11-06-09

Bestand tegen de regen

Ontegensprekelijk doet het slechte weer heel veel deugd aan de tuin- en landbouw. Het was dus echt wel eens nodig: een aantal dagen na elkaar regenen zodat het water de grond kan indringen.
Straks komt de zon natuurlijk terug, in afwachting is de totale aanblik van de tuin eerder somber - maar toch mooi. Veel bloeiende planten staan letterlijk gebukt onder het gewicht van de regen, maar een droge dag zal alles doen herleven.
Alle foto's zijn aanklikbaar en uit eigen tuin.

tuin_110609

Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om nog eens de enkelbloemige struikrozen onder de aandacht te brengen. Struikrozen zijn rijkbloeiend, langbloeiend, vereisen weinig of geen zorgen of kennis (het snoeien kan als het ware met de haagschaar, al doe ik dát nu ook weer niet) én de meeste blijven bij regenbuien gewoon onbewogen overeind staan. Zoals je ziet op de eerste foto links hieronder, genomen na een lange nacht van intense regen. Terloops: bij mij bijvoorbeeld geen Hydrangea arborescens Annabelle in de tuin, ik word gek als ik die mooie, witte, immense bollen na een regenbui op de grond zie hangen, waarbij gans de plant is opengevallen.
Ik maakte reeds eerder een bijdrage over deze rozen; vandaag zijn er nog altijd een 5-tal stekken die wachten op een nieuwe eigenaar. Iedereen die interesse heeft mag reageren; tegen eind dit jaar zijn ze leverbaar. Gratis en voor niets. In het artikel waarnaar ik zopas verwees moest ik toegeven dat ik de naam niet ken, lees het en je zal weten waarom.roos_4_110609
roos_1_110609
roos_2_110609
roos_3_110609

Ook mijn klimrozen zijn enkelbloemig. De kleur is overwegend wit, maar bij het ontluiken van de knoppen zit er een gele waas aan de kelkblaadjes, en de eerste dagen is het hart ook geelgekleurd. Het is een zeer sterk groeiende struik, waarvan een aantal takken tot wel zes meter ver langsheen een afsluiting geleid zijn. De struik komt nu tot bloei. Alleen jammer: de bloei is tamelijk kort, en er is geen nabloei, ook al heb ik al geprobeerd om door middel van snoeien een tweede bloei te forceren. Zeer opvallend: de hemelse geur die deze roosjes verspreiden.
Ook hier ken ik de naam niet: ze komen uit iemand anders tuin, waar ze mij al een aantal jaren opgevallen waren, en waar ik enkele stekken mocht nemen.
Als de struik echt volop bloeit, binnen een week of zo, komen hier zeker nog foto's.

roos_7_110609
roos_6_110609


roos_8_110609

roos_5_110609

Commentaren

Oh... als je er de 5e juli nog hebt, mag je er gerust eentje voor mij in de kofferbak van je auto zetten hoor...ik sla iets dat gratis is nooit af hè! :-))) En vind het bovendien een heel mooi roosje.
En Piet, die verdient het sowieso, hoe zijn blogje er ook uit zou zien ( maar het scheelt wel natuurlijk dat dat ook zo'n leuke blog is!), dat is gewoon een supertoffe vent! Eén van de weinigen die het bloggen voor mij nog steeds leuk houdt na al die jaren!
Groetjesssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 11-06-09

Aah sorry... er stond dus eind van het jaar...niet goed gelezen. Dank voor je mailtje, maar ik schrijf het hier dan nog maar een keertje, anders gaan de mensen denken dat ik gek ben! hahaha dat ben ik ook, maar dit was gewoon niet goed gelezen dus! :-)))
Doeidoeiii!

Gepost door: mizzD | 11-06-09

Je hebt écht wel een héél knappe tuin hé ! Jammer genoeg heb ik alles behalve groene vingers en zijn er hier 2 die héél goed zijn in 't uittrekken van planten. Elke keer als ik weer zo'n prachtige tuin zie heb ik er wel enorm veel spijt van.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 11-06-09

Geert, Ik moet dus zijn op het punt waar De Pinte, Deurle en Sint-Martens-Latem elkaar raken ? Wel, als ik het einde van het jaar haal, dan zal je me daar zien staan, op dat punt, met een plastieken zakje in mijn hand om jouw stekje in op te bergen.
Men zegt soms "mijn tuin is mijn eiland". In jouw geval geldt dat zeker, denk ik. Zo nen schonen hof !
Bedankt voor de verjaardagswensen !
Groeten !

Gepost door: Piet | 11-06-09

Ik zal me moeten haasten voor alle stekjes weg zijn!
Knappe tuin heb je zo halverwilderd heb ik ze het liefst.
Japanse rozen zijn uiteraard gemakkelijke rozen om te onderhouden!
Knappe foto's!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 11-06-09

ohhhhhh wat geweldig geert
die eerste foto is SUPER
dat is een waar paradijs voor tuinliefhebbers :-)

somber?? ben jij mal :-)
ik vind het geweldig

Gepost door: klaproos | 11-06-09

. . . die vijver in je tuin . . . zo rustgevend

Gepost door: merel | 11-06-09

De roos lijkt inderdaad erg veel op mijn "Roos voor Liefde". Die wilde roos zomaar van onderweg.
Ruiken je rozen ook nog zo lekker als de wilde rozen?
dag dag

Gepost door: ank | 11-06-09

miljaardetetàroulette
regen pfffffffffffffff
ik heb dat niet nodig zenne
zwembad loopt hier over hahahahahahaahah
en ik kan jeniet helpen bij de naam van deze roos heb ze ook hier staan maar weet begot niet hoe ze noemt heb ze ergens op blog staan!
en je reactie jajaa grandioos hoor en zie ik schrijf het deze keer goed
oefening baart kunst!
dadakes

Gepost door: callemie | 11-06-09

Je regendansje heeft geholpen.Kreeg een keiharde plensbui op mijn kop....

Gepost door: Danique | 11-06-09

wow mooie tuin, gezellig aangelegd

Gepost door: fotorantje | 12-06-09

De commentaren zijn gesloten.