09-06-09

Heb ik een slecht karakter ?

Ja, soms wel. En ik ben er nog fier over ook.
Op verzoek een versneld vervolg van gisteren.

Ergens halfweg mei vorig jaar ging ik wandelen met Aran, steeds minder ver, want een redelijke afstand kon ze niet meer aan.
Bij ons in de buurt is een smalle straat waar alleen fietsers en voetgangers zijn toegelaten. Maar ook nu weer zijn blijkbaar niet alle GPS'sen op de hoogte, dat merken we geregeld.
Het staat wel duidelijk aangegeven met verkeersborden, tot 2 maal toe.
In tegenstelling tot de situatie in mijn straat is het ook op een ander punt zonneklaar dat die weg niet voor gewoon verkeer geschikt is. Hij is amper 1m80 breed, langs weerszijden groeit het gras tot bijna halfweg de beton, en de takken van de bomen groeien over de baan naar elkaar toe, zodat je zelfs met een fiets moet uitkijken of ze slaan in je gelaat.
Maar ja..... sommige GPS'sen zeggen wel dat het langs daar is. Dus.... geregeld zijn er die er toch gebruik van maken.

Toen ik daar liep zag ik in de verte een bestelwagen aankomen, geen kamion, maar een bestelwagen van het grootste type. De man reed zeer traag, dat kon ook niet anders, want de takken zwiepten tegen zijn voorruit. Hoe dom kan een mens wel zijn ? Toen hij op mijn hoogte was aangekomen zag ik dat zijn raam openstond, en aangezien hij toch heel traag reed had ik ruim de tijd - terwijl ik in de graskant stapte - om hem toe te roepen "weeral iemand die zijn GPS belangrijker vindt dan verkeersborden". En ik stapte door. Meer heb ik niet gezegd, absoluut niet.

Wat toen volgde gebeurde op enkel seconden tijd.
Blijkbaar werkte mijn opmerking als een rode lap op een stier, de man vloekte luid, stopte, schakelde in achteruit om op mijn hoogte te komen (ik was ondertussen 2 meter verder gestapt) en vertrok in achteruit met gierende banden.
Voor ik mij goed en wel realiseerde wat er aan het gebeuren was hoorde ik een luide knal. Blijkt dat er nóg een oen met zijn auto ook die weg was opgereden en die stond een drietal meter achter de bestelwagen te wachten tot die zou verder rijden.
Dié auto was minstens een halve meter korter geworden, de olie en het water spoten eruit en ik, ik stapte gewoon verder. Starten lukte niet meer, dat hoorde ik duidelijk achter mij.

Ik vond dit echt geweldig. Negeren van zo'n duidelijke borden en omstandigheden, én aanstalten tot verkeersagressie: beiden bestraft in één keer. Eigen schuld, dikke bult. Al was het geen bult, maar wel een bluts deze keer.
Toen ik enkele minuten later achter mij keek zag ik dat ze beiden samen de aangereden auto aan het wegduwen waren, hélemaal de weg terug. Daar zullen ze een tijdje zoet mee geweest zijn.
Ik denk niet dat één van hen nog ooit die weg uitkoos nadien.

Ik weet wel zeker dat ik dit niet had laten gebeuren had ik het zien aankomen én de tijd gehad om iets te roepen. Maar ik weet even zeker dat ik het écht wel super vond. Dus toch een slecht karakter.

Commentaren

een klein beteje wel,maar dit kon jij niet voorkomen geert,
wel... misschien moet de bebording vervangen worden??

dag in en in slechte man :-))))
ik heb wel genoten van dit verhaal :-)

Gepost door: klaproos | 09-06-09

Je bent slecht, hahaha, nee hoor, heb van het stukje genoten, zie het voor me. Geert op dat weggetje.

Gepost door: Danique | 09-06-09

Hehe... dat lag niet echt aan jou...maar aan die camionrijder...die had die opmerking van jou waarschijnlijk niet eens nodig gehad om zo te ontploffen! Maar zoiets is wel eens grappig denk ik hahahaha! Heb eens ook zo'n grote bestelwagen achteruit weg zien rijden in een winkelstraat, waar ie wat afgezet had, en toen ie zo achteruit reed had ie schijnbaar geen erg meer in de stapel van 2 wasmachines die bij een witgoedzaak buiten stonden als reclame...ik weet niet meer wie er bij me was, we waren wel met twee en we probeerden met zwaaien nog de aandacht te trekken, maar hij zag het niet...KABANGGGG het hele spul tegen de vlakte! hahahaaahahaaaaaa ook enorm gelachen toen, maar gewoon omdat het zo'n stom gezicht was, want aan ons karakter mankeert niks hè...wíj zijn niet slecht...absoluut niet! :P :-)))
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 09-06-09

Geert, Je bent door en door slecht. Maar ik heb ook wel genoten van dit stukje leedvermaak. Die twee oenen zullen hun lesje wel geleerd hebben.
Groeten !

Gepost door: Piet | 09-06-09

Hoe slecht kan een Belg toch zijn?
Mocht ik je ooit tegenkomen, jij zonder gps, je vraagt aan een taxichauffeur de weg, ik zal tegen
iedereen zeggen: d'n dieën met dat Belgisch nummerbord, stuur hem maar de verkeerde kant uit.

Gepost door: ank | 09-06-09

slecht?? jij had hem toch niet gezegd dat hij die weg moest nemen...en wat je zei was waar,die gps rijders!als een kip zonder kop zouden ze nog het kanaal in rijden.
merci voor je reactie,ik denk dat ik morgen alle besmette planten eruit gooi,er is inderdaad niet veel wind,want het is een smalle strook,en eigenlijk staat het wat te vol zodat er mischien te weinig lucht door circuleert,dus de grove middelen !
grtjs...

Gepost door: guusje | 09-06-09

Da's straf, en grappig, ik zou er ook wel wat plezier in hebbengehad. Tenslotte doen ze dit zichzelf aan hè. Een verbod is een verbod, met of zonder gps.
Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 09-06-09

Maakt het uit! Dit is toch eigenlijk best wel grappig...
maarre ben je niet verplicht hulp te verlenen bij een ongeval?? ;-) Foei Geert! hihi

Gepost door: Annemarie | 09-06-09

*** superleuk verhaal... zeker weten!!!
Je mag trots zijn op je "slecht karakter", ik ben dat ook, op het mijne bedoel ik wel hé ;-)))

Gepost door: Tal | 13-06-09

Eigen schuld, dikke bult... inderdaad. Ja, duidelijk een slecht karakter maar het is je in dit geval vergeven. :-)

Gepost door: Nana | 16-11-09

De commentaren zijn gesloten.