16-05-09

Veelbelovend

Het lijkt wel alsof sommige planten echt wel deugd gehad hebben van een "normale" winter. De Hydrangea Petiolaris (klimhortensia, ook wel Hydrangea Anomala subsp. Petiolaris genoemd) staat klaar om ongelofelijk rijk te bloeien. Links een plant van amper 4 jaar oud, rechts nog indrukwekkender: daar is één plant op een jaar of 5 uitgegroeid tot een breedte van minstens 6 meter, van volledig links tot volledig rechts op de foto. Alle foto's aanklikbaar.
hydrangea_petiolaris_1hydrangea_petiolaris_2


En dan iets heel speciaal, wat bij veel mensen niet gekend is: Crambe Cordifolia (zeekool). Een echte blikvanger tijdens de bloei. Doet soms denken aan Gypsophilia, maar is veel beter bestand tegen regen en wind. Waar de Gypsophylia snel tegen de grond hangt, blijft de Crambe relatief mooi overeind staan. Links de zich vormende knoppen, waarbij je jezelf nu nog niet kan inbeelden dat het zo overweldigend zal worden, rechts een foto van vorige jaren van de Crambe in bloei.
crambe_cordifolia_1crambe_cordifolia_2We zullen er hier nog van horen en lezen, binnenkort van de klimhortensia, later van de zeekool.

Commentaren

Fijn om mee te kunnen genieten van jouw tuin !
Die foto op de fotoblog was niet echt politiek gericht, maar ik vind je reactie wel superknap !

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 16-05-09

Rust Je woont in een oase van groen
en rust.... rust,
HEERLIJK.

Gepost door: ank | 16-05-09

hoi,geert even over het kattenprobleem,wij zijn hier ook de kattenbak van de buurt,maar ik kan ze weg houden door regelmatig "gett off" te strooien tussen de jonge plantjes,dat zijn groene gel korreltjes,die een geur verspreiden waar katten niet dol op zijn(te koop in een tuincenter) ,had eerder ook al geprobeert met wijnruit,maar zonder resultaat,het klinkt barbaars maar met een leeg blikje waar een knikker in zit gooien is effectief,maar dan moet je wel stand-by zijn :-)).
nog een fijn week-end

Gepost door: guusje | 16-05-09

prachtig om te zien geert da's puur genieten zeg
ik heb de plant weleens gezien maar wist niet dat het zeekool was,
schitterend om te zien

Gepost door: klaproos | 16-05-09

Hoi Geert, Ik ben maar op nachtronde gekomen, want mijn pcke had weer kuren en dat duurde enkele uren :-(
Goeie nacht en voor morgen een fijne zondag!

Gepost door: Ri@ | 17-05-09

De commentaren zijn gesloten.