14-05-09

Een UFO in mijn tuin !

Enkele dagen geleden heb ik bij valavond een poging ondernomen om een vleermuis te fotograferen, die dagelijks boven mijn vijver de maag komt vullen met de insekten die daar rondvliegen. 't Is mij niet gelukt om de vleermuis op foto vast te leggen.
Ze zijn te rap. Of ik te traag, dat kan natuurlijk ook.

Blijkt nu echter op de foto dat er zo'n 5 meter achter mijn vijver een auto geparkeerd stond, waarvan ze de koplampen waren vergeten uitdoen.
Ik heb daar de volgende dag niets van gezien, geen enkel spoor. Er schiet dus maar één mogelijkheid meer over: een UFO.
Kijk maar, in 't midden van de foto, naast de bank. 't Was wel een kleine UFO.

auto_in_tuin_1

Echt donker was het nog niet toen ik de foto nam, maar door de flits lijkt het wel zo. Ik had dus wel gezien dat er zich daar een kat bevond, maar ik had nooit kunnen denken dat dit zo fel zou opvallen op een simpele foto.

 

 

P.S.1. Kent er trouwens iemand een doeltreffend middel om dergelijke UFO's uit mijn moestuin te houden. Al die plaats in het heelal en ze kiezen in grote getale mijn moestuin uit om te landen en hun wc-emmertje te ledigen. Met hun tentakels maken ze eerst een putje (wat zeg ik: een pút) waarbij alles wat groeit of werd gezaaid het moet ontgelden. Sinds ik Aran niet meer heb, meer dan ooit. UFO's zijn immers niet gesteld op honden.

P.S.2. Sindsdien staat er steeds een plateau met zalmtoastjes en een Orvalleke in de tuin, je weet maar nooit dat het een bemande UFO is, en wij Vlamingen weten wat Aliens graag lusten. 

09:50 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (15) | Tags: aran, amai, willy s en marjetten |  Facebook

Commentaren

Verschillende mogelijkheden Ik heb zelf katten maar ik ben ook niet gek op die wilde katten die hier alles komen volsproeien om hun territorium af te bakenen.

Bij de boerenbond verkopen ze een product in korrels voor op de grond of spray voor tegen muren. Het werkt wel maar het nadeel van de korrels is dat ze hun werking verliezen na enkele regenbuien.

Ik moet zeggen dat ik na die korrelkuur geen verwilderde katten meer gezien heb.

Daslook blijkt ook te werken en is volgens mij tuinvriendelijker maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.

Iets wat ik gehoord heb maar waarvan ik ook niet weet of 't werkt is dat je de koffiebeurs gaat uitschudden waar de katten niet voorbij mogen, maar dan moet je al heel veel koffie drinken.

;-)

Gepost door: ms | 14-05-09

pske van mske Wat ik vergat te zeggen. Die korrels houden de katten weg door te stinken. Geloof me vrij, de stank is ook voor een mens verschrikkelijk ! Maar het mindert wel na 't regenen

:-)

Gepost door: ms | 14-05-09

Uienkorrels... die heb ik ook eens in m'n voortuintje gestrooid! Ik ben één van de weinigen die hun voortuin nog niet volledig betegeld hebben, dus de katten komen in grote getalen...en maar sproeien...yuck! (hond of niet trouwens!! achtertuin ook...als er eentje zit, doe ik de deur open en vliegt Axel erop af...maar de schrik is bij die katten nooit zo groot dat ze dan niet meer terugkomen hoor...meestal na een half uurtje alweer pffff!)
Vond die uienkorrels overigens net zo hard stinken als de kattenpies, dus ik klop nu gewoon maar zo af en toe op het raam en sproei zelf zomers wat vaker de voortuin...met de tuinslang hè, om de stank te verdrijven.
Leuk die foto trouwens hahaha!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 14-05-09

Wow, zijn dit echt katte-ogen, ze schijnen wel licht uit te stralen !

Over dat broertje of zusje voor onze dochter kan ik kortaf zijn: neen. Maar het idee op zich om het te proberen is wel aanlokkelijk hè ...

Gepost door: Mamapippa | 14-05-09

Geert, Het is algemeen bekend dat ufo's en in het bijzonder kleine ufo's, verzot zijn op moestuinen.
Op hun eigen planeet gebruiken die ruimtemannekes moestuinen enkel en alleen als openbaar toilet.
Jammer van je tuin, maar gelukkig heb je nog je andere hobby bij Murielle Scherre.
Groeten !

