30-10-09

Over reply'en en forwarden

Over reply'en, forwarden en een beetje leedvermaak.

Blijkt dat gisteren één van mijn ex-bazen meedeed in blokken. Vooral de laatste 5 minuten van het programma waren zeer interessant, want het liet mij niet onverschillig dat hij, na de ganse tijd op kop gestaan te hebben, bij de laatste vraag werd voorbijgestoken en moest toekijken hoe de eindvraag poepsimpel was. Exit mijn ex-baas.

Hij was het soort baas die meer dan waarschijnlijk in het privéleven en aan de toog een sympathieke kerel is, wellicht grappig ook, maar als baas geen moment zichzelf is. Een slechte baas dus. Eén waar je, als je dan toch eens besluit om langs te gaan met een vraag, zonder antwoord buiten komt, maar in plaats daarvan met 10 nieuwe vragen opgezadeld zit. Voor iedereen herkenbaar wellicht....
Maar ik had hem niet echt nodig, over de specifieke technische inhoud van mijn job wist hij weinig of niets, en ikzelf ben al lang gewoon om me altijd en overal verbaal uit de slag te trekken.

Zo ook die ene keer, maar toen was ik toch niet gerust in de afloop en had ik veel geluk dat ik een nachtje kon slapen over de strategie die ik zou hanteren.
Ik bracht hem per e-mail van thuis (homeworking) verslag uit over een internationaal project waar ik samen met een Franse collega aan werkte. Uit zijn reply bleek dat hij er niets van snapte. emailIk forwarde die reply naar mijn kollega in Parijs, met deze toevoeging: "
He's not only boring, he's also stupid. Once again he does not understand one single word of it."

Het enige probleem: i.p.v. te forwarden had ik op de reply-knop geduwd.
Binnen de minuut kreeg ik een mail terug van hem met de korte vraag om dit 's anderendaags om 8u30 in zijn bureau te komen uitleggen. Het gebeurt niet vaak, maar toen was ik enkele minuten volledig sprakeloos, zelfs lichtjes in paniek. Gelukkig zat ik thuis te werken, want was ik toen onmiddellijk bij hem geroepen, ik was door de mand gevallen.....

Maar ook hier heb ik mij uitgepraat.boss
De taktiek die ik 's nachts bedacht heeft volledig gewerkt: het onmiddellijk over een andere boeg gooien.
Ik ben bij hem binnengekomen en heb hem niet de kans gegeven om iets te zeggen. Mijn openingszin moet ongeveer als volgt geweest zijn: "Ik ben blij dat ik eens een half uurtje tijd krijg om met u te spreken, want ik ben al enige tijd uitgekeken op mijn job en overweeg om een transfer aan te vragen naar een andere afdeling." Op dat moment was ik zowel in Antwerpen als in Parijs een beetje onmisbaar en ik wist dat...
Het werd vooral voor mij een tof gesprek, waarbij ik werd verlost van een aantal minder leuke, administratieve taken. En gans op het eind zei hij nog, al lachend zelfs, blij omdat ik bleef: "Oh ja, en die mail van gisteren, dat zullen we maar vergeten, we kennen u hé."  

Ja, hij kende mij. Net zoals zij die mij op Facebook wat volgen misschien ook niet achterover vallen van dit waar gebeurd verhaal....

Oh ja, ook dit nog: drie keer had ik een vrouw als baas. Zij zijn écht duidelijk veel beter geschikt voor zo'n job.

10:51 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook

Commentaren

je had geluk dat ze je niet konden missen en je had nog veel meer geluk dat je niet bij mijn baas werkte want die strategie zou niet gelukt hebben!
Achterover val ik inderdaad niet maar toch ...

