06-10-09

Green is the colour

na_regen_1

Mijn blogbericht van vandaag is assorti met mijn "Song Van De Week": Green Is The Colour.

na_regen_2Natuurlijk heb ik graag dat het mooi weer is. Maar het is niet toevallig dat water het eerste is waar naar gezocht wordt als er ergens een planeet wordt ontdekt of onderzocht. Zonder water geen leven. En bij ons geldt dat jammer genoeg ook, dat mocht de natuur in Vlaanderen de afgelopen maanden ondervinden.
De herfst is veel vroeger in 't land dan anders, tenminste die indruk hebben we. Alleen.... de meeste bladeren die nu op de grond liggen zijn daar omdat ze verdorden door de droogte, en niet omdat de sapstroom tot stilstand kwam op een natuurlijke wijze.

na_regen_4Het doet dan ook deugd om te zien hoe op die anderhalve dag tijd struiken en bomen herleven. Geen blaadjes meer die naar beneden hangen als bij bloemen die in een vaas zonder water staan. Alles staat weer fier rechtop, en hier en daar doet er nog ééntje zijn best om nog wat nieuwe blaadjes te vormen, zoals de Catalpa.
En de boeren zullen ongetwijfeld ook tevreden zijn, om nog maar niet te spreken over de koeien en alle andere grazers.
We vinden het niet leuk, maar 't is echt wel geregeld nodig dat het regent. Al is het maar om te beseffen hoe plezant het is als de zon schijnt !

na_regen_3

17:47 Gepost door Geert in Tuin | Permalink | Commentaren (15) | Tags: regen, bomen, struiken, hortensia, catalpa, philadelphus |  Facebook

Commentaren

Ik vind het helemaal niet erg die regen nu!
Ik hoopte er eigenlijk al op.. Misschien dat er straks dan toch nog prachtige kleuren in de natuur gaan verschijnen omdat de sapstroom is gestopt! Ik hoop het zo. :-)

Gepost door: Annemarie | 06-10-09

ahhh precies, het zijn de donkere wolken die maken dat we de zon weer zien schijnen :-)
ik heb heerlijk lopen wandelen vandaag , kwam doorwaternat thuis, maar met een énorm geluksgevoel:-)
hemelwater:-)

een verademing:-)

maak er een heerlijke avond van geert.

Gepost door: klaproos | 06-10-09

Helemaal mee eens Ik hoop net als jij dat deze regen alle bomen struiken en grassen nog veel goed mag doen en dat de droogte niet al te veel schade heeft toegebracht maar dat zullen we volgend voorjaar pas goed kunnen zien he.


groetjes Sary

Gepost door: sary | 06-10-09

Hoi Geert, het moest zeker hoognodig regenen, ma ik ben t toch al beu ondertussen. Zeker nu mijn ventje in t weekend begonnen is met grondwerken op de inrit :-(
Nog een fijne avond!

Gepost door: Ri@ | 06-10-09

We vinden het niet leuk, zeg jij??? Ik houd zo van het weer, van elk weertype ook van de heerlijke regendruppels...
Ik loop met mijn gezicht naar de druppels en voel ze op mij.
Natuurlijk ben ik een gek mens, want wie loopt in de regen, wie dansen er in de regen: José en ik toch?
Omdat er niets en niemand kan bestaan zonder levensbehoefte nr. 1.
Ik blij, jij héél blij, wij allemaal blij de heerlijkste herfst in!
Dag Geert!

Gepost door: saartje | 06-10-09

Heb nog niet durven kijken... of míjn hortensia ook weer overeind is gekomen...hij zag er erg treurig uit de laatste keer...en het was zo'n mooie! Mocht ie het toch redden, dan is het me die rottige verkoudheid die me nu teistert door die allereerste regenbui die ik op m'n kop kreeg afgelopen zaterdag dik waard!
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 06-10-09

bon je het je regendans gedaan
en regen gekregen
content???????????
ikke niet want als je moet lesgeven en je hebt geen turnzaal en je moet buiten staan in die regen
wel ik kan je verzekeren dit is niet leuk!
dadakes

Gepost door: callemie | 07-10-09

Geert, Het heeft ons allemaal deugd gedaan. Mijn sapstroom is alvast weer tip top in orde.
Groeten !

