26-10-09

Een pijnlijk moment

Vorige week schreef ik al dat er mij om medische redenen met aandrang werd geadviseerd om mijn dagdagelijkse (sport)schoenen in de vuilbak te smijten.
Reden: versleten tot en met en niet meer zo goed voor mijn voeten.

schoen2Omdat ik iemand ben die van sommige kledingstukken moeilijk of zelfs geen afscheid kan nemen, omdat ik iemand ben die een paar dingen heeft die hij altijd weer opnieuw zou dragen zodra ze gewassen en weer droog zijn, omdat ik iemand ben die voor geen meter - zelfs voor geen millimeter - meedoet met wat de mode voorschrijft, en omdat ik iemand ben die dus eigenlijk op dat punt niet veel nodig heeft, reken ik afscheid nemen van deze schoenen tot één van de pijnlijke momenten uit mijn nog jonge leven.
schoen1Gelukkig zorgen digitale toestellen er nu voor dat je ook van onnozelheden foto's mag trekken, zodoende kan ik de komende weken, maanden of zelfs jaren blijven kijken naar de schoenen die zo lang aan mijn voetjes mochten zitten. En die nu in de vuilbak liggen.
Maar ik ben er eigenlijk wel zo goed als zeker van dat ik toch niet alleen ben, dat er nog veel mensen zijn die op één of andere manier gehecht geraken aan bepaalde kledingstukken, en die dan ook blijven dragen, ook al is het zogenaamd "not-done". En het dan erg vinden dat versleten zijn.
Ik heb nog zo'n rode T-shirt ook. Die draag ik niet meer, omdat hij anders nóg meer zou verslijten en ik hem dan niet meer zou kúnnen dragen. Leg dit maar eens aan een normaal mens uit ....
P.S. Ondertussen heb ik de schoenen alweer uit de vuilbak opgevist, en ze staan terug klaar om gebruikt te worden waarvoor ze gemaakt werden: rond mijn voetjes zitten. Maar dát ga ik niet doen. Toch... de vuilbak, en nadien de verbrandingsoven, dát was net een brug te ver ! Dát hebben ze niet verdiend.

14:47 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook

Commentaren

ach ja geert, zo heb ik een shirt wara in geen afstand van kan doen :-)) dus slaap ik er maar in, ik dacht dat ziet niemand, maar daar komt misschien ook wel weer eens verandering in :-))

xxx

Gepost door: klaproos | 26-10-09

ik heb nog mijn allereerste schoentjes, stonden op donderdag op mijn blog.
misschien kan je je sportschoenen te pronken zetten in de tuin onder een afdakje of zo :-)

Gepost door: fotorantje | 26-10-09

Heel begrijpelijk! Mijn ventje heeft ook last van dat syndroom! Hihihi
Liefs,

Gepost door: Bientje | 26-10-09

Zo heb ik mijn eerste (gebreide) peuter-jurkje nog (ongelooflijk dat ik DAAR ooit in paste) en mijn doopjurkje, waarin ook mijn oma is gedoopt. Ik mag dat tere kleedje wel "antiek" noemen.

Gepost door: saartje | 26-10-09

Alleen mijn Uggs(paar paar) en sommige lingerie heb ik geen binding met kleding, wel met sieraden, dus iets herken ik wel. Begrijp me goed, ik ben een echte shopster haha, ik heb dus heeeeeeel veel met kleding.

Gepost door: Danique | 26-10-09

Ohjee het is wat met die voeten..
Ook ik gooi sommige dingen inderdaad niet zo snel weg. Zeker kleding niet. :-) Achja, zo heeft ieder mens zijn eigenaardigheden!

Gepost door: Annemarie | 26-10-09

Geert, Inderdaad een dramatisch moment in jouw nog jonge leven. Als ik jou was ik zou ze op den dressoir zetten, met een bloemeke erbij. En eventueel ook nog een kaarsje.
Een t-shirt niet meer dragen omdat ie teveel zou verslijten zodat je hem niet meer zou kunnen dragen, dat kan je inderdaad niet uitleggen aan normale mensen. Maar aangezien ik niet tot deze categorie behoor, begrijp ik jou volkomen.
Groeten !

Gepost door: Piet | 26-10-09

Misschien kan je ze laten verbronzen, maar dan zijn ze wel een beetje de charmes kwijt en om daar geld tegenaan te gooien...ik weet niet. Aan bepaalde dingen hecht je heel vlug en dat heb ik gelukkig niet met kleding want ik heb in de zomer een paar zakken gevuld met kleding waar ik zo drie keer in kon :-)) Die hoefde ik echt niet meer te zien;-)
Ik heb dat meer met andere kleine hebbedingetjes, die ik in een "herinneringsdoos" bewaar. Die komt af en toe boven en is altijd weer leuk om in te snuisteren en de herinneringen te proeven die erbij horen!
hilsen,
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 26-10-09

Whahahahaha, dat ken ik!!
Maar je hebt gelijk. Gooi maar eens iets weg, gelijk wat, wedden dat je het twee weken later héél dringend nodig hebt?

