07-11-09

Ik ben blut

'k Heb het mij eens laten kosten.

Nadat ik de laatste paar maanden gaandeweg de volledige buitenkant van mijn woning in het nieuw gestoken heb - zie hier en hier - bleek dat mijn oude kantelpoort van de garage in schril kontrast stond met de rest.
Een nieuwe dus, en ik ben tevreden.
Het werd een sectionale poort, dat zijn poorten in verschillende stukken, die recht omhoog gaan (niet meer twijfelen of ik niet te dicht geparkeerd sta overdag zodat een naar buiten draaiende kantelpoort in botsing zou komen met de auto), mét automatisatie, officieel erkende inbraakbeveiliging, en afstandbediening.
Voor het eerst in 22 jaar mag de wind uit het noorden komen (al zit hij hier konstant in het zuiden tot het zuid-oosten), ik voel geen trok in de garage, alles is picco bello afgesloten.
Mijn huis is als nieuw: twee jaar geleden de volledige binnenkant, nu de buitenkant.
poort

Maar dat is niet alles.
Mijn elektrische haagschaar was versleten en ik heb lang getwijfeld tussen een nieuwe elektrische of ene op benzine. En de knoop is doorgehakt, het is er ene geworden op benzine. Een weloverwogen keuze. De motor is gecertifieerd als milieuvriendelijk, het rendement van benzine ligt hoger dan het total rendement van elektriciteit (gerekend van producent tot verbruikstoestel), wat dus ook weer goed is voor ons milieu én vooral: ik denk aan mijn toekomst.
Snoeien van hagen is tamelijk belastend voor armen en schouder, en soms zou ik liever na een uurtje of twee stoppen om 's anderdaags verder te werken. Maar.... al de rompslomp met elektrische kabels (die dan nog eens geregeld worden doorgeknipt) leidt er iedere keer weer toe dat de klus in één keer geklaard wordt, met overbelaste schouders tot gevolg. Zo lang een mens jong is, steekt dat allemaal niet zo nauw. Ik ben nog jong, maar niet meer zó jong. Nu heb ik dus een machine waarbij ik mij kan permiteren om na een uur te stoppen, en 's anderendaags verder te werken. Geen kabels op te ruimen, niet meer opletten dat de kabel verse en jonge plantjes afknakt... gewoon machine afzetten, stoppen en klaar is kees. 's Anderendaags zonder extra voorbereiding gewoon weer verder werken.
haagschaar

O ja, en sinds dit jaar heb ik ook komaf gemaakt met al die dingen te gaan aanschaffen in Makro, Aldi, of Hubo, of...
Neen, ik ga nu bij de vakhandel: 't kost iets meer, maar het is degelijke kwaliteit die lang meegaat. En je kan er altijd terecht voor onderhoud.
Voorbeelden ? Met deze hakselaar ben ik ook na bijna een vol jaar nog supergelukkig en onlangs dacht ik er ook aan dat ik - 13 jaar na het overlijden van mijn moeder - nog steeds met de grasmachine werk die ik toen kocht. Zij was tevreden van haar Toro, ik kocht mij toen ook een Toro. Voordien kocht ik om de drie jaar een grasmachine in de Makro. Waarom om de drie jaar ? Omdat ze na die tijd gewoon doorgeroest waren en/of niet meer wilden starten.

Commentaren

amai sinterklaas en de kerstman zijn al langs geweest bij Geert :-)
groot gelijk dat je voor kwaliteit kiest, nu ben je weer voor jaren gerust.
das een ferm machine die haagschaar, die zou ik niet kunnen dragen, laat staan hagen mee scheren.
de binnenkant hebben we nog niet gezien of heb ik ergens een 'hier' gemist
ik kijk graag naar interieurkes hé

Gepost door: fotorantje | 07-11-09

Die garagedeur... vind ik er echt heel netjes uit zien hoor! Die is zijn geld zéker waard! En die heggeschaar zeer waarschijnlijk ook...over kabels doorknippen ken ik het één en ander, dus deze is wat dat betreft al een stuk handiger! Ik heb zelf alleen voor een kleine ligusterhaag...die doe ik nog simpel met een handheggeschaar. Heb wel eens zo'n electrische geleend, maar ik kan het er gewoon niet mee...ik krijg die slag niet te pakken. Met de hand gaat het voor mij beter! :-)))
Wat de foto's betreft...de enige knopjes die ik gebruik zijn de macroknop ( hoewel ik nog niet vaak verschil heb gezien met gewoon van heel dichtbij fotograferen, maar dat zal wel aan mij liggen haha) en de zelfontspanknop! Soms voeg ik op de pc wat contrast toe als ik de foto's erg flets van kleur vind, maar dat is het...verder niks! Dat hoeft voor mij allemaal ook niet...ik neem foto's ter illustratie van m'n verhaal hè. Als ze toevallig erg goed gelukt zijn, ben ik daar wel trots op natuurlijk...die ik het beste gelukt vind plaats ik altijd als slotfoto! :-)
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 07-11-09

Hahahaa! Ik bedoelde dus eigenlijk de foto die ik het beste vind van een serie van één wandeltocht. Die foto heeft dus dan ook onderaan gestaan toen ik een verslag maakte over de tocht waarbij ik die gemaakt had hè ( en het was ook nog een keer m'n 'een stralend nieuwjaar allemaal'-kaart hier op de blogs hahahahaha!) Nu was het een voorbeeldje van een foto waar ik erg tevreden over was. Heb er tijdens diezelfde tocht nog wel meer gemaakt waar ik erg tevreden over was...het was die ene winterse dag dat alles zo mooi dik witberijpt was en wij liepen een tocht door het bos bij Breda...schitterend!
doeidoei!

