23-11-09

Stom, stommer, stomst

Mijn nieuwe garagepoort onlangs herinnerde er mij aan dat mijn oude poort, door een minder nauwkeurige plaatsing, er voor verantwoordelijk was dat de vloer in mijn garage lichtjes afhelt naar binnen i.p.v. naar buiten. Ooit brak mij dat zuur op, al was niet de poort of de vloer de hoofdschuldige, maar wel mijn ongeduld en eigen stommiteit.

Toen ik nog dag in dag uit met de auto naar Antwerpen reed - later ben ik overgeschakeld op de trein, wat ik veel eerder had moeten doen - was diesel een serieuze uitgavepost. 'k Heb toen op een bepaald moment besloten om mij een tank van 1200 liter aan te schaffen, op die manier kon ik, toen nog in Belgische franken, een frank of twee uitsparen per liter.
Maar zo'n tanktank kost ook geld, en als er dan nog een pomp bij moet gekocht worden, zou het veel te lang duren eer die investering terugverdiend was, laat staan eer ik daadwerkelijk zou beginnen besparen.
Dus.... geen pomp.
De tank stond in mijn garage op een verhoog, en door de wetten van de zwaartekracht volstond het dat ik de kraan open draaide, en de diesel stroomde in mijn autotank. Tamelijk traag, dat wel....
In 't begin bleef ik dan ook trouw wachten, maar na enige tijd had ik toch door dat het minstens een minuut of 7 duurde eer mijn tank was volgelopen. Ondertussen snel iets anders doen én het uurwerk in de gaten houden, dat moest kunnen. En dat lukte ook.

Tot ik op een keer van thuis uit aan het werken was.
Tegen 18u werd ik voor 't werk ergens in Genval verwacht, en rond 15u dacht ik er aan dat mijn autotank moest bijgevuld worden. Zo gezegd, zo gedaan.
In die 7 minuten zou ik nog snel een mail beantwoorden, waarom niet ? Terwijl de mail beantwoord werd kwam er een telefoontje binnen; van het ene telefoontje kwam een tweede mail, en nog een telefoontje en nog een hoop mails. Het werd 16u, tijd om een douche te nemen, want ik moest er proper uitzien in Genval.
Zodra ik de deur van mijn bureau opende rook ik terstond wat ik t o t a a l vergeten was, en de paniek sloeg toe. Snel naar de garage, alsof die 3 seconden het verschil zouden maken, en daar wachtte mij noch min noch meer een katastrofe. Gans de garagevloer vol met diesel. Aan de kant van de poort een kleine centimer, aan de overzijde minstens  2 centimeters. Achteraf heb ik het uitgerekend, en gemeten aan de tank: 300 à 400 liter diesel  moet er in de garage gestaan hebben.

En dan begon het.....
Snel de garage in om de kraan toe te zetten. Resultaat: een eerste paar kousen doordrenkt met diesel.
Kousen uit in de garage, op blote voeten naar de badkamer enkele badhanddoeken halen om de voeten proper te maken.
De 4 meter tussen de garage en de badkamer onmiddellijk met detergent schuren en dweilen, want de diesel die nog aan mijn voeten hing de kans geven om in de vloer van de gang te dringen was geen optie.
Werkgever verwittigd "dat ik wat later zou kunnen zijn".
Dan moest de auto buitengereden worden. Hoe geraak je in een auto die rondom in een 2 centimeter hoge dieselplas staat, zonder één druppel diesel binnen te brengen, in de wetenschap dat het enige paar laarzen dat ik rijk was, plat op de grond lag in de verste hoek van de garage en dus ook onderlopen was ? Dát is gelukt, maar met als resultaat: 1 paar schoenen naar de bliksem, en een badhanddoek voor de vuilbak.
"Lege" garage overschouwen en merken dat er vanalles aan 't zwemmen is in de diesel: gereedschapskisten, werkschoenen, enkele dozen oud papier, een elektrische laspost, haagschaar, emmers, tapijt, .... tja, wat staat er al niet allemaal op de grond in een garage....

Werkgever verwittigen en proberen overtuigen dat ik niet naar Genval zou komen, wat me meteen een tweede schrobbeurt van de vloer van de gang tussen de garage en de bureau kostte.
Alle emmers die ik rijk was, en alles wat kon dienen om iets in te doen werd gevuld met diesel, opgeschept van de vloer met een vuilblik.
Zodra het niveau voldoende gezakt was dat het niet meer via de openstaande poort langs de oprit naar de straat zou kunnen lopen, ben ik in mijn auto gesprongen, naar de 
Makro om 20 zakken rijnzand, 1000 kg. Daarbij sneuvelde een volgende badhanddoek. 
Vooraleer ik het zand uitstrooide kreeg ik nog het verhelderend idee om op mijn blote voeten eerst nog wat diesel op te scheppen met het vuilblik. Op mijn blote voeten, natuurlijk, want ondertussen was een tweede paar schoenen ook al gesneuveld. En nu komt het. Diesel op een gladde vloer tovert die vloer om tot een glijbaan, zeker op blote voeten. Ik ben dan ook uitgegleden, en plat achterover gevallen, languit in de diesel...... En mijn garagepoort stond open, dus misschien heeft iemand dat wel gezien ???

