16-12-09

Lopen met steunzolen

Lopen (hardlopen) met steunzolen valt niet echt mee.
Maar 't zal wel beteren.

De klachten waarvoor ik steunzolen kreeg voorgeschreven (metatarsalgie en herhaaldelijke verrekking van de kuitspier) zijn heel fel verbeterd, of zelfs bijna opgelost, maar ik heb nu telkens opnieuw last van blaarvorming in de holte van de voet. En dit van zodra ik meer dan 5 km afhaspel.
Door mijn holvoeten - omgekeerde van platvoeten - had ik op die plaatsen nooit enige steun, en zit ik daar nog met een babyvelleke :-)
Het wordt dus een werk van lange adem om dat in orde te krijgen: na elke loopsessie een dag of 4 verplichte rust; voorlopig helpt Compeed ook nog niet.

Maar opgeven staat niet in mijn woordenboek, dus ik verbijt de pijn.

10:42 Gepost door Geert in Hardlopen | Permalink | Commentaren (15) | Tags: metatarsalgie, steunzolen, blaren |  Facebook

Commentaren

een mens moet soms wat pijn verbijten hé
en dat met een babyvelleke
maar zo worden babytjes échte mannen :-)

Gepost door: fotorantje | 16-12-09

't zal het karakter van jou zijn,
afhaken, opgeven, staat niet in je woordenboek!
En uiteindelijk.....?
Komt het allemaal goed!!!
Ook met de winter!

Gepost door: saartje | 16-12-09

Ik vind Compeed... zwaar overschat spul hoor...het heeft bioj mij nog nooit gewerkt! Ik plak gewoon een stukje sporttape op de meer gevoelige plekken van m'n voetzolen bij lange wandelingen, met een klein beetje talkpoeder eroverheen gewreven tegen het aan de sokken plakken. Helpt goed tegen blaren hoor.
Maar de steunzolen helpen dus tegen je klachten...dat is fijn hè!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 16-12-09

Hoi Geert, Gewoon stappen met zolen vraagt al enige aanpassingstijd, ermee lopen heeft zeker meer tijd nodig. Nog wat geduld zou ik zeggen ...

Gepost door: Ri@ | 16-12-09

Wat een bikkel ben je toch!

Gepost door: Danique | 16-12-09

Ik had al vroeg moeten vertrekken... en had dus nog geen koffie op en had er eigenlijk wel erge trek in! hahahaha! Maar ja...zooooo heet kon ik het echt niet wegkrijgen...ik heb geen loden slokdarm zoals wij dat noemen! hahahaha!
(en ja..ik zou geen Hollandse zijn als ik het ook niet zonde van het geld vond hè! :-))) )

Gepost door: mizzD | 16-12-09

Ik bijt met je mee en duim daarenboven ook nog eens voor een spoedige vermindering van deze problematiek!

Prettige avond, Geert, en tot nog eens hier, op Facebook of in Farmville! ;-)

Groetjes

Gepost door: Rudi | 16-12-09

ach gassie geert,
dat lijkt me niet zo héél prettig..
maar ik ga der van uit dat voor een doorbijter such as yourself dat j ehet binnen de kortste keer wel voor elkaar hebt gekregen om eelt te kweken, anders heb ik wel wat voor je van mijn ziel:-))

maak er nog een fijne avond van hé.
xxx

Gepost door: klaproos | 16-12-09

Ha, ik heb ook holvoeten maar draag, tot op heden toch, geen steunzolen.
Bedankt voor je megadikke knuffel. Het weekendleed is grotendeels vergeten nu. Heb een paar dagen onder de dekens doorgebracht en dat was echt niet zo erg met een chauffage die maar half zijn gat werkt. 's Avonds liggen we nu ook vroeg onder de wol en dat heeft zo zijn voor- en nadelen. ;-)

Gepost door: Nana | 17-12-09

Geert, Het leven is niet gemakkelijk, als je een rund, een varken of een geit bent met holvoeten en een babyvelletje. Hahaha
Maar ik hoop dat alles snel in orde komt met je voeten hoor.
Groeten.

Gepost door: Piet | 17-12-09

Dag Geert Als de blaren blijven komen mag je niet aarzelen terug naar de orthopedist te gaan. Soms is die ondersteuning net iets te hard of te hoog gemaakt. Een ervaren steunzool draagster :-) Nu ik in een rolwagen zit heb ik er niet veel last meer van :-) Zo heeft alles zijn voordelen. Sterkte en hopelijk kan je gauw vlug lopen zonder pijn.

Gepost door: Joke | 17-12-09

natuurlijk,recept! uit mijn huisapotheek;
3 eetl. zonnebloemolie,1/2eetl.wijn-of appelazijn,1/2theel.aluinpoeder en 10 dr.etherische olie van lavendel.
warm al roerend alle ingrediënten samen op in een bokaaltje,au bain-marie.niet laten koken! schroef de pot dicht en schud eens goed,doe dan de pot weer open en laat afkoelen.
de olie van lavendel zorgt voor een verfrissend gevoel.DE ALUIN MAAKT DE HUID STEVIG EN VOORKOMT BLAREN!de zonnebloemolie heeft een voedende werking en maakt de huid soepel.de appelazijn werkt verfrissend en opwekkend. gebruik deze lotion na het lopen,je kan eerst een voetbadje nemen met,appelazijn,of salie,rozemarijn,kamille,lavendel,allemaal goed voor vermoeide voeten.
je kan natuurlijk ook een preparaat aan de apotheker vragen,maar zelf maken is een leuke bezigheid in deze donkere dagen.
enne,bedankt voor de tip over de pastinaak,vroeg me al af hoe je dat kon klaarmaken,ik ken het enkel als een soort raapje voor in de hutsepot....
warme wintergrtjs......

Gepost door: guusje | 17-12-09

goedenavond Geert, Ai maar jou een klein beetje kennende zul je volhouden .Je voeten moeten aan die zolen wennen !In elk geval wens ik je ...moet ik zeggen succes of volharding?

Gepost door: magda | 17-12-09

kijk een saan en guusje geeft je nog een extra receptje voor je babyvelleke
hihihi
nee niet leuk maar ja we kennen je en opgeven dat staat niet in je woordenboek
dikke knuf

Gepost door: callemie | 17-12-09

Knuffel van mij.

Gepost door: Danique | 18-12-09

De commentaren zijn gesloten.