17-07-09

TMB-dag 6

tmb_dag6

Op het schema: vertrek Lavachy - Arnuva hut - Grand Col Ferret - Ferret - La Fouly. Normale wandeltijd: 6u15'

tmb20

tmb23


's Anderendaags troffen we het alweer: voor de derde dag op rij mooi weer. En voor de derde dag op rij zouden we getrakteerd worden op grandioze uitzichten. Maar Gery heeft daar weinig oog voor en vraagt zich zelfs openlijk af of hij de tocht zal kunne verder zetten: de voetblaren spelen hem danig parten.
De dag was mooi evenredig verdeeld: ongeveer drie uren klimmen en ongeveer drie uren dalen. tmb22In de afzink van Grand Col Ferrethielden we onze tweede pick-nick in open lucht, ditmaal met een beter gewaardeerd lunchpakket uit La Vachey. Boven op de Grand Col Ferret, alwaar we twee echte Russen mochten ontmoeten, kwamen we in Zwitserland. Het mag eigenaardig klinken, maar dat zag je aan de natuur: de Alpen in Zwitserland zijn anders, liefelijker, minder robuust en groener.
En je kan natuurlijk ook niet in Zwitserland verblijven zonder je eens af en toe onder de lokale bevolking te mengen.

tmb26

tmb25In de vroege vooravond bereikten we het plaatsje ‘La Fouly’. Voor het eerst overnachten op Zwitsers grondgebied. Onze dortoir deelden we met een gezinnetje uit Wortegem-Petegem: vader, moeder en dochter. Met ons vergeleken waren het min of meer ‘tricheurs’ omdat ze de tocht deden zonder bagage, maar in ons binnenste beseften we wel dat ze te benijden waren. De bagage werd door een organisatie van de ene slaapplaats naar de andere gebracht, zo is't natuurlijk niet moeilijk.
Ofschoon de keuken dik in orde was kregen we toch ook hier weer semoule opgeschept, opnieuw met een schamel aantal stukjes stoofvlees, maar ‘t was tenminste lekker klaargemaakt. Er was ook een lekkere soep en dito voorgerecht aan vooraf gegaan, dus namen we de hoofdschotel er maar bij. Achteraf kregen we zelfs een degustiefje geserveerd.
 

13:03 Gepost door Geert in Vakantie | Permalink | Commentaren (9) | Tags: la fouly, tmb, gtmb, lavachy, grand col ferret |  Facebook

Commentaren

Hihi... die semoule zat je wel dwars hè! :-)
Mooie foto's...en zonder bagage??...aaaach, dat is toch niet echt zoals je dat doet hoor! :-)))
Het heeft hier flink geregend vannacht! En ik heb niet alleen met de ogen maar ook met de oren goed dicht gelegen! hahahahah!
Dacht ook altijd dat fietsen niet belastend voor de knieën was...maar ja...meteen 50km!!! :-)))
Mooi, de Vogezen...de ballons hè! Was er ook ooit eens ( zaten vlakbij Gérard-Mer op een camping, in een gehucht dat Les-Bas-Rupts heette), zijn toen wat dagen eerder terug naar huis gegaan, omdat Lennox een snee in zijn enkel opliep dat we niet vertrouwden ( viel achteraf mee, geen pezen geraakt) en willen altijd nog eens terug! :-)
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 17-07-09

halootjes schitterende wandelvakantie!wanneer ga je nog eens?een vriendin van mij wandelt nu van malaga naar santiago de compostella,had graag meegeweest maar fysiek kan ik dat jammergenoeg niet meer aan ,reumatiek hé,....
grtjs...

Gepost door: guusje | 17-07-09

Ik geef je volkomen gelijk !!! (soms toch)

Gepost door: Stefanie | 17-07-09

dag 6 al, dat moet al serieus in de benen hangen toch

Gepost door: fotorantje | 17-07-09

heerlijk om zo terug te blikken, je maakt het weer opnieuw mee wil ik wedden :-)

ga je van het weekend genieten geert

Gepost door: klaproos | 17-07-09

Eerder schreef je al dat je foto's van internet "plukt". Ik pluk bloemen zelf uit een echte berm, en dat wéét je.
Maar dit verhaal is te mooi voor jou om waar te zijn, Geert. Wie gelooft het nog?

Gepost door: ank | 17-07-09

Volgens mij klim ik liever dan ik daal.. Is tenminste wat beter voor je spieren! DAt afremmen continu.. Vind ik zo vervelend!!!

Gepost door: Annemarie | 17-07-09

Zonder rugzak met je spullen heb je niet dat echte trekkensgevoel, vind ik.

Ondanks het mindere weer, toch een prettig weekend toegewenst, Geert!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 18-07-09

hallo Geert is niks voor mij zo rondtrekken, ook al zie je dan veel van het landschap
ieder heeft zo zijn eigen favorite bezigheid hé
geniet van het weekend Geert
groetjes

Gepost door: Borriquito | 18-07-09

De commentaren zijn gesloten.