Gepost door: fotorantje | 30-10-09

Al had het hele voorgaande verhaal er niet gestaan... die laatste zin maakt dat je in mijn 'goedemensen-boekje' komt te staan! :-)))
Altijd fijn als je ergens redelijk onmisbaar bent hè...dan zijn er gelukkig mogelijkheden om dat soort flaters recht te trekken hahahahaa maar een flater bleef het wel...eentje om in te lijsten! hahahahahhhahaaaa!
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 30-10-09

Zo kennen we ons Geertje wel. :-)

Gepost door: Nana | 30-10-09

Nee... de molens maalden ooit het water uit de polder, maar die functie is allang overgenomen door een groot gemaal aan het eind van de molengang. Momenteel worden 11 van de 19 molens gerestaureerd zodat ze uberhaupt weer kúnnen malen...dat hebben er een hele tijd niet kunnen doen, omdat de kans bestond dat de maalinrichting de hele molen sloopte! ( het zijn 19 molens, het waren er ooit 20...eentje is dus door deze oorzaak al ingestort en nooit meer opgebouwd). Je ziet de wieken van de molens dan ook zelden draaien. Maar ze staan op de Werelderfgoed lijst van Unesco...dat is nu dus zo'n beetje hun bestaansrecht hahaha!
Groetjes weerrr!

Gepost door: mizzD | 30-10-09

OT toch raar hé dat je niks in paddestoelen ziet, jij als natuurliefhebber
ze zijn toch prachtig en al die soorten

Gepost door: fotorantje | 30-10-09

Ja Geert, goed dat je niet op je mondje gevallen bent en niet door de mand ;-)
Alvast een tof weekend, hé!

Gepost door: Ri@ | 30-10-09

whaahahahhaha ohhh gij charmeur, met die laatste zin vallen de vrouwen bij bosjes neer in dit log en zál der vandaag héél wat gekuffeld worden daar bij jou.
en anders kom ik hem eerdaags persoonlijk brengen :-)

wat een geweldige draai heb je deraan gegeven geert:-)
éen smullogje :-)

alsvast een dikke virtuele knuffel
xxx

Gepost door: klaproos | 30-10-09

*** hahahaha ik zie het filmke helemaal voor mij!!! Schitterend verhaal!!!!
Knappe redding ;-)))))

Gepost door: Tal | 30-10-09

Zeker Geert, zijn vrouwen veel beter geschikt voor zo'n job.
Een vrouw had jou vast wel door gehad
die keek immers dwars door je pretoogjes heen
en liet jou,
door haar chauffeur direct naar huis brengen!
Bovendien had je hier dan ook geen stoer verhaal te vertellen gehad.....

Gepost door: saartje | 30-10-09

Geert, De baas om de tuin leiden is een kunst die niet iedereen gegeven is. Ik oefen daarin nog iedere dag.
Maar jij hebt dat prima gedaan. De vraag is natuurlijk, of je bij een vrouwelijke baas ook zo goed was vanaf gekomen.
Groeten !

Gepost door: Piet | 30-10-09

Zou je mij als baas willen?
O ja, ik denk zeer veel aan de minderbedeelden en goede doelen, heb niet voor niets een sociaal gerichte studie gekozen hè. Ik ben minder oppervlakkig dan een shoppende rijkeluis dochter...:)

Gepost door: Danique | 30-10-09

Dat is wel de beste remedie dan inderdaad, in de aanval gaan!
Goed gekozen. :-)
Ik zeg niks over facebook... Hihi

Gepost door: Annemarie | 30-10-09

tiens ja waarom verwonderd me dit niet hihihihi
en maar nadenken de hele nacht over ene taktiek terwijl je zo goed wist dat je onmisbaar was hé whoehahahaha
en tja vrouwen natuurlijk zijn die beter
ihihi
knuf hé een extraatje er bij!!!

Gepost door: callemie | 30-10-09

Mails versturen houdt een gevaar in. Eenmaal op de send-knop geduwd en dat gaat soms rapper dan je denkt, is het kwaad soms geschied. Mijn collega belde me deze week over een klant die wat moeilijk deed en ik zei haar om het hem niet te makkelijk te maken. Nadien kreeg ze een mail van hem en vroeg ze me om die te beantwoorden wat ik netjes gedaan had en ook haar commentaar in de mail had ik mooi verwijderd. Wat ik niet had opgemerkt: in de subject had ze gezet 'k weet niet wat te doen ermee, da's den dene' en gelukkig was er niet meer ruimte. Maar het euvel is dus ook geschied. Hij kreeg de mail met die tekst in de subject. Niet echt professioneel en ik kreeg ook nog geen antwoord terug. Wordt dus nog vervolgd.

