19-11-09

Een hart voor dieren

Gisteren was ik eventjes kompleet van de kaart.
Ik was zo dom geweest om via de site van Het Nieuwsblad bij een vreselijk verhaal over een Litouwer door te klikken naar het filmpje. Een hondje werd van een brug geworpen op de weg eronder, zonder één enkele reden, en natuurlijk werd dat uitgebreiid gefilmd en op internet gezet.

RudiIk had er gisteren melding van gemaakt op Facebook maar ik zou er niet op mijn blog over schrijven. Berichten op Facebook zijn vergankelijker dan die op een blog, vandaar...
Ik zou er hier dus niet oiver begonnen zijn, ware het niet dat vandaag blijkt dat de dader, naar aanleiding van massaal protest én doodsbedreigingen, zichzelf heeft aangegeven. En vooral dat nu ook blijkt dat het hondje nadien door een voorbijganger werd opgepakt en voor verzorging werd weggebracht en het voorval wellicht zonder blijvende letsels zal overleven.

Internet toont de vreselijkste dingen, en hoewel ik jullie ABSOLUUT niet aanraad om nu op zoek te gaan naar dat filmpje, internet heeft op dat punt ook bepaald een grote kracht. Zo vreselijk waren de beelden, zo massaal was het protest wat er op volgde, zodanig dat de dader niet anders kon dan zichzelf aangeven.

Het hondje is ondertussen Rudi gedoopt en wereldberoemd. Al had Rudi zelf het wellicht liever anders gezien, net als Sam, eerder dit jaar.

10:31 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (13) | Tags: rudi, dieren, litouwse hond |  Facebook

Commentaren

triestig... en sommigen hebben er dan nog plezier in, daar kan ik niet bij

Gepost door: Mieke | 19-11-09

vreselijk, en ik zal niet doorklikken naar Sam, want vreselijke beelden zie ik liever niet.
k had je berichtje op FB gezien en heb enkel het artikel gelezen.
blijkbaar zijn er nog altijd 'mensen' die denken dat dieren geen gevoel of pijn kunnen hebben

Gepost door: fotorantje | 19-11-09

goed dat je even zei dat ik toch naar Sam moest kijken :-) heel lief beestje die zo goed verzorgd wordt
zo zou het toch altijd moeten zijn tussen mens en dier maar niet te vergeten ook tussen de mensen zelf

Gepost door: fotorantje | 19-11-09

Ik klik niet eens door op Sam, ik kwam eens terecht op een filmpje waar eens soort "lara" levend gevild werd. Voel het nu weer opnieuw in mijn buik.
Een mens zit zo raar in elkaar ik kon niet stoppen met kijken, met mijn handen voor mijn ogen, maar tussen mijn vingers door, ik heb alles bij elkaar gegild en was een weekend lang gewoon ziek!
Het is het ergste wat ik ooit zag, (??), en WIL het ook nooit meer zien, het zit in mijn hoofd verankerd.
ALS ik mijn leven kon geven, had ik het gedaan, werkelijk waar!
Ik weet niet wat kwaad zijn is, maar die mensen daar HAAT ik vanuit het diepst van mijn ziel !!!

Gepost door: saartje | 19-11-09

Ik had gisteren gelukkig al gelezen dat het hondje het naar omstandigheden goed maakte! Gelukkig wel zeg. :-)
AFgrijselijk dat dit soort dingen gebeuren. Ik kijk redelijk vaak naar Animal Cops op Animal Planet.. En tsja daar word je ook echt niet vrolijk van!

Gepost door: Annemarie | 19-11-09

Tja... ik sta wat dit betreft al helemaal nergens meer van te kijken hoor, wat je soms al leest dat mensen met hun eigen kínderen al niet uitvreten, wat zouden ze dan compassie hebben met dieren hè...maar er écht naar kijken kan ik niet...bah ik zou er dagen niet goed van zijn!
Ik wil dat soort filmpjes op internet dan ook niet zien, ik geloof het zó ook wel. Maar dat er mensen zijn die dat kunnen filmen...die er ijskoud hun hersens zó bij hebben dat ze daadwerkelijk een telefoontje(waarschijnlijk?) tevoorschijn halen en zoiets gruwelijks filmen...dáár zit er al iets goed fout naar mijn mening!
Sam was beter af door menselijk ingrijpen hè...sommige mensen hebben nog wél hart voor dieren gelukkig!
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 19-11-09

Geert, ik voel me altijd zo machteloos als ik zulke berichten lees en als ze zoeits vertonen op TV dan doe draai ik dat weg.Ik kan het niet aanzien en ik vind hen die dat dan filmen ook schuldig.
Gelukkig is het diertje letterlijk opgevangen .

Gepost door: magda | 19-11-09

ik word al misselijk als ik dit zo lees geert, mensen kunnen zó wreed zijn naar dieren, je zou zo'n vent sorry dat ik het zeggen moet ophangen aan de HOOGSTE boom...
ne eik ga niet kijken ik geloof je .....

hóe gaat het in de wolken :-)))

Gepost door: klaproos | 19-11-09

Het feit dat je dit vermeldt toont dat je een groot hart hebt. Je hebt een hart voor mensen en dieren en dar mag je fier op zijn! Geen enkel wezen verdient het om te lijden en hier maak ik geen onderscheid tussen mensen of dieren.

Gepost door: Martine | 20-11-09

Erg, héél erg. Ben trouwens blij dat ik dat filmpje niet open gedaan heb op FB.

Gepost door: Nana | 20-11-09

Onze eerste hond kwam.. van een fokker in Drenthe, die ook bonte spaniels had. Toen wij daar gingen kennismaken was één van die spaniels ziek...halfverlamd lag ze in haar mandje...de fokker vertelde dat ze elke keer het beestje naar buiten moest dragen om haar te helpen plassen en de darmen moest masseren om te ontlasten...en dat kwam zeer waarschijnlijk doordat ze botulisme opgelopen had door uit een plas te drinken. Dat heeft veel indruk op ons gemaakt toen...we laten de honden nooit uit stilstaand water drinken in de warmere maanden. Maar Lennox is ook eens op vakantie verschrikkelijk ziek geweest door het drinken uit de Semois...daar werd toendertijd nog allerlei rotzooi op geloosd, en dat wisten wij niet, zo'n mooi klaterend riviertje nietwaar? Toen zei die dierenarts wel, dat honden daar uit de omgeving er geen last van hadden omdat zij dat gewend waren. Axel is echt eentje van 'hoe viezer de plas, hoe eerder hij ervan drinkt'...dus die is ook wel wat gewend, maar we zijn toch voorzichtig hoor.

Gepost door: mizzD | 20-11-09

Vuile schoften!

Gepost door: Danique | 21-11-09

Dag Geert ben via de blog van Danique hier terecht gekomen.
Ik klikte daarnet ook op een blog die het filmpje geplaatst had. Ik heb bewust niet doorgeklikt.
Ben blij dat het nu goed gaat met Rudi.
Bloggroetjes,

Gepost door: Marjan | 21-11-09

De commentaren zijn gesloten.