15-09-09

Onze Tsjoep - voetbal met een kat

Een waar gebeurd verhaal.

tsjoep_1Ik moet ongeveer zo oud geweest zijn als hiernaast toen we een kat hadden die een beetje trok op die hieronder.
Haar naam: Tsjoep, en voor de vrienden: Tsjoepke.
Meer dan twee namen konden wij niet bedenken voor alle katten die we achtereenvolgens hadden, maar 't waren wel ijzersterke namen: afwisselend noemden onze steevast zwarte katten ofwel Tsjoep ofwel Flurk. Tsoepke en Flurkske.

De Tsoep uit de beginjaren zestig was dol op voetballen, waarbij zij dan dienst deed als .... bal. Echt waar !!
In eerste instantie zal de lezer hier denken "wat een vreselijk manneke was dat, en wat lieten zijn ouders allemaal toe ?", maar echte kattenliefhebbers zullen beamen dat je met een kat echt waar in niets moet verschieten.
Het zat zo.
Wij hadden thuis een lange smalle gang, in één recht stuk, met op de vloer linoleum die elke week goed geboend werd, de maandag. tsjoep_2Als wij dan thuis kwamen van school dan was die vloer zo glad als een spiegel. Onze Tsjoep kon er niet op overeind blijven en krawietelde dan maar wat in het rond.
Op een keer passeerde ik in de gang, terwijl Tsjoepke alweer moeite had om tijdig uit de weg te gaan, en ik gaf haar met mijn voet een heel lichte tik. Echt een heel lichte, anders was het verhaal hier gestopt.
Tsjoep slierde een paar meter over de spiegelgladde vloer, en waar ze in 't begin nog moeite deed om overeind te komen, liet ze zich na een kleine meter gewoon de wetten van de fysica welgevallen.
Uiteindelijk kwam ze natuurlijk vanzelf tot stilstand, en ze had dat blijkbaar heel erg prettig gevonden, want zo snel als enigszins mogelijk kwam ze gewoon weer voor mijn voeten staan. Waarna de geschiedenis zich herhaalde. Een keer of vijf, of misschien een keer of tien zelfs.
Feit is dat ik vanaf toen bijna niet meer in de gang kon komen of Tsjoep wou erbij zijn, en liet zich telkens met een plof vallen, vlak voor mijn voeten. In de hoop dat ze weer een lichte trap zou krijgen om een 5-tal meter verder al slierend tot stilstand te komen.

Zo ging dat vroeger. Een gameboy of een playstation hadden wij niet, wij hadden iets veel plezanter:Tsjoepke.

Commentaren

Ik geloof het werkelijk waar,
want inderdaad zo was klein Geertje
en zo zijn poezen. Nu nog steeds!
Ik glimlach om dit leuke verhaal!

Gepost door: ank | 15-09-09

hallo Geert leuk moet Tsjoepke het zeker gevonden hebben anders kwam ze niet steeds terug :-)
groetjes

Gepost door: Borriquito | 15-09-09

Hehe... ja, katten een beetje kennende zullen ze dit wel een leuk spelletje kunnen vinden hè! :-) Maar alle katten eenzelfde naam?? Neee, dat zouden wij nooooit gedaan hebben...wij hadden een ren vol cavia's, maar die hadden allemaal toch wel hun eigen naam......euhmm nou ja, aanduiding dus: die dikke zwarte, die gestreepte kont, die vlekkiesneus, enzovoorts...want als er iets mee aan de hand was, moest mijn oudste broer toch weten welke ie er eventjes uit moest halen voor nadere inspektie hè. :-) Maar jullie hadden al die Tjoeps en Flurkskes dus ná elkaar hè...dat scheelt! :-)))
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 15-09-09

hihi, zoef deed tjoepke
dat zal heel plezant geweest zijn voor haar, eens iets anders dan muizen jagen

Gepost door: fotorantje | 15-09-09

Leuk, poesjes zijn leuk om mee te spelen als ze zo klein zijn hè.

Gepost door: Danique | 15-09-09

Geert, Als kattenliefhebber moet ik inderdaad beamen dat je met een kat in niets moet verschieten. Al hebben onze twee poezen mij al dikwijls doen verschieten.
Jullie hadden dus een playtsjoepke. Of een gameflurkske. Hahaha. Katten zijn wonderlijke wezens.
Groeten.

Gepost door: Piet | 15-09-09

Hehe... is zuiver toeval...denk dat het a.u.b. net zo vaak gebruikt wordt hier, zoniet meer dan het s.v.p.! Zal er eens op gaan letten en...het vastleggen uiteraard! :-)))
Maar moet zeggen dat ik het taalpurisme van de Vlamingen hard tegen vind vallen, sinds ik blog valt me dat op...ik die dacht dat het Vlaams veel meer puur Nederlands was! Jullie gebruiken véél meer Engelse woorden dan wij, veel meer merknamen als soortnamen en ook veel verfranst Nederlands. S.v.p. dan misschien niet zoveel..! :-)))

Gepost door: mizzD | 15-09-09

whahahaahhahaha
ik ken dat :-)
zo'n katje had ik ook, alleen slingerde ik die niet zó ver weg :-)
maar die genoot daar ook van :-)

wehaahhahahahaha geert, ik kan 5 dingen opnoemen die eigenlik wel beter konden aan die foto:-)
maar hij kan er mee door, ik denk dat jij gewoon verliefd bent op de plant:-)
die zou je misschien wel in je vijver willen :-)
hij is mooi,
toegegeven:-)

geniet je van het hemelwater ??

xxx

Gepost door: klaproos | 15-09-09

dag Geert, ik geloof je! Als poezen iets leuks vinden dan zullen ze het jou wel tonen .Dat moet wel een koddig gezicht geweest zijn een jongetje voetballend met de poes,hahaha!

Gepost door: magda | 15-09-09

tja, als ze t dan echt leuk vond, waarom nie zeker?!
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 15-09-09

ah ja de katenvoetbalhistorie hihihi hoe komt het dat ik dit verhaal al ken hihihihihihihi
dada

Gepost door: callemie | 16-09-09

neeje.. wij hadden ook een kat die flurk noemde,dat was in die tijd een stripfiguur uit een of andere krant hé,z'on typetje in een overal met een sigaret in zijn mondhoek.
maar linoleum lag er niet in ons huis wel een blinkende zwarte vloer waar de kat haar pootjes ,duidelijke sporen op naliet,tot grote ergernis van ons moeder.zodoende dat flurk niet meer in huis mocht en in de stal moest slapen,want een kat was om muizen te vangen zei ons ma!
grtjs...

Gepost door: guusje | 16-09-09

:-)
wat ga je doen geert,
kap je der mee met verven of tuinen :-)

Gepost door: klaproos | 16-09-09

Ik zie het zo gebeuren voor m'n ogen :-)
In ons appartement hadden we ook linoleum én een poes en af en toe boende ik de wandkast met zo'n spuitbus waaruit de boenwas nevelde. Nadien was die kast zo zacht én glad als wat én ook de linoleum eronder. Als Benneke (de kattin)dan een loop nam en wilde remmen, schoof ze gewoon verder. Hilarisch gewoonweg. Jammer genoeg is het beestje nu al jaren dood.

Gepost door: Stefanie | 17-09-09

Een leuk verhaal!!!

Gepost door: Martine | 01-11-09

De commentaren zijn gesloten.