20-07-09

TMB-dag 7

tmb_dag7

Op het schema: La Fouly - Araz de Fort - Issert - Champex - Relais d'Arpette. Normale wandeltijd: 4u25

Na een redelijke nacht en een verkwikkende ochtenddouche konden we opnieuw op pad. Onder ons hotelletje was een winkel, dus hadden we wat voorraad kunnen inslaan.
dag7_1Op papier kregen we die dag een overgangsetappe voorgeschoteld. Eerst langzaam dalen, nadien langzaam stijgen naar Relais d’Arpette. De geestelijke vader van onze tocht, Dirk, noemde het  in zijn beschrijvingen zelfs een rustdag. Het draaide wel eventjes anders uit. De moeilijkheidsgraad was, op de laatste klim na, niet erg hoog, maar er moesten zestien kilometers afgelegd worden. En hoe dan ook, na zes in de kleren kruipende dagen, en met twaalf tot veertien kilogram op de rug is dit geen makkie. Onze rustdag was dan ook geen dag voor echte mietjes.
Het grootste deel van de tocht liep door bossen en langs mooie kleine ongerepte Zwitserse dorpjes, waar er klaarblijkelijk nooit toeristen halt hielden.
Ergens langs een riviertje aten we: zeer lekker stokbrood met worst en kaas en een in de rivier gekoeld biertje.

dag7_2            

Een klein uurtje voor we het eindpunt van de zevende dag zouden bereiken passeerden we door Champex, waarvan ik me nu nog steeds afvraag wat al die toeristen daar komen zoeken: weliswaar zeer mooi gelegen langsheen een groot meer, maar veel te druk en vooral veel te mondain: het Knokke-Het Zoute van Wallis.
De tocht van Champex naar Relais d’Arpette was wel heel mooi: voortdurend vrij steil klimmen, maar relais_darpettede aanblik en het verfrissende geluid van het bergriviertje waarlangs ze ons stuurden deed je alle vermoeidheid vergeten.
Ondertussen hadden we ons voorgenomen om in Relais d’Arpette te informeren naar mogelijkheden om onze bagage ‘s anderendaags, tijdens de geprogrammeerde koninginnerit, via wegvervoer ter bestemming te laten brengen, zodat we de kilo’s op onze rug voor één dagje zouden kwijt zijn: de eerste tekenen dat we nu toch echt wel moe aan het worden waren.
Toen we aan de relais arriveerden leek het daar op het eerste gezicht heel druk; de meeste mensen die daar op het terras zaten waren echter dagjestoeristen, want toen de zon zich wegstak achter dreigende onweerswolken werd het plots heel wat kalmer.
relais_darpette_viewHet uitzicht vanuit de relais was weeral de moeite waard, en dat beloofde voor de koninginne-etappe van de dag daarop. Nadat we de vermoeidheid van ons konden laten afstromen onder de douche konden we ons moreel beginnen voorbereiden op die tocht.
Al snel bleek echter dat de koninginne-etappe zou worden ingeruild voor alweer een alternatieve tocht. ‘s Avonds brak er immers een onweer uit, met vooral veel regen, dat ons deed besluiten de ‘Fenêtre d’Arpette’ links te laten liggen. De Fenêtre was immers als zéér gevaarlijk en vooral zeer glad omschreven bij regenweer. Daarenboven bleek dat we onze bagage inderdaad konden laten afhalen, mits betaling uiteraard, maar dan waren we wel verplicht om over Triënt te gaan om ze weer op te pikken, en dit viel niet te kombineren met de Fenêtre d’Arpette.
Terwijl we ‘s avonds aan tafel zaten (overigens een lekker avondmaal) kwam ook het heugelijke ietwat bizarre, maar zeker verrassende nieuws dat Dirk terug zou komen om de laatste twee dagen nog mee te maken. In Chalet de Balme (eindpunt van de volgende dag) zou hij ons opwachten. Na de nodige onderzoeken in Brugge was immers gebleken dat alles in orde was.
Voor het eerst sinds ons vertrek was er ‘s avonds een evenwichtige bezetting van de bedden (m/vr) in onze dortoir: bij ons sliepen immers twee jeugdige Braziliaanse schoonheden, die de Europese Alpen kwamen verkennen.
Zo konden we eens een nachtje heerlijk dromen.....

