21-06-09

Democratie

Een essentieel onderdeel van de democratie is dat iedereen aanvaardt dat de regels, die worden opgemaakt door de verkozenen, worden gerespekteerd. Ook al is niet elk individu het eens met sommige regels en kan niet iedereen zich vereenzelvigen met de "verkozenen des volks". Er bestaan democratische spelregels om te proberen daar verandering in te brengen.

Niet iedereen begrijpt het op die manier. In Brussel - onder meer Molenbeek - zijn er al wijken waar groepen de regels zélf bepalen en waar de politie eigenlijk niet meer durft te komen. Straks is het in Antwerpen ook zover.

quadHet alsmaar toenemende aantal quads, in kombinatie met een groot deel van hun chauffeurs die alle regels aan hun laars lappen, zorgt ervoor dat er zeer veel klachten komen over overlast en dat de stad Antwerpen zinnens is om de quads te bannen. Een reporter van Het Nieuwsblad liet beide partijen aan het woord; dit lazen we vrijdag in de krant.
Op zoek naar quadracers stootten we in Borgerhout op een groepje allochtonen. De mannen wensten liever anoniem te blijven. 'Overlast voor de buurt? Niet onze zorg', zegt Ahmed. 'Alsof het ons verbaast dat de stad ons liever van de weg wil. Ze kunnen ons toch niets maken. Dat de politie ons maar achterna komt. Dit is onze buurt, hier bepalen wij de regels. Verkeersreglement, laat me niet lachen. Wij rijden hier hoe wij willen.'

Ik vind dit een beangstigend voorbeeld van wat er allemaal misloopt in de wereld, hier zit een beetje vanalles in:
  • de problemen die een multi-culturele samenleving met zich meebrengen
  • het alsmaar creëren van nieuwe (onnodige ?) behoeftes, want de economie moet groeien
  • de 'ikke-en-de-rest-kan-stikke" mentaliteit van de ene 
  • de toenemende onverdraagzaamheid van de andere
  • het manifest negeren van de milieuproblematiek door een nog steeds belangrijk deel van de mensen: ook in de vrije tijd moet er CO2 uitgestoten worden
  • de vraag die kan gesteld worden "waar halen ze het geld om zich dat allemaal aan te schaffen?"
  • .....

10:24 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (14) | Tags: democratie, quads, antwerpen |  Facebook

Commentaren

1) hou de regen bij u zenne pffffffffffffff en 2) hier is dat al lang zo zenne
ik ga niet meer naar brussel voor die rede
je bent er als belg en van het vrouwelijke geslacht niet meer veilig!!!!!
trouwens er lopen ook geen belgen meer rond!
pfffffffffffffff
ik denk dat wij naar ginder moeten trekken en het daar ook ne keer proberen
hihihihi

Gepost door: callemie | 21-06-09

Ja, is in België niet anders dan in Nederland, er primair op terug reageren is echter ook net zo fout, daarover kan iedereen zijn of haar mening vormen.

Gepost door: Danique | 21-06-09

ikke-en-de-rest-kan-stikke dat is een aanloop naar het jaar 2012,
google daar maar eens op..
en huiver:-)

vreselijk om dit te moeten lezen geert waar moet dat heen....
zullen wij dan maar extra aardig zijn voor elkaar :-)

maak er een fijne zondag van hé

Gepost door: klaproos | 21-06-09

Hoi Geert, veel mensen lappen alle regels aan hun laars :-( of maken er zelf. Waar dat met zo'n mentaliteit moet eindigen, dat willen we nie weten.
Maar aan de andere kant, wordt er vrij licht omgesprongen met overtreders, als ze zich niet houen aan de maatregelen. Is dat uit schrik voor represailles, of wat moeten we daarvan denken?!
Nog een fijne zondag!

Gepost door: Ri@ | 21-06-09

. . . ik weet je komt meer en meer van die toestanden tegen, toch zijn er gelukkig ook nog mensen die het mooie in zich hebben

Gepost door: merel | 21-06-09

Het is op alle fronten... een verloedering van de maatschappij. Maar ja...las deze week ook in de krant bijvoorbeeld dat verkrachters in België amper bestraft worden...dus men pakt ze op, men berecht ze en ondanks al dat werk en het geld dat dat gekost heeft, laat men ze dan toch nog gaan, vaak door vormfouten..??? Tjonge...waar zijn we toch mee bezig? Ik maak me daar drukker om dan om die CO2-uitstoot eerlijk gezegd...die overigens ( stond óók in de krant) door de crisis sowieso vermindert omdat een hoop grote bedrijven minder continue draaien..!
Geen flauw idee waar het met de wereld heen gaat, maar ben altijd weer blij te weten dat ik geen kinderen heb die ik hiermee op zal zadelen in de toekomst...heb medelijden met alle na ons komende generaties..!!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 21-06-09

