08-09-09

Een tijdje geleden

't Is alweer een tijdje geleden dat er een overzicht kwam van de tuin.
Augustus was op tuingebied een maand om snel te vergeten: redden wat nog te redden is, was hier het motto. De frissere nachten en vooral de regen van vorige week hebben ervoor gezorgd dat een overzichtsfoto - van ver dus - nog redelijk iets laat zien. Maar je mag alles nu niet meer van dicht bekijken, want de droogte heeft toch wel haar tol geëist. Dode planten en struiken zie je gelukkig niet in het geheel, en van ver....

tuin080909_1
tuin080909_2

10:17 Gepost door Geert in Tuin | Permalink | Commentaren (13) | Tags: tuin in september |  Facebook

Commentaren

het is een echt natuurgebied waar jij woont
dat ziet er van ver nog allemaal oké uit, maar jij ziet dat natuurlijk met andere ogen hé.
jammer genoeg zal je met zo'n grote tuin niet veel tijd hebben om op een bankje te genieten van je vijver
als er een bankje zou staan :-) maar k zie daar wel een mooi plaatsje voor een bankje

geniet nog maar van je tuin, ahnee, vandaag is het schilderen hé

dada

Gepost door: fotorantje | 08-09-09

Ziet er zo inderdaad... nog heel mooi uit hoor! En ach...in de natuur gaat er altijd van alles dood, dat hoort erbij en het komt wel weer terug...meestal dan! hahahahaa!
Axel heeft geen enkel probleem met die oren, maar hij heeft dan weer door die hanglippen soms last van die simpele hondenkoekjes in de vrom van zo'n mergpijpje, van Marquis, weet niet of je die kent? Wanneer ie die doorbijt, gaat er vaak een stuk tussen lip en boven de kiezen zitten en die krijgt ie er zelf maar moeilijk uit, dus dan moet ik met mijn vinger in z'n bek om het weg te halen. Maar dat is bij hem ook geen enkel probleem. Wat jij bedoelt met dat schrokkken met het laatste stuk, dat doet ie wel met die buffelhuidkluiven...oei oei...en dan stikt ie vaak bijna in, maar nee, dat kun je ze niet afleren hè!
Groetjesssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 08-09-09

OT hihi, k moest toch wel lachen met je reactie, vooral je klonk zo heel ernstig, was het niet van deze :-) dan zou ik denken dat je precies beetje boos bent op de wind :-)
t is toch zalig om even uit te waaien in bos, aan zee,...

Gepost door: fotorantje | 08-09-09

tja geert, alles heeft een prijs hé,

maar troost je, zo van ver ziet het er goed uit, en ja, je weet inmiddels dat de heide er ook héél goed uit ziet :-)
kom maar af dan neem ik je graag weer mee, dat weet je,

en je tuin krijgt een herkansing volgend jaar hé,
xxx

Gepost door: klaproos | 08-09-09

Hoi Geert, de plantjes snakken hier nog naar regen. Op t moment is t hier weer rond de 30°C, vrees ik. Water geven is hier nog een bijna dagelijkse bezigheid!
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 08-09-09

Dag Geert, Waar het bij jou stopt
gaat het bij mijn cirkel door.
Ook de minder mooie kanten
in de natuur
probeer ik voor "mooi" te laten zien.

Gepost door: ank | 08-09-09

dag Geert, Mijn tuin is wel niet zo groot als die van jou maar ook mijn tuin is over zijn hoogtepunt heen.De hevige rukwinden van de vorige week hebben veel "schade" aangericht en dan ben ik maar gaan snoeien zodat de rest er toch weer behoorlijk uitziet.Veel regen kregen we hier aan de kust niet,dus is het dagelijks een uurtje water geven aan de planten.Ach ik geniet nog van de tuin zoals die er nu bijligt,zolang het weer het toelaat vind je me dan ook buiten!

Gepost door: magda | 08-09-09

Ik denk dat het overal is...
Ik ben heel benieuwd hoe de herfst gaat worden of die net zo mooi wordt als afgelopen jaar... Maar dat verwacht ik niet.
Zag de eerste megapaddenstoelen vandaag alweer.

Gepost door: Annemarie | 08-09-09

O wat heb jij toch een prachtige tuin hé. Sproei jij dan nooit extra bij met zo'n warm weer? Ik ook niet zenne maar mijn planten hebben geen weet gehad van het weer. Van de winter waren mijn Choisia's wel bevroren geweest maar die zijn er zonder snoeiwerk weer doorgekomen.

Gepost door: Nana | 09-09-09

Jajaa 09.u09 was nog leuker geweest, maar helaas: woensdag boodschappendag hier hè...en als het zo warm is, zo vroeg mogelijk omdat Axel anders dood gaat achter in de auto! :P

Gepost door: mizzD | 09-09-09

Geert, Op de foto's te zien lijkt de schade inderdaad nogal mee te vallen. Vergeleken met mijn tuin, ziet het er bij jou heel erg behoorlijk uit.
Veel regen moeten we de komende dagen nog steeds niet verwachten. Als het zo blijft doorgaan, moet je hier volgend jaar foto's van een woestijnlandschap plaatsen.

Gepost door: Piet | 09-09-09

Je merkt precies dat het uitbundige van de zomer stilaan passé is en de natuur een versnelling trager gaat gaan. En dit lijkt zo vroeg dit jaar. De droogte zeker ?

Gepost door: Stefanie | 09-09-09

De schade kan'k zo niet zien, maar jij bent hier de kenner...

Gepost door: Danique | 09-09-09

De commentaren zijn gesloten.