Gepost door: Piet | 07-10-09

Allee gij!!! Mijn eerste optreden??? welneee...ik ben al wel vaker als co-writer opgetreden hoor! maar ik slap liever! hehe wroeff!

Gepost door: Axel | 07-10-09

'slaaaaaaaaap' !!! zie dat komt er nou van als je over tikfouten gaat beginnen! :P

Gepost door: Axel | 07-10-09

het regendansje heeft geholpen en gisterenavond is er nog een fikse bui gekomen.

OT ahnee hé, k heb dat liedje voor volgende week staan bij iets :-) echt waar

Gepost door: fotorantje | 07-10-09

eindelijk.. regen,het was broodnodig,want onze regenput van 10.000 liter stond al twee maanden droog,ik zal het wel zien aan de rekening,het is nu dat een mens er bij stilstaat hoe waterverspillend wij zijn,alles dagen douche,wc,het wasmachien,een paar weken geen regen en de put was al leeg!
maar het regent hier nu al de ganse namiddag pijpestelen.
niets ruikt zo lekker als de natuur na een flinke regen bui,als het nu maar van ophouden weet ;-)grtjs...

Gepost door: guusje | 07-10-09

dag Geert, daar zeg je me wat,het had een maand eerder moeten regenen want veel groenten en planten zijn gestopt met groeien of bloeien. Het hielp niet veel als ik elke dag water gaf.Want dat is niet helemaal hetzelfde. Maar nu regent het al twee dagen en je ziet de natuur herleven. Maar ja de herfst meldt zich aan ,daar is geen regen tegen opgewassen.Het is enkel een beetje uitstel.

Gepost door: magda | 07-10-09

Het was geen film... maar een stomme klusserie dat 'Extreme Home-Make-over' heet, bouwt een hele ploeg mensen in een week een compleet huis...en dan echt een Amerikaans droomhuis hè, met alles erop en eraan, ook van binnen alles ingericht. Dit keer was het voor een familie dat een zoontje had van 10, die het niks anders als tegen gezeten had in het leven, hij kreeg op zijn vierde leukemie (waar ie van genas)maar op zijn 9e begaven zijn longen het (waarschijnlijk door de radiotherapie)waardoor ie een dubbele longtransplantatie moest ondergaan. Enfin, dat ventje mocht wer naar huis, maar dat huis was zo lek als een mandje en stond daardoor stijf van de schimmels...kon ie dus niet in terugkomen. Konden ze zolang ergens anders wonen ( want dat hele dorp leefde mee), maar ja, dat kn niet eeuwig duren. En dús kwam dat klusteam...man, het was echt enorm corny en typisch Amerikaans, maar bij zieke kinderen hou ik het toch al moeilijk droog hoor!
Die virusscanner is niet gratis, ik mail je daar wel even over. En die G was niet van jou nee...ik heb iedereen van wie ik er eentje kreeg gewaarschuwd.
Tsk tsk tsk...misschien ben je er zo eentje van 'pijn is fijn', maar ik hou niet van mensen die slaan hoor! hihihi!
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 08-10-09

:-) Als ik geslagen word huil ik niet hoor, dan word ik alleen maar heel erg nijdig denk ik...weet het natuurlijk niet zeker, want ik bén nooit geslagen! Rare discussie dit woehahahahahahahaha!
Maar ik hou wel van huilen om films hihi (alleen niet in de bioscoop, zou me doodschamen hahahaha), huilen kan inderdaad helend werken denk ik, want ik voel me daarna altijd heel goed!

Gepost door: mizzD | 08-10-09

De commentaren zijn gesloten.