10:38 Gepost door Geert in Vakantie | Permalink | Commentaren (10) | Tags: la fouly, champex, tmb, gtmb, relais d arpette |  Facebook

Commentaren

Leuke verrassing dat Dirk terugkwam, en jammer dat het bij dromen bleef.....

Gepost door: ank | 20-07-09

Geert, Dromen zijn niet altijd bedrog. Het lijkt me hoe dan ook een fantastische tocht die jullie hebben ondernomen.
Groeten !

Gepost door: Piet | 20-07-09

goeiemiddag geert, ben net terug van een wandeling mét camera,s en lenzen, die wegen geen 12 kilo, maar gaan wel erg zwaar aanvoelen na een tijdje,petje af voor jullie,

* koel biertje uit de rivier neem *

*plop*

ahhhhhhhh wat is dat lekker:-)

Gepost door: klaproos | 20-07-09

hèhè, serieus tjooltochtje weer

OT: olala, iedereen wil raden maar dat was niet de bedoeling. Waar? Oostvlaanderen-Aarde!
t is gewoon in Deinze-Oostvlaanderen-Aarde
tja, blijkbaar heeeeel slechte titel van mij
of niemand denkt zoals ik ;-)

Gepost door: fotorantje | 20-07-09

Wow...Braziliaanse schonen nogalliefst! Dat zijn wel zo ongeveer de mooiste vrouwen op aarde volgens mij...trouwens...ze hebben daar ook héél appetijtelijke heren..!! hahahah!
Btw...las zaterdag in de krant dat er 3 alpinisten omgekomen waren omdat ze in dichte mist hun tocht trachtten te vervolgen en toen uitgegleden waren...zo zie je maar wat een ongelofelijk geluk jullie hebben gehad die ene dag toen je de weg kwijt was!
Dit klonk wel als een hele mooie dag...ik hou meer van die wandelingen door bos en dorpjes dan over de kale rotsen hoor!
Vind je blogdecor overigens een stuk opgeknapt zo...wat rustiger voor de ogen dan helemáál dat paars! :-)
Groetjessssssssssss!
ps. nee hoor, niks aan de hand...ik hou geen vaste posttijden aan! :P

Gepost door: mizzD | 20-07-09

Wat die skins betreft... ik ken daar allemaal niks van en ik vind het bij wel best zo...heb het al ruim 3 jaar nu zo het is en vind het wel lekker herkenbaar hoor! Alleen pas ik wat foto's in de zijkolommen aan aan het seizoen...and that's it!
Maar vind het hier echt mooi geworden...die banner ook ja...mooie hortensia hè!
En een dagje strand zou die heup niet laten verkleuren hoor...dat plekje zit altijd veilig ónder m'n badpak! :-)))))))

Gepost door: mizzD | 20-07-09

Geert, bergwandelingen zijn zo vol inspiratie en je Greenday muziekje is te gek, ben vooral een fan van hun American idiot maar dit is ook heel herkenbaar, leuk!

Please come around, jij

Gepost door: Danique | 20-07-09

Hoi Geert, je hebt je blog wat opgefrist, zie ik :-)
Ik ben dat al lang van plan, maar ik ben bang dat ik mijn blog dan ga overhoop halen. Vroeg of laat moet ik er toch s werk van maken!
Nog een fijne avond ...

Gepost door: Ri@ | 20-07-09

Geert, Ik geniet ervan om te lezen hoe jullie wandelingen verlopen,maar zelf zou ik het niet zien zitten. Ik hou het maar met mijn fiets,minder vermoeiend.Ik rij gewoon voor mijn plezier.

Gepost door: magda | 20-07-09

Ik ben echt jaloers op jou, Geert. En nheus iet enkel omwille van die twee jeugdige Braziliaanse schoonheden, zoals je misschien zou durven denken. :-)

De bergen, daar ging ik de helft van mijn ouwe dag doorbrengen, maar met mijn machine is dat niet slim annex veilig ;-)

Ik wens je nog een leuke avond!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 21-07-09

De commentaren zijn gesloten.