11-02-10

Osteopathie

Ik vertoon een aantal eigenaardigheden. Ze allemaal opnoemen is een quasi onbegonnen werk, ik zal mij beperken tot die waar ik ondertussen van af ben. Meer dan waarschijnlijk dankzij de osteopathie.

Ten eerste. Ik kan, of liever ik kon, dienen osteo3als kompas. Van kleinsaf, zolang ik mij kan herinneren, ben ik altijd een goede slaper geweest. Op één voorwaarde echter: mijn hoofd moest altijd in dezelfde windrichting liggen. Werd daar van afgeweken, dan stond ik 's anderendaags gegarandeerd licht duizelig op.
Als kind is het plezant uw kamertje eens her in te richten. Gezien de afmetingen van onze kamertjes bleef dat bij mij in de praktijk beperkt tot mijn bed ondersom te laten opmaken, zodat ik met mijn hoofd lag waar voordien mijn voeten lagen. Het duurde telkens enkele dagen eer ik daaraan gewoon geraakte.
Zo ook op vakantie: ik kon van elk bed bepalen of het wel of niet dezelfde orientatie had als mijn bed thuis. Eventjes er op gaan liggen was voldoende. Geloof het of niet, maar het klopte echt wel.

Ten tweede. Los van de orientatie van mijn bed kon ik geregeld 's morgens toch wakker worden met een duizelig gevoel. Dat bleef dan voor de rest van de dag zo, 's anderendaags was dat dan weer over.

Ten derde. Ik had frekwent bonkende osteo2hoofdpijn. Die kon op elk moment van de dag opduiken. Gebeurde het 's morgens, dan had ik pech, was het tegen de avond, dan had ik geluk. Immers, maar één ding was zeker, ze ging alleen weer weg na een nachtje slapen.

Een dikke tien jaren geleden werd die duizeligheid dermate storend, ook omdat ze dag na dag begonop te treden, dat ik het zelf onverantwoord begon te vinden om met de auto dagelijks naar A'pen te rijden. En ik trok naar de huisdokter. Bleek dat alles rond mijn nek geblokkeerd was, en hij raadde mij aan een kinesist op te zoeken. "Of neen", zei hij, "misschien is een osteopaat wel beter." Hij mocht dat eigenlijk niet al te duidelijk zeggen, want kollega's kinesisten hoorden dat niet graag.
Na twee sessies was ik van de duizeligheid verlost, nog twee weken later had ik voor de allerlaatste keer hoofdpijn, en of ik met mijn hoofd naar het noorden, het oosten, het westen of het zuiden lig, het kan mij allemaal niets meer schelen. Ik slaap en word gezwind weer wakker.

Toeval ? Ik denk het niet.
Sindsdien ga ik om de drie maanden voor een onderhoudsbeurt. 'k Heb dan daarbij nog het geluk dat het niet bij een osteopaat is, maar wel bij een osteopate.

osteo1

Commentaren

Leuk En wel zeker groot geluk
als het een knappe jonge osteopaTE is!
Misschien hoeft ze je niet eens aan te raken
om alweer even met goede zin vooruit te kunnen.
Maar ja, als zo heerlijk massage erbij hoort,
moet je het zeker niet laten en er gewoon onbekommerd van genieten!!!
Dag Geert!

Gepost door: ank | 11-02-10

Ik vertoon een aantal eigenaardigheden hihihihihi,
zelfkennis is het begin van alles hé geert,
wat heerlijk dat ze jou zo lekker van je klachten kan afhelpen,

dat doet goed:-)

OT
jawel hé, ik snap dat goed dat je bomen een mooi kunstwerk vind:-)
xxx

Gepost door: klaproos | 11-02-10

Hier ben ik met Florian en met Matthias naar de osteopaat geweest toen ze babies waren, Florian kan zijn nek enkel rechts draaien, hij had een scheve nekwervel aan de geboorte overgehouden, dat was al na 1 beurt weer goed gezet. De broers hadden allebei reflux, en met de beurten bij de osteopatie kwam het zuur minder snel naar boven en weenden ze minder van de pijn. Hoewel ze toch nog allebei extra medicijnen moesten krijgen.
Maar die osteopaat heeft veel geholpen!

Liefs,
Inge

Gepost door: INGE | 11-02-10

Wat moet ik hier gniffelen om de reactie van Ank !

Gepost door: Mamapippa | 11-02-10

Dan van die eigenaardigheden dat wisten we. ;-)
Ja ik geloof best dat zij je geholpen heeft ik denk dat het van persoon tot persoon afhangt zodat wat zij doen niet bij iedereen helpt. Ik blijf in elk geval bij mijn kinesiste.

Gepost door: Nana | 11-02-10

Dat soort dingen... valt hier allemaal onder éé'n noemer: fysiotherapie. En die luitjes kunnen wat...echt wel! Wat het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam betreft, weten ze meer dan menig huisarts...mijn vader was er toevallig onlangs gegaan voor zijn 'versleten heupen' zoals de huisarts constateerde..na de eesrte sessie was de fysiotherapeut er al achter dat het zijn heupen niet eens zijn. Hij stelt nu een behandelplan op en ik heb goede hoop dat m'n pa straks weer en beetje pijnloos wat kilometertjes kan wandelen zoals hij zo graag doet.
Wat die verschillende mentaliteit tussen Hollanders en Belgen betreft: feitelijk vinden wij wat jij van de Hollanders vindt van de Belgen...véél relaxter dan wij! Zo zie je maar! Maar jij ziet de Hollanders misschien alleen in hun vrije tijd en dan némen we het er inderdaad van...maar doordeweeks wordt er hier dan ook enorm hard gewerkt, meestal bestaat de lunch uit een van huis meegenomen boterham die onder het werk door opgegeten wordt...héél wat anders dan die lunches in restaurants dat het bij jullie toch vaak is! Zo zijn er altijd verschillen...óók in hoe anderen naar de dingenkijken! Ik zie bijvoorbeeld die 'hardlopers' tijdens wandeltochten niet eens...die vind ik niet belangrijk en ze doen maar. Als je je eraan ergert zie je ze eerder...! :-))))
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 11-02-10

Nu ja, een massage krijg je niet echt van een osteopaat of -pate hé Geert! Maar ik ben het helemaal met je eens! Als je een goeie treft die je van al die klachten kan verlossen, houden maar! Veel goedkoper uiteindelijk en veel gezonder dan al die onnodige medicatie die we anders binnenkrijgen!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 11-02-10

Gelukkig Geert, dat alles weer in orde is gekomen! Houen zo ...

Gepost door: Ri@ | 11-02-10

Geert, Op het einde verklap je pas het geheim. Het is een Osteopate. En waarschijnlijk een erg knappe. Dat verklaart alles. Je zou van minder je hoofdpijn verliezen. Hahaha.
Groeten !

Gepost door: Piet | 12-02-10

Geert, Met twee liter bloed heb ik misschien lichtjes overdreven. Maar als ik bloed gekregen heb van jou, krijg ik dan ook al die eigenaardigheden ? Hahaha.
Groeten !

Gepost door: Piet | 12-02-10

tja spijtig genoeg is dit niet altijd minder waar
ik ben al meerder malen naar mijn osteopaat gegaan en vervloekt zichzelf dat ie voor mij geen oplossing kan vinden
en het is niet dat hij het niet probeert
zit soms van tien tot middernacht bij hem maar mijn hoofdpijn ???????????????? nee verdwijnt niet!
gelukkig heeft dit wel bij jou geholpen
knufke van me

Gepost door: callemie | 12-02-10

De commentaren zijn gesloten.