Gepost door: Jientje | 26-10-09

een tshirt ne rok een kleedje een lange broek heel veel schoenen hahahaha ik kan niets wegdoen ik zeg altijd dat ik het voor het een of het ander nog wel eens kan gebruiken hihihi
maar proficiat voor je welmoedige daad!

Gepost door: callemie | 26-10-09

jaaa... ik kan geen afscheid nemen van mijn discoutfit,uit de jaren 70,laatst had mijn dochter het op zolder gepast,en ze kreeg de rits niet toe,maar mama,dat jij daar ooit nog in gedanst hebt,niet te geloven....tja,dertig jaar en dito kilo's geleden......
wie weet????????,,
draagt mijn kleindochter het ooit een keer ,want mode komt altijd terug!
tip voor je schoenen ,laat ze wat trekken in pretex,dat is textielverharder,dan kun je nog een plant in zetten......
;-)grtjs...

Gepost door: guusje | 26-10-09

Oh jaaaa! Ik ken dat...echt! Mijn vorige sandalen...ooooh die staan hier nog ergens want weggooien kán ik niet...ze zijn nog niet écht kapot ( maar de zolen zijn zó dun, dat het lijkt of je direct op de straat loopt erop hahahahahahaaa)! Jassen is ook altijd een probleem om te vervangen...ik wil eigenlijk altijd precies dezelfde als ik hád...maar die zijn er dus nooit meer hahahahaha!
Onze goede (klim-)vriend heeft een hemdshirt, paars met witte biesjes...die biesjes zijn compleet doorgesleten en nóg heeft ie het geregeld bij zich met klimvakanties hahahaha...het zit zo lekker hè! Ik denk inderdaad ook dat er nog véél meer mensen zijn die moeilijk afstand kunnen doen van kleding en schoeisel, hoe kapot en versleten ook! :-)))
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 26-10-09

Hahaha ik herken mezelf hierin!
ik heb ook zo'n moeite om iets weg te werpen!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 26-10-09

Hoi Geert, en t is dat die dingen die je zo veel gedragen hebt, meestal ook heel gemakkelijk zitten; hé. Ik heb meer problemen met nieuwe dingen, vooral schoenen, eer die mij goed zitten.
Dat zijn duidelijk schoenen met een verleden :-)

Gepost door: Ri@ | 26-10-09

Ah ja... de Flevopolder staat vól met windmolens! De boeren daar kregen dan ook een vette premie als ze een stukje van hun land daarvoor beschikbaar stelden...vertelde m'n broer die ook in de Flevopolder woont, maar er helaas geen eigen grond heeft haha!

Gepost door: mizzD | 27-10-09

Snap het wel. Oei, en dan denk ik dat ik nieuwe schoenen nodig heb. ;-) Ik heb zo een heel gemakkelijk huispak waar ik niet toe kom om het weg te gooien. De kleur helemaal verbleekt, de vest uit vorm en de broek zit vol gaatjes aan de naden op mijn poep. Een schandaal om zo voor iemand de deur op te doen maar toch draag ik het thuis nog regelmatig.

Gepost door: Nana | 27-10-09

*** hahahahahaha doet er mij aan denken dat ik als tiener ooit een roestbruine pull had en die werd echt gedragen tot hij compleet versleten was... onlangs kreeg ik een foto ( staat nu op FB trouwens ) in handen met die bewuste pull, hihihihi, niet om aan te zien!!! Véééééééééééél te klein maar wat was ik dol op dat ding...
Ik herinner mij niet meer hoe die aan zijn einde kwam maar hij was écht tot op de draad versleten!!!
Ik heb er nooit meer één gevonden in diezelfde kleur!!! Doodzonde!!!!

Gepost door: Tal | 27-10-09

dag Geert, Ik heb ook zoiets. Maar die oude schoenen of sandalen zet ik in het tuinhuis ,daar kan ik ze nog aandoen om in de tuin te werken.Toch veel beter dan in de vuilnisbak te gooien hé! En een fleece jasje dat er niet meer uitziet gaat dezelfde weg op.Lekker om je vuil te maken in de tuin.Kom maar niet kijken anders denk je dat er hier een arme sukkel woont!

Gepost door: magda | 27-10-09

Ik begrijp je helemaal!

Gepost door: Martine | 01-11-09

De commentaren zijn gesloten.