13-10-09

Kort en goed nieuws

Sinds begin maart sukkelde ik met de naweeën van een operatie aan mijn linker oor van heel lang geleden (cholesteatoom).
Zodat ik de afgelopen maanden meer tijd dan mij lief was doorbracht in de wachtzaal van de ORL. Drie specialisten hebben er zich over gebogen, en vandaag was de gote test.
De intervallen waarmee ik op konsultatie moest werden i.p.v. 14 dagen verlengd naar 1 maand, en halfweg augustus waagde de ORL het om eens te zien hoe de evolutie zou zijn binnen 2 maanden. Een mens kan tenslotte niet konstant op visite gaan. Bij een verslechtering (lees: terugkeer) van een hardnekkige ontsteking in mijn oor zou een delikate operatie volgen. Delikaat in die zin dat er moest gesneden worden op een plaats die zich onnoemelijk dicht bij de gelaatszenuw bevindt, en als die zenuw geraakt zou worden, zou ik de rest van mij dagen rondlopen met een "schieve muile" (zoals ze zeggen in Oost-Vlaanderen).

Hoera, alles gaat goed. Volgende konsultatie pas binnen 4 (vier) maanden !!

P.S. Wie hier toevallig terechtkomt en interesse heeft in wat ik hierover schreef: hier, hier en hier lees je wat vooraf ging.

11:03 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (12) | Tags: cholesteatoom |  Facebook

Commentaren

Ja ja... omdat vriendlief binnenkort ook voor die verwijdering van zo'n cholesteatoom het ziekenhuis in moet, heb ik me aardig ingelezen in de materie...en er zitten meerdere dingen akelig dicht in de buurt hè...evenwichtsorgaan ook...en eigenlijk is het ook niet ver van je hersens! ;-)
Ik heb een zusje die op 7-jarige leeftijd aangezichtsverlamming kreeg...en mijn moeder overkwam het zo'n 5 jaar geleden..dus ik weet hoe het is. Niet alleen is het vreemd om te zien, maar het brengt vervelende problemen met zich mee, van uitdrogende ogen (omdat die niet (helemaal) meer sluiten) tot problemen met eten. Gelukkig maar dat je dat soort dingen bespaard blijven hè!
Wat jouw reaktie betreft: heb jij niet van die handige parkeercensoren op die Audi??? :P
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 13-10-09

goh geert.

zonder geluk vaart niemand wel zeggen ze hier,
jij hebt vast een engeltje op je schouder zitten :-)
god zij dank

xxx

Gepost door: klaproos | 13-10-09

Goeiehemel Geert, ge gaat toch niet sukkelen met uw oren, hoop ik. Ik hoop heel erg oprecht dat het helemaal mee gaat vallen en er niet gesneden hoeft te worden, uw hoofd is te kostbaar, hoor.

Gepost door: Ine | 13-10-09

Fijn dat het nu allemaal gewoon goed lijkt!! :-)
Ik hoop dat het zo blijft, want een scheve Geert, dat willen we natuurlijk niet!

Gepost door: Annemarie | 13-10-09

Geert, Gelukkig hoeven ze niet te snijden en blijft je gespaard van een "schieve muile". Zo'n operatie lijkt me niet aan te raden als de chirurg een beetje beverig is.
Groeten !

Gepost door: Piet | 13-10-09

aaaaaaaaaaaaaah eindelijk daneens goed nieuws
druk druk druk??????????????? ahaaaaaaaaaaaaaa ik ben benieuwd
dikke knuf jongen!

Gepost door: callemie | 13-10-09

hallootjes.. dat is goed nieuws,hopelijk blijft het zo..
grtjs...

Gepost door: guusje | 13-10-09

Dat is jouw geluksplinter van deze dinsdag,
morgen weer een andere....
lieve groet,

Gepost door: saartje | 13-10-09

kijk en dat goed nieuws lees ik nu hier pas
dus Geert blijft met een gewoon muilke rondlopen
proficiat!

Gepost door: fotorantje | 13-10-09

Thanx voor je mailtje... maar ik begreep het wel al hoor! Ik maak me nog nergens zorgen over! En jij hoeft je voorlopig weer 4 hele maanden geen zorgen te maken hè! :-)))
En wat je auto betreft...ik wist niet dat je al wat langer geleden bedoelde! :-) Maar heb je ze...op je Audi, die sensoren? Wij wél op deze Ford en ik moet zeggen: het went snel!!! ;-)
Groetjes weerrrr!

Gepost door: mizzD | 14-10-09

dag Geert, dat is toch al een goed teken als je maar over 4 maanden terug moet gaan.Hopelijk blijft het de goede richting uitgaan.Medisch gepruts aan je lichaam is nooit leuk en brengt altijd risico's mee.

Gepost door: magda | 14-10-09

oor Oef Geert, blij te lezen dat je 4 maanden niet in de wachtzaal moet gaan zitten, en nog meer blij dat alles goed blijkt te gaan, want " ne scheve smoel " ( zoals ze dan weer bij ons zeggen ) is niet zo leuk he,
houden zo zene !!!
knuff
Nikita x

Gepost door: Nikita | 15-10-09

De commentaren zijn gesloten.