08-06-09

Verkeersbord of GPS ?

Ik heb het geluk in een doodlopende straat te wonen. Al meer dan 20 jaar kan je aan het einde niet meer verder, toch zijn er nog verrassend veel GPS toestellen die dat niet weten.
GPSMaar niemand ligt daar wakker van, al zeker de chauffeurs zelf niet.
Vooraan in de straat staan verkeersborden die aangeven dat de straat alleen is toegelaten voor plaatselijk verkeer.
Halfweg de straat is er nog een ALLERLAATSTE mogelijkheid om te draaien, en daar juist voorbij staat nogmaals aangegeven dat de straat verboden is voor alle verkeer (uitgezonderd plaatselijk verkeer), én dat de straat doodloopt.
Je hebt er geen gedacht van hoeveel mensen hun GPS véél, heel véél, belangrijker vinden dan verkeersborden.

Je hebt drie soorten chauffeurs.
Ten eerste: de zondagsrijders. Die vervelen zich in de weekends mateloos, en besluiten om erop uit te trekken. F45Natuurlijk geraken man en vrouw het er niet over eens waar ze zullen naar toe gaan, een echt doel hebben zulke mensen niét. In de week niet, en in de weekends nog veel minder. Ze moeten de dag doorkomen, en zo snel mogelijk de tijd doden die hen scheidt van hun VTM TV-avond; de rest speelt geen rol. Dus beslist de GPS waarheen de rit zal gaan. Je ziet dat zulke chauffeurs absoluut niet geambeteerd zijn door de doodlopende straat. Integendeel, alweer twee minuten dichter bij hun avond, dat zie je ze denken. Ze nemen op het eind van de straat dan ook rustig de tijd om te draaien, en rijden aan een slakkegangetje terug.
Ten tweede: de bestelwagens, vertegenwoordigers en zakenlui.wegwet80 Die begaan bij het binnenrijden van onze straat al minstens 2 overtredingen: het negeren van de verkeerssignalisatie, en allemaal rijden ze te rap. Allemaal. De meeste zitten bovendien druk te bellen met de GSM. Nadat ze zich op het eind noodgedwongen gedraaid hebben zie je overduidelijk dat ze zich over dit oponthoud geweldig enerveren. Daar waar ze bij het inrijden van de straat nog 70 reden i.p.v. de toegelaten 50, halen ze bij het uitrijden van de straat gemakkelijk 100 per uur. Politie is hier natuurlijk nooit te zien. Aah néé, die wéten dat onze straat doodloopt, dus dié komen hier niet.
Ten derde: de kamionchauffeurs - soms met oplegger. Die zijn écht wel de pineut als ze hier durven doorrijden tot het eind. Draaien ? Volledig uitgesloten, onmogelijk !!!!. Dan maar de volle 500m achteruit, laverend tussen de geparkeerde auto's. Dat kan gemakkelijk ruim 5 minuten duren. Zij onderscheiden zich bovendien van de twee vorige kategorieën door duidelijk de wanhoop nabij te zijn. Niet zelden nemen ze ook de tijd om de weg te vragen. Zonder hun GPS zijn ze hopeloos op de dool.

Het slechts vanal er aan toe zijn zij die niet alleen geen rekening houden met de verkeersborden, maar daarbij ook nog eens niet weten wat voor een doorslecht karakter ik wel heb. Maar da's een verhaal voor later deze week. Als ik er aan denk heb ik nú nog altijd plezier, en 't is al een jaar geleden. Aran leefde nog.

10:42 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (9) | Tags: verkeersbord, vtm-avond, gps, amai |  Facebook

Commentaren

Door welke Tom Tom of andere machien dan ook, door jouw song van de week raak ik alle weg kwijt, maar dat zal geen verrassing heten!

Gepost door: Danique | 08-06-09

Weet je Geert, dan heb je OOK nog taxi chauffeurs,
vrouwelijke nog wel.
Nog nooit gezien daar???

Gepost door: ank | 08-06-09

Ik rij liever op de borden... ben hopeloos met de gps...ben ik te eigenwijs voor denk ik...ik denk altijd dat ik het zelf beter weet! ( maar vaak is dat ook zo! hahahaha!)
Ben benieuwd naar je verhaal...maar heb al zo'n donkerbruin vermoeden..! :P
Btw...die vertegenwoordigers en zakenlui...allemaal in een BMW zeker..?? :P:P:P hahahaha!
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 08-06-09

:-))

naast een charmeur ben jij slecht zeg je,

dát wil ik meemaken,
als ik aan je hond denk, en het overlijden voel ik me verdrietig worden, wat een lief dier was dat toch om te zien hé,

knuffel
klaproos

Gepost door: klaproos | 08-06-09

Ja... nou word ik nóg nieuwsgieriger dan...laat ons maar niet te lang wachten...kan wel wat lol gebruiken! :-)

Gepost door: mizzD | 08-06-09

ik luister wel naar madam van gigippeke maar de verskeersborden gaan eerst
en als ze dan zegt rechtdoor dan zeg ik tegen haar ja maar tis ne sens unique
dan neem ik een andere weg
en dan zegt zij " TERUGKEREN"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ^pfffffffffffffffffff niet evident zenne
hhahahahahahaha

Gepost door: callemie | 08-06-09

Ik ben superbenieuwd om je verhaal te horen. Laat ons niet te lang in spanning zitten hé.

Gepost door: stefanie | 08-06-09

Geert, Tjonge, wat een ellende daar in uw straat. En dat allemaal terwijl jij op je gemakske rond uw tuin aan het fietsen zijt in de hoop zo een druppeltje regen uit te lokken.
Ik ben al benieuwd wat voor een poets jij al die ongelukkige gps-rijders hebt gebakken.
Groeten !

Gepost door: Piet | 08-06-09

weet je, wij werden ooit eens gevolgd,van kortrijk tot bij ons thuis,wij hadden toen een lange oprit;en dat koppel dacht dat het een straatje was,en daardoor ook ingereden,op de vraag waarom ze ons volgden"om onze tijd te passeren"..
kun je dat geloven?....niet te doen!grtjs....

Gepost door: guusje | 08-06-09

De commentaren zijn gesloten.