20-12-09

Een volle dagtaak

Eten wordt nu een volle dagtaak.
Nadat eergisteren de eerste sneeuw was gevallen waren de vogeltjes nog niet onmiddellijk op zoek naar eten, ofwel was het hen te min wat ze voorgeschoteld kregen.
Nu heb ik er deze morgen ook wat brood bij gedaan, en valt het wel in de smaak.
Hieronder de meest vermetele van alle roodborstjes in mijn buurt: hij of zij was de eerste die het waagde om te komen proeven, ik was nauwelijks terug binnen. 
Niets zo ontspannend in een sneeuwlandschap als het kijken naar vogels in hun natuurlijke omgeving. Alsof ze in de immense witte vlakte nóg vrijer zijn dan anders.

zonder_lange_snavel_1

Maar ook de watervogels beginnen nu wat zenuwachtig te worden, en zijn maar wat blij hier of daar nog water te vinden dat niet volledig is dichtgevrozen. Wat de vogel hieronder met zijn minstens 10 cm lange bek tussen de lavasteenjes aan de vijverrand vindt, weet ik niet. Maar het moet de moeite zijn, want zaterdag zat die daar van voor 13u tot ruim na 16u. Af en toe verdween de bek volledig onder water.
Ik heb de naam van die vogel gekend, maar ben hem ondertussen vergeten. Vanmiddag ga ik eens googelen, ondertussen is alle hulp welkom !

lange_snavel_1 lange_snavel_2 lange_snavel_3

Ik hoop dat er vandaag niemand ongemerkt langs komt en hier achteraan op verkenning gaat: na de sneeuwval van deze morgen is het quasi onmogelijk om te zien waar de vijver begint. Ik weet het natuurlijk, eventjes voorbij de ronde schaal met de sneeuwhoed.
De laatste foto is aanklikbaar, misschien komt het in 2010 nooit tot dit tafereeltje.

waar_begint_de_vijver

11:08 Gepost door Geert in Dieren | Permalink | Commentaren (13) | Tags: roodborstje, voederen, sneeuw, watervogel, vijver |  Facebook

Commentaren

ja, er moet beetje brood bij hé, dat roodborstje weet dat.
gelukkig waarschuwde je ons waar de vijver begint want ik lag er bijna in, door het ijs gezakt :-))
die vogel ken ik wel, maar k ben de naam vergeten, echt waar hoor.
zorg maar verder goed voor de vogeltjes, je doet dat goed!

Gepost door: fotorantje | 20-12-09

De vogelbolletjes hangen bij ons ondertussen aan de boom, maar tot nu toe nog geen enkele hongerige ziel te bespeuren. Ik zit nochtans in de aanslag met mijn fototrekkerke !
Misschien moet ik de broodzak ook 'ns uitschudden ...

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 20-12-09

100 gulden... oftewel...een snip! Die vogel stond op ons laatste biljet van 100 gulden en dus noemden we dat biljet een snip! haha! Watersnip heet ie voluit... mooie heldere foto's ervan trouwens!
Enne...er staat nú wel sneeuw op m'n blog...maar nog niet zo heel veel hahahaha!
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 20-12-09

Een prachtige tuin heb jij Geert! En de vijver vind je wel terug binnen enkele dagen.
Groetjes en Prettige Feesten.

Gepost door: emmy | 20-12-09

mooie mooie tuin Geert, en mooie foto's ook!

Gepost door: Blah | 20-12-09

Koning Winter reGEERT !

Gepost door: saartje | 20-12-09

http://nl.wikipedia.org/wiki/Houtsnip

een snip:-)

WAUW geert, het diertje weet wel waar het heen moet gaan:-)
wat een prachtig kadootje zeg

super,


OT de pc vertoonde al enige tijd kuren,
in slaap vallen 10 keer achter elkaar:-(
en zelfs formateren mocht geen baat hebben...
windows 7 móest wel komen :-)
het is een hele omschakeling ..

Gepost door: klaproos | 20-12-09

Hoi Geert,
Mijn ventje zegt ofwel een snip ofwel een wulp, met een sterke voorkeur voor de 1ste. Wat een mooi sneeuwlandschap in je tuin. En in zou niet graag een argeloze inbreker zijn en via de tuin in je vijver belanden. Hier eten de vogeltjes flink mee van het eten van de konijnen en andere lekkernijen. Roodborstjes, koolmezen en merels waarbij vooral eentje van de laatste soort nogal agressief uit de hoek durfde komen en alles wegjaagde. Enkel onze Woody die op het eten afkwam, maakte dat mr. merel zich wat bescheidener opstelde.
PS: Ons Fieke zit in het 2de jaar moderne (Algemeen Secundair Onderwijs), dus eind dit jaar moet ze een keuze maken voor een meer definitieve richting. Zij heeft wel wat in haar mars en vooral met wiskunde scoorde ze altijd heel hoog. Nu is het tempo wel danig verhoogd en ook moeilijker geworden, maar ze heeft nog niet altijd door dat ze soms ook best wat langer oefent en de materie wat beter instudeert. Het was voor haar een donderslag bij heldere hemel. Misschien niet slecht achteraf bekeken. Ofwel zet ze zich nu wat meer in en haalt terug haar oude niveau. Als dit haar niet lukt, of als het haar gewoon te moeilijk wordt, kiest ze best voor een technische richting. We zien wel. Tijd brengt raad he.

Gepost door: Stefanie | 20-12-09

.... wij hebben ook een roodborstje in de tuin en zorgen altijd voor wat extra's ...

Gepost door: merel | 21-12-09

Hallo Geert, In onze weide is het ook druk, de vogels vliegen aan en af, op zoek naar wat eetbaars. Af en toe komen er trekvogels, meestal per 2, even rusten in onze weide, die aan de Grote Gete ligt. De ganzen die hier aangeland zijn (11 ondertussen) komen ook dichter bij het huis. Honger begint gaan te knagen. Voor de sneeuwval deden ze zich tegoed aan de afgevallen appelen in onze boomgaard.
Maak er nog fijne decemberdagen van. Groet

Gepost door: Chris en Kelly de Kooiker | 21-12-09

Mooie foto's! Bij gebrek aan zaadjes heb ik wat brood op voederplaats gelegd. Tevergeefs nog geen enkel vogeltje gezien. Zouden de betonnen vogeltjes op de palen van de moestuin er iets mee te maken hebben ?

Gepost door: one life | 21-12-09

dag Geert, de vogels komen nu dicht bij het huis.Wij gooien dicht bij het huis broodkruimels en vetrandjes van vlees en zo en we zien het roodborstje parmantig vlakbij het terrasraam komen pikken. De merels en eksters vechten om de beste brokjes.Ik loop de hele dag met heet water rond om hun drinkschotel ijsvrij te houden zodat ze kunnen drinken en het wassen in die teil is een foto waard .Maar dat laatste is me tot nu toe nog niet gelukt!!

Ja Geert ik heb gezegd dat de deur openstond om mee te schuiven aan tafel.Ik heb je niet gezien?Nu heb ik nog zoveel over dat ik dat nu zelf moet opeten !!

Gepost door: magda | 22-12-09

Je wintertuin is om te stelen!!! Zo mooi met die sneeuw!

Gepost door: Martine | 23-12-09

De commentaren zijn gesloten.