27-07-09

Bloggen ? Bloggen !

 

blog1

20 januari 2009: "och och, ik heb nu ook een blog". Mijn allereerste woorden in de de blogwereld ... en ze waren dan nog plagiaat.

We zijn nu dik 6 maanden verder en ik sloeg omzeggens geen dag over. Maar nu heb ik iets beslist wat al een tijdje in mijn hoofd speelde. Neen, geen blogstop, ook geen blogpauze, maar het ritme om dagelijks te bloggen zal ik niet langer rigoureus aanhouden. Het zal gemiddeld overhands de dag worden, soms eens twee dagen niet, dan weer drie dagen na elkaar...
Ik wil kwaliteit boven kwantiteit - waarmee ik absoluut niet wil gezegd hebben dat anderen die dagelijks bloggen niét altijd die kwaliteit zouden brengen.
Maar de tijd die ik achter mijn PC doorbreng wil ik niet nóg groter laten worden, en ik wil wél weer eens af en toe mijn horizon verruimen door andere sites te bezoeken dan blogsites of Facebook. Net zoals vroeger, voor ik blogde: al eens de site van De Standaard bezoeken, al eens een fietstocht uitstippelen, wat wandelingen bekijken, mijn vakantie van eind augustus in de Vogezen wat voorbereiden via internet, gewoon weer eens surfen zonder naar de blogs "geduwd" te worden.

Bovenal - en ook hier herhaal ik, ieder zijn goesting - maar bovenal dus wil ik geen vrijblijvende blog.  Ofschoon alles op het internet dikwijls al 5 keren (of veel meer) geschreven en getoond is, wil ik blijvend korrekte bijdrages brengen voor hen die op zoek zijn naar informatie over bloemen en planten.
Mijn informatie kombineert eigen bevindingen en ervaringen, eigen foto's die de uitleg een meerwaarde geven, en vooral didactisch korrekte informatie. Hier geen copy/paste vanuit Wikipedia, waar ik jammer genoeg geregeld verkeerde info vind. Alles wat hier verscheen en zal verschijnen is altijd weer opnieuw gecheckt in verschillende gerenomeerde naslagwerken over bloemen en planten. En daar kruipt tijd in.

09:18 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (19) | Tags: bloemen en planten |  Facebook

Commentaren

dit is nu eens een pracht blog

Gepost door: Madammeke Ongeduld | 27-07-09

ja Geertje daar heb je gelijk in
en nu voor corsica zit ik hier met al mijn boekskes en folderkes om het niet te moeilijk te maken
FB is bij mij op een zeer laag pitje
bloggen nog niet
maar ja ik ben veeeeeeeeeeeeeeel weg hihihihi
allé saluukes hé!

Gepost door: callemie | 27-07-09

Geert, Ik heb ook altijd tijd te kort om te bloggen. Er zijn nog zoveel andere dingen te doen hé ? De gulden middenweg zoeken is de enige oplossing, zeker ?
Jouw korrekte didactische informatie over bloemen en planten wordt wel heel erg op prijs gesteld hoor !
Groeten !

Gepost door: Piet | 27-07-09

wat jammer
maar zal dat lukken dat afkicken :-)
het is wel verslavend hoor dat bloggen

laat die FB vallen jongen en blijf gewoon bloggen ;-)

k begrijp het wel, er kruipt veel tijd in
ik ben ongeveer een maand later begonnen dan jij
maar doe het nog graag, is beetje 'creatief' zijn

en op blogbezoek gaan is plezant, lees je nog eens iets echt interessant, leuk, waar mensen van genieten en je laten meegenieten van de natuur

