel een jaar lang, 365 dagen, elke dag een marathon te lopen. Dit is de link naar zijn website. Tot nu toe liep Stefaan nog geen kilometer alleen, altijd zijn er wel mensen die hem één of enkele rondjes vergezellen.
Het was koud, en de vrieswind waaide matig uit het oosten, maar de zon scheen uitbundig. En ik besloot de groep van een man of 8 tegemoet te lopen, en een rondje van 5 km samen met hen te doen. Het ging verbazend gemakkelijk, en nogal rap dacht ik "waarom geen twee rondjes?"

En het is gelukt, het is verrassend goed gelukt. Ik had zelfs meer gekund. Méér dan 10 jaar was het geleden, maar eindelijk liep ik nog eens 10 km zonder onderbreking.
Ik ben zo blij als een klein kind. Het klinkt banaal, en het is ook banaal, maar geluk zit soms waar je het niet verwacht. 
En ik begin al weer te dromen om tóch ooit een marathon tot een goed einde te brengen.

Commentaren

*** Niets is banaal als het je zo'n héérlijk gevoel geeft!!! Proficiat Geert!!!

Gepost door: Tal | 13-02-10

Allé hup Geert, volgend jaar een halve marathon? Het jaar daarop een hele?
Geniet ervan!

Liefs,
inge

Gepost door: inge | 13-02-10

niks banaal Ik vind het helemaal niet banaal ,het moet een zalig gevoel geven om terug zover te geraken.
Het is raar hé ,ik moet juist bètablokkers nemen om te kunnen presteren ,maar bij mij is het wel om mijn hart in toom te houden en dat van jou werd in toom gehouden terwijl het eigenlijk niet nodig was.
Ik ben blij voor jou.

Ilse

Gepost door: ilse | 13-02-10

En waarom niet? Als alle obstakels uit de weg zijn geruimd en je voelt je weer goed...het zou me helemaal niks verbazen als je ooit nog eens zo'n marathon loopt hoor! (kom 'm in Rotterdam lopen...heb je al minstens één fanatieke supporter! :-) )
Maar hossen is dat niet hè...hossen is in de polonaise achter elkaar aan sjokken..één hand op de schouder van je voorganger en in de ander een glas bier!
En wat de Oranjes betreft: het blijkt dat die dat allemaal vorig jaar na de zomer al overlegd hadden met de Onderwijsinspektie en ze hebben toestemming gekregen...of dat nu is omdat het bij pa's functie voor het IOC hoort of omdat die Onderwijsinspektie kontenlikkers zijn: om het even...toestemming is toestemming en dan moet men niet zo kinderachtig zeuren. Is inderdaad wat anders dan te denken dat je met 140 langs het plebs dat verplicht maar 90 mag rijden kan scheuren..dat is pas écht je omhooggevallen voelen! :-)
Groetjesssssss!

Gepost door: mizzD | 13-02-10

Dat is ware EUFORIE
TOP
(oh, die komt nog!)

Gepost door: ank | 13-02-10

Dag Geert Dit is absoluut niet banaal, dit is FANTASTISCH goed nieuws ! Ik ben ontzettend blij voor jou. Beter dat ze er laat dan nooit zouden achter komen. Toch vind ik het voor jij heel pijnlijk dat je tien jaar van je leven met een beperking hebt geleefd. ONGELOOFLIJK !

Gepost door: Joke | 13-02-10

thumbs up! Gratulerer :-) Daar is inderdaad niets banaals aan hoor! En het geluk ligt voor iedereen ergens anders! Ik vind het zo leuk voor jou,want lopen is voor jou belangrijk. Ik geniet van je geluk hoor :-))
hilsen,
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 13-02-10

Wow Geert, ik ben mee blij met jou !!!

Gepost door: Mamapippa | 13-02-10

Geert, Een kippevelmoment komt meestal als je het niet verwacht. Maar zo banaal vind ik dit hoor. Misschien blijft het voor jou niet eens bij een droom om ooit die marathon te lopen. Ik help het jou hopen.
Groeten en fijn weekend !
A propos, mijn vrouw heeft dag in dag uit, week in week uit niet te klagen.

Gepost door: Piet | 13-02-10

wauwwwwwwwww geert,

dat is héél erg bijzonder,
ik feliciteer je, de smaak van overwinning kan zó zoet zijn...

xxx

Gepost door: klaproos | 13-02-10

Geert, wat fijn voor jou dat het nu goed komt en je je sport weer kunt beoefenen!Wat medicatie kan aanrichte hé.Mijn allergie is ontstaan door een vroeger gekregen antibiotica!!!!Ik vertel er wel overop mijn blog ,gewoon als waarschuwing voor anderen.

Gepost door: magda | 13-02-10

Wat een plezant bericht om te lezen, Geert. Proficiat met je prestatie ook! Ik kan me inleven in je geluk, Geert, want ik puur het mijne ook uit de kleine dingen des levens :-)

Ik wens jou, op deze vriesdag, een HARTverwarmende Valentijn!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 14-02-10

applaus !!!!!! voor je prestatie, keep on running..
proficiat,met jolan...
ik hoop dat jullie dikke maatjes worden,en veel kilometerjes samen kunnen lopen....
hartelijke grtjs..

Gepost door: guusje | 14-02-10

Bravo Geert!

Gepost door: Martine | 14-02-10

Knap en zeker niet banaal. Ik begrijp het compleet. Zondag doen wij onze eerste wandeling met de club en ook al zal het niet de gehele route zijn, toch zal dat een overwinning zijn. Jaren terug kon ik amper 10 minuten stappen... Ik besef ook wel dat er misschien momenten komen dat het niet zal lukken en ik forfait zal moeten geven maar ik zal dubbel en dik genieten van de zondagen dat we wél kunnen gaan.

Gepost door: Nana | 17-02-10

dikke proficiat Hey Geert, wat leuk dat je dat nu terug kan! IK geloof best dat dit een euforisch gevoel teweeg brengt! Wie zou niet zo zijn! Hopelijks heb je de microbe nu terug goed te pakken en kan je nog heel lang genieten van het lopen!
grtjs
christa

Gepost door: christa | 28-05-10

De commentaren zijn gesloten.