17-11-09

Madame Non

Madame Non heeft gesproken, en u mag twee keer raden wat ze gezegd heeft. Non !

Ongeveer op hetzelfde moment dat in Nederland de ministerraad samenzat om het eens te worden over een belangrijke hervorming in het verkeer, zoals de tolheffing, zat ook de Belgische regering in konklaaf.
En ook hier bij ons, hoe kan het anders, ging het over een belangwekkende verandering. Op tafel lag een loodzwaar dossier: de invoering van de Europese nummerplaat. Een heel gewichtig onderwerp, dus voer voor onze échte toppolitici: de Federale regering.
De staatssecretaris vnummerplaateuropeoor mobiliteit, Etienne Schouppe, had overduidelijk zijn huiswerk niet gemaakt en kwam af met een wel heel simplistisch voorstel: een witte nummerplaat met zwarte letters, zoals veel Europese landen invoerden, of zullen invoeren in een verenigd Europa.
Natuurlijk was dat gerekend zonder Joëlle Milquet, want die zei "Non !". Het omgekeerde zou wellicht wereldnieuws geweest zijn.
Maar Madame Non had natuurlijk een heel stevig argument, want "de Belgen willen naar elkaar kunnen zwaaien in het buitenland", en als iedereen met een wit-zwarte plaat rondrijdt wordt dat moeilijk.
Geloof het of niet, zolang we binnen onze landsgrenzen vertoeven doen we elkaar de duvel aan nummerplaatzo vaak en zo hard we kunnen, maar eens in het buitenland wordt er door de Belgen nogal wat gezwaaid naar elkaar. En stel u daarbij maar eens voor dat we bij toeval zwaaien naar een Pool, of naar een Kosovaar...

Aan de andere kant van onze taalgrens wringen ze zich in allerlei bochten om toch maar de éénheid onder de Belgen te beklemtonen. Het moet ongeveer het laatste zijn wat Vlamingen en Walen nog bindt: de kleur van de nummerplaat. Als Joëlle nu ook nog het geluk heeft dat ons aller Koen Wouters daar prompt een tweetalig liedje over gaat schrijven .....

Zelf zou ik maar al te graag hebben dat die wit-zwarte nummerplaat er komt. Als ik dan ooit ongewild en per abuis in het buitenland zou zwaaien naar een Belg, heb ik een geldig excuus: ik kon denken dat het een Nederlander was, of een Pool, of een Kosovaar....
Stel je voor, zwaaien naar een Belg.... ik weet begot niet eens hoe je in het Frans moet zwaaien.
En bovendien kies ik graag zélf uit wie er naar mij mag zwaaien.

11:08 Gepost door Geert in Humor | Permalink | Commentaren (10) | Tags: madame non, joelle milquet, amai, nummerplaat |  Facebook

Commentaren

Tja...
Ik geef toe dat ik het wel leuk vind om een wit/rood nummerplaat te zien. Voor mij ligt dat natuurlijk iets anders omdat wij met een Noorse nummerplaat rijden(ook wit/zwart). Toch zit ik niet te zwaaien naar die Belgen. Het zou nogal raar zijn "rare Noren" die zwaaien naar Belgen :-))
In België komen we wel altijd iets grappigs tegen. Mensen die ons aanzien als Noren en dan denken dat we ze niet verstaan. Misschien is het wel beter om al die nummerplaten zwart/wit te maken juist om het onderscheid tussen de verschillende nationaliteiten niet meer te voelen...iedereen gelijk, toch???
ha det bra,
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 17-11-09

En... kunnen de Belgen dat B-tje dan niet herkennen op die nummerplaten?? Het lijkt me toch vrij duidelijk..! :-)
In ieder geval...eigenlijk mogen jullie jezelf prijzen dat het dít maar is waar de politici over in conclaaf gaan...die kilometerheffing is ook belachelijk en daarbij vooral een dure onderneming en het enige waar ze elke keer mee komen is dat het voor de meeste mensen daarna goedkoper autorijden wordt ( behalve dan voor de mensen die héél veel rijden)....maar dat wordt het dus absoluut niet! En dus wordt er in wezen voor niks een systeem doorgedrukt, dat vóór de invoering al 5 miljard harde euro's kost en daarna 300 miljoen jaarlijks aan onderhoudskosten...wie denk je dat dát zullen moeten gaan ophoesten?? De provincies hebben al aangekondigd dat de provinciale belastingen flink omhoog zullen gaan omdat zij hun deel van de wegenbelasting ( die afgeschaft zal worden als de kilometerheffing in werking treedt) zullen missen en dat moeten compenseren...alwéér kassa voor de arme burger ( en dan zélfs ook die die alleen maar fietsen of lopen!). Het is een prestigezaak geworden voor de huidige minister van verkeer, die zijn naam graag in de geschiedenisboekjes ziet gaan...bah! Zoiets zal het voor die Madame Non van jullie ook wel zijn.
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 17-11-09

Muwhaha, ehmm.. Juist :-D
Maarja, er moet toch ergens over gediscussieerd worden zo lijkt het wel!

Gepost door: Annemarie | 17-11-09

Dag Geert Ik heb met een glimlach je bijdrage zitten lezen. Pas tegenwoordig toch maar op naar wie je zwaait :-)) Wie weet wat zwaaien betekent in Rusland :-) Knap geschreven en graag gelezen !

Gepost door: Joke | 17-11-09

:-)
het zal in alle landen wel hetzelfde zijn geert,
dat er één de kont tegen de krib gooit:-))

maak er een fijne avond van hé,

xxx

Gepost door: klaproos | 17-11-09

ach Geert, wat wil je als de een wit zegt zegt de ander zwart.De leuze eendracht maakt macht " bestaat al lang niet meer.Als er al eentje is die het echt goed meent wordt die al vlug de nek omgedraaid van zijn partij. Het enige wat ze nog doen is gewoon in mekaars vaarwater zitten,'s nachts vergaderen en overdag hun directiepostjes aflopen.
Ruziën over de kleur van een nummerplaat vind ik echt erover,welk kleur de plaat ook krijgt ,ik zwaai niet naar jan en alleman!

Gepost door: magda | 17-11-09

euhmmm, mag ik zwaaien Geert?
enne heb je iets tegen belgen? jij wil niet naar belgen zwaaien?

Gepost door: fotorantje | 17-11-09

Soms ieder land een eigen kleur?
Mij maakt het niet uit
ik rijd toch voor 90% met een blauw kenteken!!

Het toeval wil dat ik juist vandaag ook iets over een kentekenplaat en ondergoed heb......??

Gepost door: saartje | 17-11-09

En dat zegt... dat ie niet kan dichten!
Misschien dat ik er júist door zal zwichten
Om ook voor jóu een rijmpje te maken
Het genoegen zal me zéker smaken!
hahahahahaa!

Gepost door: mizzD | 18-11-09

:-) Zwaai zwaai!!

Gepost door: Nana | 18-11-09

De commentaren zijn gesloten.