26-05-09

De prijsvraag - maar dan zonder prijs :-)

De meesten hadden het juist: ik stond als tweede van rechts in de tweede rij.

zangkoor2En over de fysieke mishandelingen kan ik kort zijn: ik heb daar niets aan overgehouden, en ik weet zelfs niet eens of het echt allemaal zo verschrikkelijk was als we elkaar nu proberen wijsmaken. Het hoorde bij de tijd van toen.
Eergisteren haalde iemand op de blog van Veerle een oud spreekwoord van onder het stof: "wie niet horen wil moet voelen".
Ik voeg daar met alle graagte nog ééntje aan toe: "Boontje komt om zijn loontje". (*)
Als je vroeger iets mispeuterde dan droeg je de gevolgen, zo simpel was het. Nu kan je veel ongestraft doen, of toch bijna ongestraft.
In het Gentse mocht een bejaarde dame - kankerpatiente - onlangs van een groep snotneuzen niet eens gaan zitten op de tram op vrije stoelen: die waren voorbehouden voor hun boekentassen. Het ganse verhaal is nog veel erger, maar wat te lang om hier neer te schrijven. Het typeert wel de richting die de maatchappij uitgaat.
En waarschijnlijk - ik verzin zo maar wat - zal de school welke drie van de "stoute kinderen" wegstuurde, voor de rechtbank gedaagd worden door de ouders. Recht op vrije studiekeuze, inbreuk op de privacy, .... de advocaten zullen wel wat verzinnen.
Was zoiets vroeger met ons gebeurd, er zou wat gezwaaid hebben thuis.

(*) Is het "Boontje komt om zijn loontje" ? Of "Loontje komt om zijn boontje" ? Of "boontje komt om zijn loontje", zonder hoofdletter ? Wie het echt wil weten kan ofwel hier kijken, ofwel de blog van Talleke dagelijks bezoeken, daar staan ook geregeld taaltips.

11:42 Gepost door Geert in Uit de oude doos | Permalink | Commentaren (9) | Tags: kleine geert |  Facebook

Commentaren

Er is hier zoveel reactie op te geven, dat ik het niet doe!
Maar kleine Geert, was wel heel erg duidelijk!

Gepost door: ank | 26-05-09

'boontje komt om zijn loontje' gok ik! Lees vaker 'loontje komt om zijn boontje' hier op de Vlaamse blogs en dat staat erg grappig...net zoals het bekende 'een hart onder de riem steken' dat vaak verbasterd wordt tot 'een riem onder het hart steken' hahahahahaha! echt komisch!
De rest van je betoog is niet echt komisch, maar de harde realiteit...maar net als Ank lijkt het me een te grote discussie worden als ik er dieper op in wil gaan!
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 26-05-09

Haaaahahahaha Leuk foto's en nog straffere verhaaltjes!
Dienen kikker,zit die in uwen vijver???
Niet te veel tegen zagen,hé???
Ge weet maar nooit!!!
Whoeoeoehaaaaaaahahahaha!!!

Gepost door: Elsje | 26-05-09

dat is de moderne tijd hé geert,
ik kan me daar ook wel over opwinden maar weet dat het geen zin heeft, ik probeer zelf maar zoveel mogelijk goed te doen, en wat een doet..
moet hij /zij weten


ik denk dat er een boontje om een hongerloontje thuiskomt als ik té lang blij computeren :-)
groetjes
klaproos

Gepost door: klaproos | 26-05-09

en????? je ziet het hé ben dus goed in kleine kinderen whoeahahhahaahahaha
loontje .....
eigen schuld dikke bult????
enz
en ja hoor het zijn fotookes getrokken door moi!!!!!!
en ben er fier op want dat was niet evident!!!

Gepost door: callemie | 26-05-09

Geetrt, vroeger kregen wij nen draai om ons oren, als we iets mispeuterden. Tegenwoordig wordt je daarvoor voor de rechtbank gedaagd. De opvoedingsmethodes zijn wel een tikkeltje veranderd in al die jaren.
Ik ben geen Boontje en ik moet alle dagen mijn loontje verdienen. Maar mijne shift is van 05u tot 13u. En mijn postje voor vandaag had ik gisteren al grotendeels in elkaar geflanst. Zo nen rappen ben ik dus ook weer niet.
Groeten !

Gepost door: Piet | 26-05-09

nou moe.... dan maakt er EINDELIJK eens iemand reclame voor mijn blog dan staat dat onder een postje over lijfstraffen en slechte opvoeding edm...

Vroeger, tja, zo lijkt inderdaad vroeger alles beter geweest te zijn hé...
Eerlijk gezegd, ik zou nu niet meer piepjong willen zijn... turbulente tijden, als je 't mij vraagt... maar was dat vroeger ook niet zo in bepaalde periodes? Alles komt wel goed, hoop ik dan...

Gepost door: Tal | 26-05-09

3 zinnetjes:
- ik zat er naast met de foto
- 't is loontje komt om zijn boontje (denk ik toch)
- en 't mag best terug allemaal wat strenger en daarmee bedoel ik dat ouders hun kinderen best terug grenzen leren opleggen.
Nog een fijne week Geert

Gepost door: Stefanie | 26-05-09

Yep, ik had het juist !
Of het nu loontje of boontje is, daar durf ik me niet over uit te schrijven ...

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 27-05-09

De commentaren zijn gesloten.