12-07-09

TMB-Dag 5

tmb_dag5

Op het schema: vertrek Refugio Giorge Bertone - Testa Bernarda - Col du Sapin - l'Alpe Secheron - Pas Entre-deux-Sants - Lavachy. Normale wandeltijd: 6u05'

's Morgens bij het opstaan zagen we het meteen: dit zou een zomerdag worden zoals 1997 ons er nog geen gebracht had. En om ons optimisme nog aan te wakkeren zorgde de natuur voor een uniek en groots uitzicht op de Italiaanse kant van het massief. Zie maar....(aanklikbaar)

tmb17


Geladen met een lunchpakket á la Bertone (wat hadden we ons in de zak laten zetten), en onder een stralende zon dus, begonnen we aan wat één van onze mooiste tochten zou worden.  Tijdens de aanvangsfase kregen we een steile klim te verwerken naar Testa Bernarda en Col de Sapin - waar we bijna wegwaaiden - maar de zon en de nabijheid van de prachtige Mont-Blanc deed ons deze klip moeiteloos verwerken. Op weg daar naartoe trokken we deze kiekjes (aanklikbaar).

tmb18

tmb19


Nadat we ook de Pas-Entre-Deux-Sauts verteerd hadden konden we voor het eerst sinds het begin van de tocht in de vrije natuur genieten van ons lunchpakket. Prijs-kwaliteitsverhouding was wel niet optimaal, maar het deed toch deugd, ook al was de wind spelbreker. Het was een verademing om eens buiten te kunnen eten, ondertussen genietend van de pracht van de omgeving.
De foto's vandaag spreken dan ook voor zich. De eerste is aanklikbaar.

tmb14

tmb15

Verder valt er eigenlijk niet echt veel te vertellen over deze tocht. En dat is wel typisch: als alles goed en voortreffelijk verloopt zijn er vaak minder verhalen aan iets verbonden. Geen lange verhalen in ons geheugen, wel prachtige beelden van een echt fantastische dag.

Er volgde nog een lange afdaling naar onze zesde slaapplaats in La Vachey. En ook dat viel erg goed mee: twee kamers van drie personen, douches en bad op tmb16de gang én een voortreffelijk avondmaal: opnieuw pasta als voorgerecht - warm ditmaal - en vis met gebakken aardappelen en een heerlijk slaatje. Bij nader inzien bleek de vis wel gewoon een schnitzel te zijn, maar ‘t was er niet minder lekker om. Als toetje konden we kiezen uit kaas of gelati. La Vachey zal niet snel vergeten worden.
 

Commentaren

:-) Dat zag er daar allemaal heel gezellig uit.

Lieve groetjes

Gepost door: ann . | 12-07-09

Hoe hoger je gaat, zo nietig je je voelt. Het is zo machtig, zo prachtig, groots... en ongrijpbaar.
Wat is er achter die berg? Weer een berg? En dan, daarna....
Leven was mooi op die dag, en dat is het nog steeds....
Je nam daar een herinnering mee, voor altijd, waaraan je zeker deze weken dat je er intens mee bezig bent, nog zoveel plezier beleeft. Heerlijk!!


Gepost door: ank | 12-07-09

ahhh dat was weer een stevige klim voor mijn gevoelige kuiten geert:-)
hou je daar volgende keer een beetje rekening mee, de ongeoefende klimmers onde je webbies:-)

eten... nou laat ik daar nou een crack in zijn:-)

Gepost door: klaproos | 12-07-09

goeiavond als ik goed lees is dat al 10 jaar geleden,en je verteld erover of het gisteren was,maar mooie herinringen staan in het geheugen gegrift,en blijkbaar heb jij een heel goed geheugen owel een goed bijgehoude dagboek, ;-)
grtjs....

Gepost door: guusje | 12-07-09

prachtig toch die bergen
k heb wel nog niks gelezen over de bergplantjes of bloemekes
die zullen er toch ook wel geweest zijn, of niet?

ps: ja potjes en dekseltjes, maar je hebt ook kannetjes en daar hoeft geen dekseltje bij ;-)
en potjes zonder dekseltjes bestaan toch ook of vindt je die niet volledig

dada

Gepost door: fotorantje | 12-07-09

Wow! Finally the real thing! Ziet er schitterend uit daar! En nee...als alles goed gaat weet je er later niks meer over te vertellen...maar van de foto's genieten kan altijd hè! :-)
Euhm...vis die een schnitzel bleek te zijn...verklaar u nader! :-)))))
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 12-07-09

Hihi...okee.. verklaring aanvaard! :-)))
En Harley's...dat vind ik toch wel echt gaaf om te zien én te horen hoor! :P Maar ik zat wat noordelijker hè! :-)

Gepost door: mizzD | 12-07-09

Echt imposant die bergen als achtergrond. De natuur in al zijn pracht. Daar wordt je toch altijd een beetje sprakeloos van hé.
Wat betreft de eenden, ganzen en ontlasting: het was inderdaad regelmatig kijken waar je je voeten zette wilde je niet uitschuiven in hun groenachtige smurrie.
En af en toe sla ik eend en gans al eens door mekaar alhoewel het verschil ts beiden wel heel duidelijk is :-)

Gepost door: stefanie | 12-07-09

goeie morgen Geert toch prachtig de natuur !!
zelf zou ik nu niet in de bergen gaan wandelen, heb hoogtevrees :-)
fijne maandag Geert
groetjes

Gepost door: Borriquito | 13-07-09

De commentaren zijn gesloten.