Tegen middernacht was alle smurrie opgekuist, maar de spullen die ik nadien nog heb mogen afvoeren naar het containerpark zijn niet op 5 handen te tellen. Gans mijn huis heeft dagen, zelfs weken, onuitstaanbaar gestonken naar de diesel. De garage zelf heeft bijna een jaar nodig gehad om min of meer geurvrij te worden, aangezien de diesel op sommige plaatsen tot 40 cm hoog in de bakstenen muren was omhoog getrokken.

Toch ook vermelden dat er niet één druppel naar buiten is gevloeid, door alles beredeneerd aan te pakken, en dat niettegenstaande de lichte vorm van paniek. De smurrie werd op een legale manier afgevoerd via het containerpark.

Uw eigen dieseltank in de garage, ik kan het iedereen aanraden, het is een winstgevende bezigheid.

Commentaren

olala dat zijn toeren Geert, dat had ik wel willen zien, Geert die een badje neemt in de diesel :-))
en al die verloren franken, zonde.
maar die geur, dat moet erg geweest zijn, bah, dat slaat op de luchtwegen.
Maar je hebt het toch goed aangepakt, bij zo'n toestand weet je soms niet wat je eerst moet doen

Gepost door: fotorantje | 23-11-09

WOEHAHAHAHAHAHAHA En dan durf jij te lachen met mijn capriolen in mijn garage????
Toegegeven, op de moment zelf is dat HELEMAAL NIET om te lachen maar zoals jij dat vertelt??? Goddelijk!!!!!

Gepost door: Tal | 23-11-09

Met alle spullen die je verloren bent, weet je zeker dat het winstgevend is? :-D Muwhahaha.
Tsja daar sta je dan. Niet handig natuurlijk.
Tijd om de garage vloer maar aan te passen?
Ben je niet aangeklaagd vanwege overlast? *gniffel*

Gepost door: Annemarie | 23-11-09

ehhhhh...
'k weet niet of ik nog durf te lachen geert, "mijn god" wat een ellende maakt een mens me eom een paar franken te besparen...
zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen.... die stinken naar diesel:-))
maar geert...
ik ben blij dat het weer hélemaal goed is gekomen :-)
is die diesel geen goeie impregneer ???

xxx

Gepost door: klaproos | 23-11-09

WHAHAHAHAHAAAAAAA!!! Sorry sorry...het was toendertijd natuurlijk absoluut een catastrofe, maar nu lig ik echt compleet helemaal dubbel om je verhaal...man man ik zie het helemaal voor me! En ik voel helemaal de soort van paniek, van 'wat te doen? wat eerst te doen?' hahahahahaa! En dat voor 2 frank minder per liter hahahahahaha en dan zeggen ze dat de Hollanders zuinig zijn...???!!! woehahahahahahhahahahahahahahahaaa!!!
Nogmaals sorry...maar ik denk toch dat jij er nu achteraf ook wel om kunt lachen hè hehe! ( hoop ik toch! :P)
Groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 23-11-09

Geert Ik zou toch een beetje voorzichtig zijn met dat postje hoor. Stel dat via via Ovam hier opkomt, ze kunnen je een boring verplichten ... en als het in de bodem zou zitten (moet niet veel zijn) kan je nog aan een sanering liggen.
Ik kan me beeldig voorstellen hoe het eruit zag en de paniek in je ogen ook, maar toch beetje oppassen.

Gepost door: Patsy | 23-11-09

hahahahah zzaaaaaaaalig verteld Geert en weet ge wa? ik ruik dat graag, de geur van mazout :D:D :p

Gepost door: Blah | 23-11-09

Pfffffffffffffffffffffff Een stomme vergetelheid die grote gevolgen heeft!
Wel komisch hoe je het beschtijft,
maar op het moment kon je er waarschijnelijk niet mee lachen!
De ervaring is de beste leerschool!
Gelukkig heb jij er geen gevolgen van.
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 23-11-09

hm ik heb je blog in de bloemetje gezet.....

Gepost door: Blah | 23-11-09

Hey Geert, Ik ga nog niet te rap iets verkeerd oppakken hoor, dus als een zin of een woordje niet zo perfect geplaatst is, no problem.
Jaja, die zoon vindt dat niet zo wauww dat ik dat doe, als ik me maar wat beperk en er niet de 'domme' dingen opzet, is dat allemaal goed. Ik moet toch zorgen dat hij zich niet belachelijk voelt moest per toeval 1 van zijn vrienden op mijn blog komen hé ;)

enneuh, die tank, dat is gewoon uit bezorgdheid dat ik je dat laat weten hé. Niet iedereen heeft goeie bedoelingen op het net, en je weet nooit wie het leest. Maar je hebt dat al voor een stuk mooi opgelost.