Gepost door: Piet | 14-05-09

Rotbaaasjes Kijk, kattenvrienden of niet, het zijn rotbeesten , of beter rotbaasjes, die allen zo een pluizenbol willen ,maar de tuinen van de anderen verpesten, met hun gegraaf, hun stinkende sporen, en hun klagelijk gejank.
IK HAAT KATTEN...(in mijn tuin)
Heb er zelf nog gehad, en die deden net wat ik pas schreef, dus terug weg die lieve poes, want zo een diertje hou je niet zomaar opgesloten, dat zijn echte buitendieren,en jagers, dat hoort thuis op een erf of boerderij, muizen vangen enzo...
En sedertdien rust met de buren.
Dit is mij meer waard dan de mooiste of liefste kat.
Zelf vang ik ze, en met pikante kruiden,zijn ze erg lekker op de BQ ....
Grapje,
ik strooi hier de dagelijkse koffie uit het filtertje, en die kereltjes hebben dat waarschijnlijk niet graag tussen de tenen hangen, want het aantal dat in de tuin komt is sterk verminderd. even proberen..

Gepost door: roy | 14-05-09

Een UFO in jouw tuin ! Daar moet je melding van doen Geert.
Je melding is van groot belang ! Het is de enige manier om ufowaarnemingen in België in kaart te kunnen brengen. Ook wordt getracht de binnengekomen meldingen te verklaren door te vergelijken met andere waarnemingen en eventueel eigen onderzoek.
Het is zeer beslist geen kat en het zijn geen autolichten, het is een:
Unidentified Flying Object!
Pas op Geert.
Ze komen nl. ALTIJD terug !!!

Gepost door: ank | 14-05-09

pfff ik kan je niet helpen ( en ik ken ht probleem onze buurvrouw houd alle wilde katten van de streekt tot vorig jaar liepen er een veertigtal katten en aangezien ze wild waren liepen ze dus overal , nu zijn ze weggenomen door de milieudienst en er blijven nog een vijftal over ) maar ik krijg ze niet weg hoor
dat speciaal product help niet dus verpil geen geld daar aan!
een sproeiertje ( das zo'n speciaal ding met een "oog" en als poes passeert werkt het sproeiertje) lukt wel maar aangezien wij eenhond hebbeen heeft da nniet veel zin ze nogal dikwijls natgespoten worden
OT neen niet op de druifjes op de rode besssen hahahaha rood hé!!!!

Gepost door: callemie | 14-05-09

Hehe... leuk filmpje! Ik denk dat die alien bij jou in de tuin die zalmtoastjes wel zal kunnen waarderen...dat Orvalleke kun je beter zelf opdrinken..! ;-)))

Gepost door: mizzD | 14-05-09

Whoehaha. Met een orvalleke en een zalmtoastje kunt ge nooit misdoen, Geert. Het mag ook een beetje krabsla zijn.
Ik ben blij dat ik nog een fan van Willy's en Marjetten gevonden heb.
Groeten !

Gepost door: Piet | 14-05-09

Tuurlijk begreep ik dat filmpje! Geen ondertitels nodig hoor...en die afdrukken in zijn nek...of die door tsjoepen van die aliens ( hun zuignappen toch?) veroorzaakt waren of toch door de lippen van die del in café Sport...dat laten we maar in het midden hè! :-)

Gepost door: mizzD | 14-05-09

Ik met m'n katten in huis, hou me hier deze keer hééél stilletjes, ssssst.... Maar 'k geef toe dat er bij ons ook altijd 'n UFO komt en onze poezen haten 'm én ik dus ook en we blijven met man en macht proberen om 'm weg te krijgen maar dit lukt vooralsnog niet. Hij is heel volhardend.

Gepost door: stefanie | 14-05-09

Naaaahhh... ik heb het niet zo op tsjoepen eerlijk gezegd..!! hahahahaaa!!

Gepost door: mizzD | 14-05-09

Geert, stel je voor: net zolang op de loer liggen tot ik zo'n foto's kan trekken. Ik vrees dat ik hééél veel geduld zal moeten oefenen.

Gepost door: stefanie | 14-05-09

Ik denk dat ik me ga vermommen als mannetje in een UFO... Ja dat orvalleke en die zalm, zie ik wel zitten!

Gepost door: Vlammetje | 15-05-09

De commentaren zijn gesloten.