10-06-09

Koeien

Koeien_3

Koeien_1Ik heb het geluk dat mijn tuin aan de linkse kant en aan de achterkant grenst aan een weiland. Het is rustig, geen verkeer - ook niet met een GPS, voorlopig - en geen inkijk. Elk jaar rond deze tijd worden de koeien op de weide losgelaten. De eerste maanden van het groeiseizoen laat de boer het gras groeien om éénmaal hooi binnen te halen. Eens dat achter de rug is het de beurt aan de koeien.

Koeien_4Maandag was het zover. Ik hoorde een ongewoon lawaai, keek, en zag de "beestenkar" in de verte. Sommige koeien begonnen onmiddellijk met te doen waar ze best in zijn: grazen. Andere konden het niet laten om duidelijk te maken dat ze toch wel heel erg blij waren weer in mijn buurt te mogen vertoeven. Wat doet een koe om uiting te geven aan haar blijdschap ? Juist, ze maakt een bokkesprong.

Koeien_2

Koeien zijn rustgevende beesten vind ik: ze grazen, ze liggen, of ze kijken. Meer doen ze niet.  En toch zien ze er tevreden uit.
Het is hoogst uitzonderlijk maar het gebeurt: sommige koeien zijn geleerd en scholen zich nog dagelijks bij. Kijk maar hier, op 08-06-09.

Wat is het nadeel van koeien rond de tuin ? In de zomermaanden zijn er beduidend meer vliegen, en enkele keren per jaar moet je er rekening mee houden dat de boer met de beerkar rondrijdt. Stinkt dat ? Eigenlijk niet meer dan de maffe geur van uitlaatgassen die we zodanig gewoon zijn dat we het niet meer ruiken.

10:49 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (13) | Tags: koeien, koei |  Facebook

Commentaren

Hihi... postje voor Blah dit...dat is een koeienfanaat! En het is dus ab-so-luut geen postje voor Axel...die heeft een koeientrauma en zou de hele dag daar bij jou in de tuin niet op zijn gemak zijn..! :-)
En Koei zag ik laatst bij callemie al eens langskomen...die lijkt me een heel leuk leventje te hebben, studeren of niet! :-))) Mijn zus heeft zo eens Doggie gehad...mocht ook overal mee heen...wandelen in Luxemburg en zo...grappig! Maar die kreeg elke week een andere baas...was de knufelhond van het kinderdagverblijf waar zus werkt!
En tuuuurlijk zit er een GPS in de nieuwe auto...een veel luxere nog dan we nu hebben, met een kleurenschermpje...maar aan mij is dat ding dus niet besteed...ik kan het zonder bril niet eens zien allemaal hahahahaa en zo'n voorzegger word ik alleen maar doodzenuwachtig van!! :-)
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 10-06-09

De Koeiendans Bij jou de koeien, hier de paarden. Eerst ook het hooien, dat is nu gedaan, nu mogen de manegepaarden rennen en draven in de grote weide. Het geluid van hinniken hoort bij de zomer voor mij.

Het doet mij echt pijn te wonen vlakbij een melkveehouderij met 600 koeien, Deze staan allemaal aan een ketting vast, komen nooit buiten. Ze kunnen, van uit de verte uit hun grote stal, als ze in het midden ergens staan, het "buiten" zien. Hun kalfjes worden onmiddellijk afgenomen en apart gezet. Dan gaat het geloei de hele nacht door. Ik vind het vreselijk!
Die lieve koeien, met die prachtige ogen, hebben toch zeker allemaal een recht om buiten de dansen?

Ik heb een leuk filmpje van een "koeiendans".
Wat "naar buiten" met een dier doet is ongelooflijk.

http://www.youtube.com/watch?v=rwKCCW1zfkA

Dank je wel Geert, voor je leuke blog,
geniet van je prachtige uitzicht!

Gepost door: ank | 10-06-09

Hallo Geert Sinds kort zijn onze 'achterburen' ook terug op de weide,tijdens de dag toch want stipt om 19u staan ze aan de grote hekken klaar om naar binnen te wandelen ... dieren en hun gewoontes hé. Dan komt de boer met z'n scheperhond ze afhalen en te voet wandelen ze naar de stal zo een paar honderd meter verder. Elke dag zelfde ritueel.
Natuurlijk komen er vliegen op af ... tja op een appartementje in de stad, heb je daar geen last van, we nemen het er 'graag' bij, zo in volle natuur wonen is toch prachtig, vooral tijdens de zomermaanden. Groeten

Gepost door: Chris en Kelly | 10-06-09

heerlijk geert je moet een gelukkig mens zijn als je zo azalig de koeien achter je tuin hebt lopen,
dat had ik in mijn vorige situatie ook en dat is heel erg rustgevend ja,
zalig zeg maar,

OT

als je gaat wandelen in de peel
geert zeg het dan,
dan loop ik met je mee:-)

en dan kom je daarna bij mij een lekker maaltje eten :-)
lijkt jou dat wat??


dan zal ik je gids zijn

lieve groetjes

Gepost door: klaproos | 10-06-09

weet niet of het gaat lukken maar probeer toch
pc heeft weer zijn perikkelen
tis zeker een vrouw de mijne whoehahahaha
jaja Koei die kennen we nu al een beetje hé
en pas op voor die uitlaatgassen van deze bokkenspringende dieren hahaha

Gepost door: callemie | 10-06-09

tis vreselijk
ik kan op geen enkel .nl reageren
en FB gaat ook zo traag
dedjoeme dedjoeme toch!

Gepost door: callemie | 10-06-09

heb ik ondertussen gedaan hihihihi op aanraden van dochter tja de jeugd ken er meer van dan de mama whoehahahaha
dadakes

Gepost door: callemie | 10-06-09

Heerlijk, die koeien hebben het echt goed en mogen buiten komen, prachtige foto's!

Gepost door: knutsel rein | 10-06-09

Heerlijk he die koeien achter in de wei! Ik kan daar zoo van genieten.
En die geur hoort gewoon bij het platteland, niks geks aan. :-)

Gepost door: Annemarie | 10-06-09

Ik heb de link gevolgd... Hahaha!!!! Die huppelende koe, da's ook gaaf.

Ook ik hou heel veel van de rustgevendheid van koeien in een wei, Geert :-)

Groetjes

Gepost door: Rudi | 10-06-09

Ha heerlijk om zo te wonen
in een rustige omgeving.
Let wel op als je deze zomer
buiten eet dat er geen
vliegje komt op zitten
ander kan het een bijsmaak geven. Hahahaha
Mooie impressie maak je ervan!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 10-06-09

:-) Hier staan de koeikes ook terug in de wei. Een teken dat het echt zomer aan het worden is. En ... ook terug een massa vliegen ;-)

Lieve groetjes

Gepost door: ann . | 11-06-09

Het zou mij ook niks deren, om omringd te zijn door koeien of andere dieren. Ik kijk liever naar een koe dan het verplichte beleefdheidsnummertje te moeten opvoeren tegen welke buur dan ook. Waarmee ik niet wil zeggen dat mijn buren slechte mensen zijn, maar ik ben meer een bestenmens :-)

Gepost door: Mamapippa | 11-06-09

De commentaren zijn gesloten.