07-06-09

Vier voor twaalf

Neen, 't gaat hier niet over de verkiezingen en de gevolgen, want wat dat betreft is het al lang een heel eind na twaalf uur. In Belgie dan toch.

Het gaat over de droogte die - op één geweldig onweer na - het westen van ons land nu al gans het voorjaar teistert.
Maartse buien ? Geen enkele gezien meneer.
Aprilse grillen ? Afgeschaft meneer.
Een ouderwetse regenzone die van over het westen komt binnenwaaien ? Uitverkocht meneer.
Want als er dan in april of eerder in mei regenzones ons land aandeden was daar een hoog drukgebied boven IJsland dat ervoor zorgde dat de regenwolken "teruggeduwd werden". Het zuidwesten van Gent hebben ze zelden of nooit bereikt. Trouwens, ook in de weersvoorspelling was dat een konstante: in het westen van ons land blijft het zo goed als droog.
Maar het zou veranderen. Al gans de week werd voor deze morgen een regenzone aangekondigd die "gans" het land zou aandoen. Iedereen gelijk, Vlamingen, Walen, Brusselaars, op deze verkiezingsvoormiddag zouden ze ons hierboven eens leren wat gelijkheid en solidariteit is: iedereen zuipnat. Gisteren was het vijf voor twaalf, vandaag is het jammer genoeg vier voor twaalf.
Ziehier de regenzone waar ze het over hadden en waar veel tuinhobbyisten, veel boeren en ook veel koeien hun hoop hadden op gesteld.

regenzone

Alsof de duivel ermee gemoeid is: terwijl ik dit hier allemaal zit te typen zie ik om de 5 minuten één druppel vallen in mijn vijver. Ik dus rap gaan kijken op buienrader, en ja er hebben zich wat buien gevormd. Ik woon in het vierkantje, de buien trekken van linksonder naar rechtsboven, dus weer niets. Zo is dat hier al gans het jaar.

regenzone2

Voor deze namiddag worden nog buien voorspeld. Ik zou mezelf een dienst bewijzen door te gaan fietsen. Want als er in Belgie gelijk waar één bui valt én ik ben op dat moment aan het fiestsen, dan heb ik ze gegarandeerd op mijn kop. Dus: deze namiddag fiets ik rond mijn tuin. Ik moet wel nog eerst een parcourske aanleggen.

Niettegenstaande al deze relatieve miserie, heb ik gisteren toch de eerste Geranium Salome ontdekt van het jaar. Deze geranium is een kruising van de Geranium Lambertii x Geranium Procurrens. Grote lila bloemen, donker geaderd en met een zwart hart; zeer langbloeiend (in theorie van juli tot oktober); weeft zich in struiken waardoor mooie effekten ontstaan.

geranium_salome


En om te besluiten voor vandaag.

iris_hollandica

Commentaren

droog Op mijn cirkel probeer ik de droogte in de vrije natuur te laten zien. Ik moet wel: er is niet veel anders, ondertussen drijven de wolken voorbij en is de zon alweer zichtbaar.
Maar tegelijk geloof ik ook wel in de krachten van alle planten, om te overleven hoor!

Gepost door: ank | 07-06-09

Succes met je Tour du Jardin!

Gepost door: Danique | 07-06-09

Ik geloof net als Ank... in de kracht van de planten...de sterken overleven toch wel en de zwakken zouden toch wel dood gaan...regen of niet!
En anders toch maar zélf een beetje sproeien..? Vrees dat dat fietsen niet helpt...die buien krijg je tijdens het fietsen alléén maar op je kop als je er niét op zit te wachten hè..!! hahaha!
Schitterend bloemetje, die geranium!
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 07-06-09

hhahahah dat heb je goed gedaan
ik dacht al tiens deze komt me bekend voor whoehahahahaha
dat komt ervan na een duetje met Annemarie op zo'n laat uur hihihihihihi
en je mag stoppen met fietsen den drach is voorbij!
hahahahah

Gepost door: callemie | 07-06-09

Tsja herkenbaar. Ook hier regent het nog steeds niet, maar goed.
Dan maar met me gietertje door de tuin!
Ik vind het resultaat prachtig geworden Geert. :-)

Ik ga voor je duimen dat er snel regen gaat vallen.

Gepost door: Annemarie | 07-06-09

Het giet hier momenteel... pijpestelen! Je ziet de tuin opveren! -)
Denk niet dat veel Belgen blij zouden zijn met een annexatie met Nederland...je krijgt er die vervelende eigengereide grootsprakige brutale betweterige gierige caravantrekkende Hollanders dan wél bij hè...! :P

Gepost door: mizzD | 07-06-09

Ha ha ha! Die is GOED! Maar je had die regenbui, na gebruik, mogen houden hoor, in plaats van ze naar mijn woonplaats te sturen. :-)

Tot een volgende keer, Geert!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 07-06-09

haaaa 4 voor 12, de bui is hier gevallen :-)
ik hoop bij jou als jij je fets binnenzet maar wel dat je hard moet rennen om droog over te komen :-))

Gepost door: klaproos | 07-06-09

Ik kan er best inkomen dat je regen wilt Geert. Hier is ook alles kurkdroog maar gelukkig hebben wij wel regen gehad. En het groen heeft aardig gedronken. Hopelijk jij ondertussen ook (niet drinken maar regen gehad he).

Gepost door: stefanie | 07-06-09

Hier heeft het vandaag toch een tijdje flink geregend. Heeft het fietstochtje om je tuin je beloond ?
Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 07-06-09

Ik ben niet zo'n grote, 1.64. :-)
Hier is het nu aan het onweren, zal ik wat sturen?

Gepost door: Ellen | 07-06-09

. . . hier vandaag een beetje regen, maar bijlange niet genoeg

Gepost door: merel | 07-06-09

De commentaren zijn gesloten.