30-07-09

TMB-dag 9

tmb-dag9

Op het schema: Col de Balme - Col de Posettes - Aiquille des Posettes - Tré-le-Champs - Chalet des Chescrys - La Flégère. Normale wandeltijd: 6u35.

col_de_balme_bisNa een ontbijt wat volledig in lijn lag met onze bevindingen van de avond voordien en van wat we 's nachts meemaakten (echt heel erg slechte bedden), gingen we weer op stap de volgende dag. Op weg naar La Flégère, een vrij groot ski gebied, voelde ik mij gelukkig goed gerekupereerd: de verzwakking van de dag voordien was eigenlijk te wijten aan een euvel dat mij al gans mijn leven overkomt en waar ik mij volgens de dokters geen zorgen hoef om te maken, zolang het maar eens om de zoveel maanden is: na een goed middagmaal krijg ik heel af en toe een soort appelflauwte, vergelijkbaar met suikertekort. Bergop ging weer als vanouds, maar nu was het de bergaf die begon te wegen: enkele dagen geleden had ik mijn voet omgeslagen, en die bleef precies los hangen, en sloeg bij de minste gelegenheid opnieuw om. Jammer genoeg moest ik daar reeds besluiten dat ik de volgende dag op mijn eentje een alternatieve route zou nemen. Zoniet werd het na een lange klim (geen probleem me tde voet) vijftienhonderd meter dalen (wel een probleem), en met mijn gezwollen voet was dit niet aan te raden. Nu heb ik er al veel spijt van dat ik niet wat harder op mijn tanden heb gebeten. ‘k Had misschien een voorbeeld moeten nemen aan het doorzettingsvermogen van Gery, die met immense blaren - schoot er eigenlijk nog wel iets over van zijn voet - de tocht wel volmaakte. Meer nog: tijdens die voorlaatste dag stormde hij als een jong veulen - of was het een dolle koe ? - naar beneden, de jeugd achterna en voorbij.

tmb30       

tmb31

Gedurende onze voorlaatste dag hadden we alle soorten weer: gewoon bewolkt, regen, wat mist, soms wat vochtige warmte. De tocht zelf was zonder meer mooi, zeker van Tré-le-Champ naar La Flégère. Hier en daar werden we verplicht om recht omhoog te klimmen; de weg liep langs kunstmatige konstrukties zoals klimladders, en we kregen zowaar nog de allures van echte bergbeklimmers. Al wel dat we dus niet dood zijn.
tmb28Op een bepaald ogenblik kwamen we zelfs oog in oog te staan met twee gemsen (moeder en dochter / zoon) die nog niet eens bang waren van ons.tmb27
In La Flégère wisten ze blijkbaar wel hoe het gezellig kan gemaakt worden: een zeer mooie en ruime dortoir onder het dak, een aparte bar waar de open haard was aangestoken, meer was er niet nodig om de stemming erin te krijgen. Een ideaal decor om voor de laatste maal ten overvloede te bewijzen hoe goed het ene duo (Hendrik / Geert) wel kon kaarten, en hoe flauw het andere duo (Gery / Karel) wel was.
tmb29Het avondeten was zeer lekker, zelfs van het beste dat we in een refuge al gekregen hadden. Vooral de overheerlijke flan als toetje smaak ik nu nog in mijn mond.

Commentaren

Die eerste foto... vind ik erg leuk! Echt een representatieve foto voor een groepstocht in de bergen hè!
En ik ben blij dat het eten en de sfeer in tenminste één hut dan toch wél goed was...maar ja..als het in ál die hutten zo was geweest, had het van déze niet zo bijzonder geweest, dus zo zie je maar...elk nadeel heb se voordeel, zoals de grote Johan Cruijff placht te zeggen! hahahahahahaaa!
Sowieso leuke foto's en verslag hoor...ik lees deze postjes heel graag! Doet me terug denken aan míjn tocht toendertijd...was toch wel heel erg gaaf! :-)))
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 30-07-09

Onze eerste hond... was net zo groot als Axel, maar nog niet de helft zo kleinzerig...die was zo stoïcijns...en gelukkig maar, anders hadden we van hem, met ál zijn gezondheidsproblemen, nooit nog 10 mooie jaren kunnen genieten!
:-)))

Gepost door: mizzD | 30-07-09

dat moet een serieus toetje geweest zijn als je het nu nog smaakt

zo, dag 9 hebben we ook overleefd, want dat dalen kan toch gevaarlijk zijn hé
prachtig die bergen
nog twee dagen klimmen en/of dalen
pff pff, doodmoe zullen jullie geweest zijn

de denker, dat ben jij dus

Gepost door: fotorantje | 30-07-09

hoi, ik denk als ik die foto's zie dat het toch ook weer de vogezen gaat worden,maar wij doen maar max.10km hoor,heb al een paar mooie wandelingen op het oog,het massief van de grand-ventron staat er in elk geval al bij,....
grtjs..

Gepost door: guusje | 30-07-09

OT voor één keer geef ik je 200% gelijk :-)

dada

Gepost door: fotorantje | 31-07-09

gelukkig heb je ook nog een hele goed gehuegen om alles zo op te kunnen schrijven en de gepaste fotookes hahahah
en wat was het voor een flantaart hihihihihi

Gepost door: callemie | 31-07-09

Waauw, wat een foto's!

Gepost door: Ona_ | 02-08-09

De commentaren zijn gesloten.