Groetjes patsy

Gepost door: Patsy | 23-11-09

maar allééé.. heb zoiets gelijkaardigs meegemaakt,ik werkte toen in een hotel in bl'berge.in de kelder stond ook de mazouttank,niet voor de auto maar voor de vewarming en de stoof in de keuken.op een morgen was de leverancier bezig met duizend liters te leveren,en zoals je zegt op den duur weet je hoeveel tijd dat in beslag neemt,zodoende drinkt die man een koffietje,er werdt wat gezwanst,hij gaat naar buiten ,en komt na twee minuten met een rood hoofd weer naar binnen en zegt,de tank is overgelopen,ik zeg allééé zwans nu niet,ik heb nog van alles te doen,maar hij was niet aan het zwanzen,het was een grote platte tank,en daarop stond alle reserve zoals papieren nappen, servieten wc papier,alles onde de mazout! ik heb dat in mijn eentje mogen opkuisen,ben daar ook een dag zoet mee geweest,en s'avonds had ik vlammende koppijn,en misselijk,de kelder heeft nog weken naar de mazout gestonken,en ik ook :-)
grtjs...

Gepost door: guusje | 23-11-09

Dát zou ik er nu niet meer bij kunnen hebben maar als ik het zo lees vind ik het best grappig. Sorry hé. :-)
Wat je reactie betreft zat je er idd wat naast maar het is je vergeven. Liefs

Gepost door: Nana | 23-11-09

Nu was ik superbenieuwd naar je verhaal sé.
deze vond ik geweldig : 'werkgever verwittigd dat ik ''wat later zou kunnen komen''
Haha
Maar,k'zou het echt NIET graag meemaken !

Gepost door: Christel | 23-11-09

Een geluksvogel ben je. omdat:
x diesel niet brandbaar is,
x je niet dood achterover viel
x je niet gestikt ben van de stank
x je in je haast naar makro geen paaltje raakte
x je je baan nog kon behouden
x de brandstof niet wegvloeide over straat
x je beredeneerd en slim te werk kon gaan
x jij je nu geen ongeluk lacht om je eigen verhaal

Je schrijft het zo leuk en realistisch, dat ik het echt helemaal voor me zag!!

Eind goed: Al goed !!
Want Geert...
hij leefde voort!

Gepost door: saartje | 23-11-09

Och Geert toch! Ben je zeker dat alles achteraf goedgekomen is? Je bent toch achterover geslagen in de diesel hé?? Op je hoofd??? Hihihihi
Ai ai ai en dat allemaal om 2 frank de liter uit te sparen, tssss! Maar goed, ik denk dat je nu gewoon net als ik de goedkoopste pomp uitzoekt en daar gaat tanken? Ik maak daar een sport van, 't moet maar een paar eurocentjes schelen... hihihi
Liefs,

Gepost door: Bientje | 23-11-09

OMg wat zal dat een komisch geheel geweest zijn haha. Arm Geertje....
Was Daniekje er maar geweest voor een knuffeltje !

Gepost door: Danique | 23-11-09

Haahaaa, lachen met andermans miserie is eigenlijk echt wel leuk! Horror en slapstick in één! Ik lig hier volledig strike, kom mij aub van de vloer pellen, krampen van het lachen!
Maar ooooh wat zou ik dat niet graag zélf tegengekomen zijn!!!
Ik denk da'k gewoon de brandweer had gebeld. Echt.

Super verhaal!

Gepost door: inge | 23-11-09

... amai zeg wat een verhaal ....

Gepost door: merel | 24-11-09

Jaja, op smoelenboek weten er dat niet zo veel, enkel blah, talleke, bientje, Viviane en dat zal het zo zijn. Dus sssst aub ;-)

Gepost door: inge | 24-11-09

Geert, als het niet zo dramatisch was zou ik hier moeten gieren van het lahen.Maar het is wellicht lang genoeg geleden dat ik dat wel mag doen dus:hahahahahahahahahahha!
Bij jou is het nog redelijk gunstig afgelopen maar de boel zou maar eens in brand zijn gevlogen door een of andere omstandigheid.

Gepost door: magda | 24-11-09

Geert, Dat is een ware nachtmerrie wat jij hier beschrijft. Ik zou niet eens willen dromen wat jij hebt meegemaakt, daar in jouw garage. Het is misschien al een hele tijd geleden, maar ik heb nu nog altijd met u te doen.
Tjonge, het zal je maar overkomen. En zeggen dat er hier dames zijn die ermee moeten lachen. Hoe durven ze ?
Groeten !

Gepost door: Piet | 25-11-09

ROFL Manmanman, wat een verhaal.
Het zal toendertijd niét grappig geweest zijn, maar eerlijk echt: ik lig hier dubbel. *schaam*

Gepost door: kaatje | 25-11-09

heb vroeger ook zo n tank gehad,maar die stond buiten ,was mazout voor de kachel.
ken mensen die ook zo n tank in hun garage hebben,hopelijks komen die dat nooit tegen...
Heb je dan geen problemen gehad op het containepark,om al die doordrenkte spullen met diesel daar te mogen afleveren?
in belgie zouden ze daarrond je het nog moeilijk kunnen maken (chemisch afval)

grtjs jan

Gepost door: jan | 01-12-09

De commentaren zijn gesloten.