Gepost door: mizzD | 07-11-09

Knappe dingen, ze zullen hun geld zeker waard zijn. De garagepoort ziet er trouwens zeer netjes uit !

Geniet van het weekend !

Gepost door: Mamapippa | 07-11-09

Aha Geert die zich een nieuw speeltje heeft aangeschaft ! En het blinkt nog ongelooflijk hard. Als ik je argumenten las die tot de aankoop besloten, dan kan ik je alleen maar gelijk geven. Mooie garagepoort ook, alleen zie ik ze liever wat lichter. Ik ben in de periode van mijn leven dat donkere kleuren me droeviger en somber maken en ik opteer lichtere en levendigere kleuren. Maar gelukkig zijn we allen anders he.
En als ik naar je vijver keek, dan begon mijn elleboog al vanzelf te trekken. Wat een job zeg, al die bladeren opvissen! Daar moet je tegen volgend jaar iets op vinden. Desnoods een fijn net rond de boom, alhoewel dat ook geen zicht is natuurlijk. Jou ondertussen al wat kennende, ga je er wel iets aan doen.

Gepost door: Stefanie | 07-11-09

Zit je nu tot nieuwjaar met een lege portemoné? haha.
Nu sparen voor die barbeque die je zal geven,
in het voorjaar, voor de bloggers! hahaha.
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 07-11-09

Soms moet je gewoon jezelf verwennen.
Je huis ziet er Prachtig uit!
En da's écht waar!

Gepost door: saartje | 07-11-09

goedkoop is toch meestal duurkoop hé gert
dus ja je hebt er goed aan gedaan denk ik :-)

wil ik je een schip met geld komen brengen, ik heb de lotto gewonnen:-) 3 goed:-)

xxx

Gepost door: klaproos | 07-11-09

goedenavond Geert Er zijn van die momenten dat het geld precies naar buiten vliegt maar als je van de aankopen lang plezier hebt dan is het een goede aankoop.
Zo'n garagepoort heb ik nog niet.Ach, de oude gaat al bijna 40 jaar mee en er mankeert niks aan.Maar je moet inderdaad opletten dat je niet te dicht staat want anders kan de poort niet open.Die heggeschaar lijkt me anders ook niet van de lichte te zijn en daarmee werken zal ook wel belastend zijn voor je schouders.
Nu ben je blut ,maar we kunnen met zijn allen wel een benefietje organiseren hoor en de opbrengst is dan voor jou met de belofte dat je ons allen later eens uitnodigt op een drink in je mooie tuin!!haha

Gepost door: magda | 07-11-09

Hoi Geert, en ... t mag gezien worden,hé!
Geniet maar van je opgeknapte huisje :-)
Wat de aankoop van electrische apparaten en dergelijke betreft, wij zijn ook van de mening dat goeie koop, meestal dure koop wordt. Wij geven dus ook liever wat meer bij de aankoop en krijgen dan ook waar voor ons geld :-)
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 07-11-09

Geertje toch
zo ver in de kosten en dit om te werken
nee je poort is een schoontje
nu weet ik als in naar de pinte kom naar welke poort ik moet kijken

Gepost door: callemie | 08-11-09

Dat soort dingen is inderdaad goedkoop is duurkoop...
Ik koop wel veel goedkoop, maar dure apparaten dat maakt niet zoveel uit als je iets meer uitgeeft.. Denk ik dan maar!
De garagedeur staat sjiek!
Wij hebben er ook zo 1tje.. Alleen, hihi. Onze auto past er niet in!

Gepost door: Annemarie | 08-11-09

hallootjes.. ik heb altijd thuis altijd geleerd
"je hebt maar waar,naar je geld"
t'is ook een kwestie van een beetje geluk,ik heb een stofzuiger van de aldi,al bijna 10 jaar,kocht mij een nieuwe phil.... voor boven,en wat denk je na twee jaar,juist als de garantie op is .kapot..
dus véél chance met uw nieuw machien!!!
:-))) grtjs..

Gepost door: guusje | 08-11-09

Je hebt helemaal gelijk... m'n tongpunt is al zowat rauw van aan die scherpe rand van die tand te voelen constant..! hahahaha! En inderdaad...ik had dat ook thuis kunnen hebben...die vullingen zijn al een ramp sinds ik ze twee jaar geleden liet vernieuwen..was waarschijnlijk vulsel uit de Aldi...alleen met de prijs van de speciaalzaak!! :-)))

Gepost door: mizzD | 08-11-09

Waar voor je geld, in alle opzichten. Bij de vakhandel kopen is idd duurder maar je stukken gaan langer mee. Helaas kan niet iedereen zich dat permiteren. Geld spenderen aan je huis geeft aan het eind een meerwaarde dus is geen verloren kost hé.

Gepost door: Nana | 09-11-09

*** Wij hebben nu ook zo'n garagepoort... ik kom aangefietst, een klik op het knoppeke en ik rij zo de garage binnen... ik moet er nog telkens om lachen ;-)))
En wat de vakhandel betreft, dat ben ik helemaal met jou en je moeder eens... iets duurder maar veel betere service!!! En das ook onbetaalbaar!!!

Gepost door: Tal | 10-11-09

Wel blut...maar gelukkig met deze aankoop!

Gepost door: Martine | 10-11-09

De commentaren zijn gesloten.