'ik mag niet de hele voormiddag alleen maar bloggen'
k zal dat ook maar nog eens een paar keer schrijven ;-)

plan jij maar je wandelingen en fietstochtjes en niet te vergeten je Vogezenvakantie
Het is vakantie voor iets

tot blogs dan maar, binnen 2 dagen of meer
we blijven door het raam komen piepen of er iets veranderd is

dada

Gepost door: fotorantje | 27-07-09

goeiemorgen geert,

als je blogt,zoals het voor jou goed voelt....
is het goed,

ik meld mij te pas en te onpas bij je:-)

geniet van het leven en verwen jezelf is de eerste stelregel,

tot gauw

Gepost door: klaproos | 27-07-09

OT OT ik vergeef het je
maar alleen omdat je klaproos vermeldt want die wil ik voor geen goud missen

enne k zal beter mijn best doen ;-DDDD

dada

Gepost door: fotorantje | 27-07-09

En tijd is iets wat we altijd tekort hebben. Gelijk heb je. Jouw "probleem" was voor mij één van de redenen om een paar maanden geleden even te stoppen. Mijn prioriteiten liggen nu anders, heb niet meer de neiging om alle dagen te bloggen. Ook zo is bloggen leuk. Vooral geen druk voelen en bloggen zoals je zelf wil. Mensen die hier graag komen lezen zullen ook blijven komen als je niet alle dagen post hoor. Tegenwoordig blijf je met de feed-reader goed op de hoogte wanneer iemand iets nieuws post zonder dat je twintig keer moet gaan kijken want ook daar kruipt tijd in hé. Bloggen en FB is idd heel leuk maar er zijn nog andere leuke dingen in het leven. Het moet niet allemaal virtueel zijn.
Op je reactie: als je eens in de buurt bent, hartelijk welkom, ook zonder Verbena! ;-) Stel je er niet te veel van voor want mijn tuin is amper een kinderzakdoekje vergeleken bij de jouwe zenne. Maar ik denk wel dat ik even erg geniet dan jij. :-)

Gepost door: Nana | 27-07-09

Er kruipt heel veel tijd in, da's een feit!
En ik apprecieer je postjes met tuintips zeer zeker ook,ik blijf lezen, ook al post je iets minder.

Gepost door: Jientje | 27-07-09

Ja ja... hier loopt elke blogger wel eens tegenaan vroeger of later...het moet ook geen verplichting zijn hè! Kwalitatief of kwantitatief...ach, wat is doorsnee de kwaliteit van een blogje hè? Dat ik er zelf plezier aan beleef...dat is voor mij al een kwalitatieve eigenschap! En toen ik afgelopen zaterdag de brief kreeg van de mensen van het shitzuhuisje, waarin ze schreven dat mijn blog hun leven zo heerlijk verluchtigd had, omdat ze erom konden lachen en erbij weg konden dromen toen ze het enorm zwaar hadden...kijk, daar sta je niet vaak bij stil, maar voegt toch zéker voor mijn gevoel héél veel kwaliteit toe aan een op het eerste oog flauwekullerig blogje als het mijne!
Iedereen moet gewoon doen waar ie zich goed bij voelt wat het bloggen betreft ( en niet alleen wat dát betreft hè!!)...ik laat heel soms ook eens een dagje schieten...of ik post eens lekker laat...heb tijden elke ochtend rond de klok van half 8 een postje gehad...maar dat is niet te doen op de lange duur!
Dus gewoon: relax and do it your own way!!
Groetjessssssssss!
ps. het was op de foto's eronder te zien hè...hij een groene bak en ik een wit kopje met Illy erop in het rood! :P

Gepost door: mizzD | 27-07-09

Allemaal MIJN SCHULD dat bloggen :-))))

Gepost door: one life | 27-07-09

En tijd om de "zin" te ontdekken
van het duister....

Gepost door: ank | 27-07-09

Das een normale reactie als je een tijdje bezig bent maar het is als een verslaving hoor je komt er niet zomaar ineens vanaf.