Nu het lezen van de reactie van mizzD, wil ik nogmaals schrijven dat de wereld schreeuwt om mensen die de wereld een beetje beter (mooier) kunnen maken. Mijn dochter zei altijd al: "Daar ga ik voor zorgen"!
Welnu, ze heeft 3 goed opgevoede kinderen, met zeer veel oog voor de natuur en de wereld om hun heen. Ik ben er van overtuigd dat ze inderdaad de wereld NIET kunnen redden, maar hem wel een beetje mooier (beter) zullen maken!
De wereld is zo slecht als je hem zelf wilt doen zien!
Ik zie méér, veel meer mooie en goede dingen.

Gepost door: ank | 21-06-09

k vraag mij vooral af hoe die hun kinderen zullen opvoeden als ze zelf al zo tegen het leven aankijken
wat zal dat dan worden
Beetje respect voor alles en iedereen mag toch wel vooraan bij de opvoeding staan.
En niet alleen bij de 'vreemdelingen'

samen leven in de wereld en het voor iedereen aangenaam maken
maar dat is beetje veel gevraagd denk ik

en straffen doen ze niet meer
k zag in de vlucht nog dat drie jonge gasten die een bejaarde dame op straat overvallen hadden gewoon weer vrij zijn :roll:
dus ga je gang maar...
begrijpe wie kan

Gepost door: fotorantje | 21-06-09

In reaktie op Ank... zou ik willen zeggen, dat ik het meestal ook niet zo negatief zie...maar als je elke dag de krant leest...!! Ik hoop van harte dat er heel veel góéie mensen op zullen staan en zullen proberen de wereld een beetje mooier te maken hoor!! Er zijn echter ook zóveel mensen die het geen donder kan schelen...die zich voegen naar het ikke-ikke-en-de-rest-kan-stikke-mentaliteit van het moment. Hopelijk kan het tij nog gekeerd worden...dat hoop ik écht...van harte!!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 21-06-09

Vorige donderdag de 2de (en laatste) training gehad in Brussel en 's middags aan tafel waren we ook aan het praten over bepaalde wijken in Brussel waar de politie gewoon niet meer durft te komen of andere plaatsen in Brussel waar ze met een kogelvrije vest lopen. Kinderen van een bepaalde school worden verzocht om zich in bepaalde straten zeker niet te begeven.... En zo kunnen we nog lang doorgaan. Of allochtonen die hun familie hierheen halen, hun volledig laten oplappen op kosten van het ziekenfonds en die het nadien terug afbollen. Daders die als slachtoffer aanzien worden en omgekeerd want zover is het gekomen. Eigenlijk smaakte mijn eten toen al niet meer ... In Engeland spreekt een rechter een straf uit en daar moeten ze de straf effectief uitzitten, géén wet Lejeune, geen goed gedrag, ... Hier in België is het een grotesk apenland met politici die het alleen maar erger maken en enorm begaan zijn met hun imago.
Maar daartegenover staat, dat als er maar enkele mensen rondlopen die het goed menen met deze wereld en met elkaar, er altijd nog hoop is en we positief moeten blijven denken.
Ooit, zeg maar, zullen ze het verstand hier misschien bijeenrapen :-)

Gepost door: stefanie | 21-06-09

Weetje wat ik niet snap Geert...
Men komt naar hier omdat het 'thuis' niet leefbaar is.. En vervolgens leggen ze hier aan ons hun regels op.. Onvoorstelbaar!
Blijf dan in je eigen land.
Je bent welkom maar wel naar onze maatstaven. Of zie ik dat nu verkeerd?

Gepost door: Annemarie | 21-06-09

waar zijn de vissen ???????????? hahahahahahahahah

Gepost door: callemie | 22-06-09

heykes Eerlijk...ik probeer zo weinig mogelijk naar het nieuws te luisteren of ik word depressief...en probeer zoveel mogelijk zon te laten schijnen in eigen huis :-)...

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 22-06-09

democratie De democratie waar jullie nu in leven, is absoluut een schijndemocratie.

Gepost door: Uri | 09-12-09

De commentaren zijn gesloten.