En ja, je doet soms een beetje raar als ik lees over je sportschoenen en je rode T-shirt. Maar ik kan het wel begrijpen. Iedereen heeft zijn speciale trekjes. Zo dus ook jij.

Gepost door: Stefanie | 31-10-09

hoi, ne mens doet of zegt soms dingen die bazen beter niet horen of zien,maar ja,iedereen komt al eens zoiets tegen zeker ;
re:toch wel,echt waar,gisteren in den aldi,
maar ik ben dat al lang gewoon,en ach,t'is t'gebaar dat telt hé
;-) grtjs....
oh,ja jij had nog een knuffel te goed;opsparen voor de volgende meeting hé xje

Gepost door: guusje | 31-10-09

Hihi ja... je hebt gelijk...lampepoetsersgras...kon niet op de naam komen en schreef het eerste op wat in me opkwam.....wetende dat jij dat wel zou corrigeren!! hahhahaaaa!
Ja...was best wel sneu voor die dame...ze bedankte me zó hartelijk...ik kreeg er echt medelijden mee...zal voor het eerst en het laatst geweest zijn denk...vraag me alleen af wat ze met die 100 resterende medailles dan doen..!?! :-)))
Groetjes weerrr!

Gepost door: mizzD | 31-10-09

Uiteraard! :-) Leedvermaak is mij ook niet vreemd hahahahaa!
Maar deze dame die zat echt met de situatie in haar maag en was bovendien nog een heel aardige dame ook, dus nee...ik moest niet met haar lachen! Hoop dat men niet meteen maar de pijp aan maarten gaat geven en nooit meer wandeltochten organiseert...men zit daar ( voor mij vooral ook, want voor mij is het aan te lopen hahaha) op een mooi uitgangspunt...overal groen rondom, dus mogelijkheden voor mooie groene wandelingen zat!

Gepost door: mizzD | 31-10-09

dag Geert, ik heb ooit ook eens in een furie mijn gedacht gezegd over iemand die teveel vòòr mijn voeten liep.Bleek die man tegen wie ik mijn gal spuwde toch wel haar oom te zijn. Ik heb me geëxcuseerd voor mijn uitval maar er toch fijntjes bij gezegd dat ik ieder woord meende.Gelukkig heb ik hier geen potten meegebroken,hahah.
Maar jij bent bij de pinken en je hebt het goed uitgespeeld, op het moment zelf zul je wel geschrokken zijn .Ach ik denk dat iedereen in zijn leven wel zo'n misser maakt!
Maar je laatste zin zal bij veel dames in goede aarde vallen!!hahaha

Gepost door: magda | 31-10-09

Ik was vroeger héél bang van mijn baas en heb er dikwijls nachtmerries over gehad maar toen ik eens zo in het nauw werd gedreven en hij weer eens de tiran uithing (hij was verschrikkelijk) spuwde ik mijn gal uit en toen draaide hij 360 graden! Ik ben achteraf dan ook nog eens in zijn bureau geroepen en ik dacht dat mijn c4 klaarlag maar nee, hij had niet gedacht dat ik zo uit de hoek kon komen en sedert die dag was hij helemaal anders tegenover mij. Hij kon nog lelijk doen tegen mijn collega's meer dan tegen mij. Achteraf bekeken kon ik dat veel eerder gedaan hebben maar gedane zaken nemen geen keer. Ik ben toch blij dat ik daar niet meer werk en ik hoop dat ik ze (de baas en zijn vrouw) NOOIT meer moet tegenkomen. Hoewel ik denk dat ik sterker sta dan vroeger :-)

En ja Robin is vanavond helemaal alleen de straten doorgetrokken voor "trick or treat" Het is hier wel al donker aan het worden rond 16.30 hé...hij heeft niet veel keuze dan in het donker te gaan :-)) Niet dat dat hier een probleem is hoor, héél kindvriendelijk, hélemaal anders dan in België.
ha det bra,
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 31-10-09

Wat een heerlijk gevoel moet het geven als je zo iemand ziet afgaan voor gans Vlaanderen ...
En dat je je toen in den tijd heel goed wist uit de problemen te praten, daar verschiet ik inderdaad niet van. Ikzelf zou met een groot ei dat bureau zijn binnengestapt ...

Gepost door: Mamapippa | 01-11-09

De commentaren zijn gesloten.