Gepost door: Patrick | 27-07-09

halootjes, ik ben het volledig met je eens,wat begon als een uitlaatklep,groeide uit tot verslaving, ik die ooit de vraag had gesteld,wat zoeken die mensen,die vreemden van elkaar zijn, daar op dat net!
eigenaardig dat volledig vreemden opeens vrienden worden,mensen met gelijkaardige ervaringen,vinden elkaar,en steunen mekaar,bij mij was het echt een healing,maar nu het beter gaat ,wil ik ook wel nog wat anders doen,en zien,zeker nu het zomer is,in de winter,hebben we meer tijd,om aan de pc te zitten,
wij waren verleden jaar ook in de vogezen,in ventron,hotel l'ermitage,een beetje vergane glorie,maar een hele goede keuken.......
grtjs...

Gepost door: guusje | 27-07-09

hallo! Grappige cartoon, komt mij bekend voor.
Je hebt gelijk.
In het begin loopt iedereen wel wat hard van stapel,maar op den duur gaan er zoveel uren in kruipen dat je geen tijd meer hebt om te leven. En waarover gaan we dan nog bloggen?
Eindeloos het internet kopiëren heeft geen zin. Ik denk dat een blog pas zin heeft als je er iets persoolijks kunt aan toevoegen.
Zo, geniet verder van de schoonheid van de natuur en van het bloggen erover.
Groeten.

Gepost door: wim | 27-07-09

Hoi Geert, in de zomer heeft een mens zo al andere bezigheden dan aan pc zitten, hé! Het bloggen moet plezant blijven en mag zeker geen verplichting worden.
Vroeger zat ik veel op MSN-groepen te chatten of meedoen met woordspellekes. Maar vanaf dat die groepen gesloten zijn, heb ik me meer met bloggen bezig gehouen en ondertussen is Facebook er ook nog bij gekomen.
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 27-07-09

Geert, ik begrijp het hoor.Bloggen is een verslaving maar het moet ook nog leuk blijven. Ik schrijf graag en voor mij is het geen karwei.Maar ik wil ook altijd juiste informatie geven en zoals jij het doet met bloemen en planten is dat verdomd moeilijk.Ik had vroeger een grote tuin een goeie 100m van mijn huis waarop ik bloemen en groenten had.( van de eigenaar van dit stuk grond mocht ik daar tuinieren )Ik wilde ook alles weten van planten en bloemen en zat veel met mijn neus in boeken. Op den duur hou je dat niet vol. Nu heb ik die tuin niet meer,de eigenaar wilde zelf daar tuinieren. Ik heb het 18 jaar gedaan. Nu heb ik naast mijn woning een redelijk stuk gras omgespit en tuinier ik nog voor eigen gebruik( voordien ook voor mijn drie kinderen)sla,wortelen,spinazie en noem maar op.Nu is het leuk en niet meer zo tijdrovend.
Geert zoek jij nu maar een poosje je evenwicht en ik ben er zeker van dat je even gezwind zult terugkomen,want je logjes zijn altijd zeer verzorgd en dat ga je op den duur zelf nog missen.

Gepost door: magda | 27-07-09

Een welgekend gevoel bij heel wat bloggers, volgens mij. Van het ogenblik dat iets aanvoelt als een verplichting, is de lol er af.
Niemand verplicht je ertoe, en toch voel je het als een soort 'moeten'.
Gewoon doen waar je zin in hebt, er zijn al genoeg verplichtingen waar je niet buiten kan !

Gepost door: Mamapippa | 28-07-09

Ik ben verplicht geweest om dat ritme van elke dag bloggen te doorbreken. Ook ga ik niet meer overal reageren. Ik verplicht mezelf tot niets meer en da's veel beter!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 29-07-09

tuinieren in tuin en moestuin de nagel op de kop...
Zelfs de blogs waar men enkel foto's plaats geraken op een gegeven moment wel eens "opgedroogd" en zelfs als ze dan in hun archieven duiken om toch nog maar een foto te kunnen plaatsen die dag heb je vaak zoiets van 'die had nu niet gehoeven'.

De drang om te bloggen is meestal groot maar als er niks gebeurd gebeurd er niks he ;-)

Maar van uitstel geen afstel maken he !!

Gepost door: the666bbq | 21-10-09

De commentaren zijn gesloten.